Agaat kopen schijf

Agaat kopen kan in enorm veel vormen

Wij hebben veel verschillende soorten agaat gekocht. Voor eigen gebruik, maar juist ook voor mensen die het goed kunnen gebruiken. Agaat kopen is daarom erg populair. Graag laten wij zien waar je het beste agaat kan kopen. En ook welke verschillende vormen van agaat kopen er zijn.

Hier kun je de agaat kopen!

Wellicht denk je niet direct aan Bol.com, maar toch is deze webwinkel één van de beste aanbieders. Bij Bol.com zitten verschillende zeer goede agaat shops aangesloten, zodat je alles perfect alle agaat bij elkaar hebt, en heel goed een keuze kan maken. En niet alleen omdat zij vele verschillende agaat aanbieden. Bij Bol.com kun je niet alleen de agaat kopen, zij bieden ook complete verzamelingen met meerdere agaat in een overzichtelijke showdoos. Ook kun je hier diverse kleinere agaat in één grote zak aanschaffen. Deze kun je dan mooi toevoegen aan een eigen verzameling en geheel naar wens indelen. Hieronder hebben wij de mooiste agaat op een rijtje gezet:

 • [yabp 18]
 • [yabp 19]
 • [yabp 20]
 • [yabp 21]
 • [yabp 22]
 • [yabp 23]
 • [yabp 24]

Waar let je op bij agaat kopen?

Je kunt er vanuit gaan dat de agaat die je via Bol.com aanschaft geen namaak stenen zijn. Maar agaat blijven natuurproducten. Hierdoor kunnen ze altijd afwijken van de afbeelding die op de website te zien is. Ga je agaat kopen, dan kun je er op letten of de afmeting van de agaat overeenkomt met jouw wens. Ook is het handig om jezelf ervan te verzekeren dat de eigenschappen van agaat aansluiten op wat jij zoekt in een edelsteen. Dit is allemaal terug te vinden in de uitgebreide productbeschrijvingen.

Voordelen van agaat kopen bij Bol.com

In deze veelzijdige webwinkel kun je agaat kopen (en ook andere agaat). Vul de naam van de steen in als zoekopdracht en je krijgt meestal een scala van producten te zien. Zoek maar uit!

Divers aanbod

Verwerkt in diverse sieraden, gebruiksvoorwerpen, ornamenten, losse agaat, Chakra stenen, trommelsteentjes, rollers, etc. De agaat, en andere agaat, worden breeduit aangeboden in diverse items. Dergelijk aanbod en diversiteit is bij de meeste andere (web)winkels een stuk minder uitgebreid. Ook is ieder item gedetailleerd beschreven. Je weet dus altijd exact wat je aanschaft. En neem ook nota van eventuele recensies. Dan lees je wat andere kopers van het product vonden.

Diverse aanbieders

Via Bol.com kun je de agaat kopen bij verschillende aanbieders. Vaak hebben deze winkels ook een eigen webwinkel, maar ze kiezen er toch voor om ook via Bol.com te verkopen. Daar zijn uiteraard goede redenen voor. Bol.com biedt zijn aanbieders een betrouwbaar platform om te verkopen. De webwinkel staat voor snelheid en betrouwbaarheid. Dat mag je dus ook van de diverse aanbieders verwachten. Ook moeten zij voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen die Bol.com aan hun zakelijke partners stelt. agaat kopen via Bol.com is dus snel en vertrouwd.

Diverse prijzen

Prijstechnisch is agaat kopen via Bol.com ook zeer aantrekkelijk. De bedragen die voor agaat wordt gevraagd is een eerlijke en reële prijs. Pas op voor onrealistische “bodem” prijzen via minder betrouwbare webwinkels. Een kwalitatief goede agaat kopen lukt niet voor drie euro, dat moet je je realiseren. Een redelijke prijs voor agaat van een goede kwaliteit. Daar kun je op rekenen.

Diverse acties

En bij Bol.com heb je natuurlijk ook regelmatig acties of andere aanbiedingen. Dit geldt ook voor de aanbieders van agaat. Wellicht kun je hierdoor wel heel voordelig een agaat kopen. Een ander voordeel is dat je hier ook specifieke informatie kunt vinden over agaat of andere agaat. Bijvoorbeeld in boeken en dergelijke. Hartstikke interessant toch?

Dit doe je na het agaat kopen

Een belangrijke eigenschap van agaat is natuurlijk de energie die deze edelsteen in zich heeft. Deze energie maakt een belangrijk onderdeel uit van de edelsteen en bepaalt onder andere zijn helende en/of ondersteunende werking. Omdat je nooit weet welk traject de individuele agaat achter zich heeft, is het van belang om hem te reinigen voordat je hem in gebruik neemt. Dit geldt uiteraard voor alle agaat die je aanschaft.

Reinigen na het agaat kopen

Het reinigen van een edelsteen (en dus ook de agaat) doe je door hem eerst te ontdoen van de energie die hij tot zich heeft genomen. Deze energie heeft hij ontvangen van iedere paar handen die hem heeft aangeraakt. Ook de omgeving en de verpakking heeft energie afgegeven. En omdat je nooit weet welke of wat voor energie dit is geweest, is het verstandig om de agaat eerst geheel te ontladen. Je wilt immers de energie van de agaat ontvangen en niet die van zijn vorige eigenaren.

Ontladen na het agaat kopen

Je kunt op een aantal manieren de agaat ontladen van (negatieve) energie:

 • Leg de edelsteen in een bakje met grond of aarde of begraaf hem in de tuin (zet een stokje in de grond zodat je hem kunt terugvinden).
 • Koop kleine Hematiet stenen (kan bijvoorbeeld bij Bol.com) en laat de agaat een nacht hierin liggen.
 • Als je de agaat een tijdje in het felle zonlicht plaatst, dan verdampt negatieve energie uit de steen.
 • Houd de agaat onder stromend bronwater zonder koolzuur. Negatieve energie stroomt dan weg.
 • Berook de agaat met wierook, Mirre, Lavendel of Salie. Negatieve energie trekt hiermee ook uit de edelsteen.

Opladen na het agaat kopen

Na een effectieve ontlading is het zaak om de agaat weer te voorzien van zijn eigen (heilzame) energie. Hier heb je hem immers voor aangeschaft. Als je de agaat een aantal dagen met rust laat, dan zal hij zijn energie uiteindelijk vanzelf weer opladen maar je kunt dit proces ook een handje helpen. Opladen kun je op verschillende manieren doen:

 • Leg de agaat een nacht in het maanlicht.
 • In plaats van maanlicht kun je de agaat ook opladen in het vroege zonlicht of in de late zonnestralen.
 • “Begraaf” de agaat in een bakje met Bergkristal
 • In plaats van Bergkristal kun je ook Seleniet gebruiken.

Nadat je de agaat hebt gereinigd kun je hem in je handen nemen en er een aantal malen krachtig op blazen. Je verbindt de agaat dan met jouw eigen energie. Voel je het verschil?

Het aanbod van agaat bij Spiru

Bij Spiru kun je goed agaat kopen. Zij hebben agaat onder andere gesorteerd op basis van vormen (hartjes, engeltjes, piramides, etc.) en bieden ook een aantal agaat sets aan. Onder deze sets bevinden zich bijvoorbeeld Chakra Stenen. Chakra stenen zijn krachtige stenen die helpen om de zeven Chakra’s in het menselijk lichaam, te ondersteunen en in balans te brengen (of houden).

Chakra stenen kopen

Wanneer je in je lichaam of in je psyche een bepaalde disbalans ervaart, dan kan het zomaar zijn dat er een Chakra uit balans is. Een Chakra is een centraal punt in je lichaam waar energiebanen samenkomen. Er zijn verschillende overtuigingen en/of stromingen die Chakra’s benoemen. In de westerse wereld gaat men meestal uit van zeven Chakra’s. Je kunt alle zeven Chakra stenen kopen als set. Deze stenen gebruik je dan bijvoorbeeld ter ondersteuning tijdens meditatie. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de specifieke edelsteen aan te schaffen die jou kan helpen bij je gevoelens van disbalans of andere problematiek. Dus een edelsteen die een specifieke Chakra ondersteunt.

 • Wortelchakra – De agaat brengt verlichting bij problemen die te maken hebben met de onderrug, dikke darm, heupen, bekken en billen.
 • Sacraal chakra – De agaat ondersteun hier de werking van nieren, blaas, bloedsomloop, geslachtsorganen, baarmoeder en waterhuishouding.
 • Zonnevlechtchakra – De agaat heeft een positieve invloed op de spijsvertering, maag, lever en milt.
 • Hartchakra – De agaat versterkt het hart, de longen en de ademhaling.
 • Keelchakra – Bij mentale disbalans helpt hier de agaat om meer evenwicht te brengen.
 • Derde oogchakra – De agaat helpt hier de energiebanen die te maken hebben met de hormoonhuishouding. Ook helpt het je bij een blokkade op spiritueel en/of creatief niveau.
 • Kruinchakra – De agaat zorgt bij deze Chakra voor een innerlijke rust, vrede en harmonie. Het is de bron van je gemoedstoestand.

Sieraden met agaat kopen bij My jewellery

Bij My Jewellery noemen ze agaat powerstones. Een mooie collectie, verwerkt in bijzondere sieraden. Heel leuk als accessoire en, zoals zij het zelf noemen, als cadeau met een boodschap. En dat is natuurlijk volkomen waar! Agaat zijn een geweldig cadeau om te geven en om te krijgen natuurlijk. Ook als je geen idee hebt wat de smaak van de ontvanger is. Je kunt met de aanschaf van bijvoorbeeld een geboortesteen, nooit de plank misslaan. Want iedereen is ooit geboren en daarom heeft iedereen een geboortesteen. Het perfecte cadeau dus!

BEKIJK NU ALLE POWERSTONES (KLIK HIER VOOR DE BESTE AANBIEDINGEN)

Een geboortesteen kopen

Iedere maand heeft een eigen edelsteen. Je kunt iemand de edelsteen cadeau doen van zijn of haar geboortemaand. Maar je kunt ook een andere gelegenheid vieren met een maandspecifieke edelsteen. Bijvoorbeeld een jubileum of andere blijde gebeurtenis.

 • Januari – Granaat – bevordert moed, hoop en zelfvertrouwen. Geeft ook energie en kracht.
 • Februari – Amethist – heeft een beschermende en zuiverende werking en bevordert zelfinzicht.
 • Maart – Aquamarijn – werkt kalmerend en ondersteunt communicatie en bij spreken in het openbaar.
 • April – Diamant – levert zuivere energie en bevordert hierdoor inzichten op spiritueel gebied.
 • Mei – Smaragd – stimuleert liefde, oprechtheid, inspiratie en beïnvloedt relaties en vriendschappen op een positieve manier.
 • Juni – Alexandriet – staat voor liefde, geluk en kennis.
 • Juni – Maansteen – bevordert intuïtie en kalmeert het gevoelsleven.
 • Juni – Parel – brengt rust vrede en verlichting. Heeft een zuiverende werking op ziel en geest.
 • Juli – Robijn – geeft energie en werkt activerend.
 • Augustus – Peridoot – helpt om negatieve invloeden van buitenaf te blokkeren en opgekropte emoties los te laten.
 • September – Saffier – stimuleert helder en nuchter denken en werkt kalmerend op de geest.
 • Oktober – Opaal – maakt vrolijk en stemt optimistisch.
 • Oktober Toermalijn – werkt beschermend en reinigend. Zorgt ervoor dat energiebanen weer in balans komen.
 • November – Citrien – trekt voorspoed, geluk en succes aan en geeft energie en levensvreugde.
 • November – topaas – bevordert empathie, eerlijkheid, vreugde en artistieke creativiteit.
 • December – Tanzaniet – helpt je om je eigen pad te kiezen en meer op eigen benen te staan.
 • December – Turkoois – zorgt voor innerlijke rust en helpt bij depressie, apathie en paniekaanvallen.
 • December – Zirkoon – maakt energiebanen vrij en activeert Chakra’s. Geeft levensenergie.

Agaat kopen voor in huis

 • Altaar/stilte ruimte – Bergkristal, Amethist en Rozenkwarts. De combinatie van deze drie agaat zorgt voor een natuurlijk verwerking van innerlijke pijn en helpt je in balans te komen tijdens een meditatiesessie.
 • Slaapkamer – Amethist, Lapis lazuli en Lepidoliet helpen bij slaapproblemen. Als je wordt geteisterd door angstige dromen, dan kan Rozenkwarts je helpen.
 • Badkamer – Een Agaat, Amethist, Jade of Labradoriet in je bad leggen, helpt je te ontspannen en in balans te komen.
 • Kinderkamer – Vuuragaat, Seleniet en Abrikoosagaat werken beschermend voor baby’s. Ook Rozenkwarts, de brenger van liefde, harmonie en rust, wordt vaak gebruikt in een babykamer.
 • Woonkamer – Amethist, Bergkristal en Calciet zijn geschikte agaat voor je woonkamer. Ze brengen rust, zuiveren de atmosfeer en maken tevreden en vrolijk.
 • Studeer-/werkkamer – Fluoriet helpt je om kennis tot je te nemen en bevordert logisch en analytisch nadenken.
 • Creatieve ruimte – Abrikoosagaat, Ametrien, Opaal en Turkoois helpen je om je creativiteit te verhogen.

Zorg dat de agaat vrij ligt van andere stenen zodat zijn energie onbelemmerd de ruimte heeft om zich te verspreiden.

Agaat kopen conclusie

Je kunt dus bij meerdere goede aanbieders agaat kopen en je doet er verstandig aan om je goed te oriënteren welke webwinkel aansluit op jouw wensen. Ga je voor sieraden, gravures, Chakra stenen of wil je een (nagenoeg) onbeperkt aanbod bij een winkel waar meerdere aanbieders bij elkaar komen? Hieronder zie je nog de cadeaus die wij hebben weggegeven.

Agaat kopen: De beste mogelijkheid

Voor onze doeleinden zijn er drie verschillende opties om agaat te kopen. Agaat kopen hoort bij de aandacht voor de chakra. Daarom hebben wij de onderstaande agaat gekocht. Controleer de prijs door op de afbeelding te klikken:

Agaat kopen
Kilo edelstenen, Agaat voor nog geen 30 euro! (klik op afbeelding)

 

Zaksteen Agaat
Zaksteen Agaat, ideaal om altijd bij je te hebben (9 euro, klik hier)

 

Agaat hanger
Agaat hanger, uniek cadeau, 50 euro (klik op afbeelding)

Agaat in verschillende kleuren kopen

Agaat is er in verschillende natuurtinten, zoals wit, grijs, blauw/grijs, oranje, rood en bruin. De edelsteen wordt gekenmerkt door de bijzondere strepen en is familie van de kwarts. Agaat is licht doorschijnend tot doorzichtig en is vaak amandel vorming, dit komt omdat het in vulkanische gasblazen gevormd wordt. Omdat agaat een veelzijdige steen is, is het een populaire en zeer geliefde edelsteen.

Bijzondere agaat schijven

Geslepen en getrommelde agaat ziet er bijzonder uit, de gekleurde banen over de steen komen mooi naar voren en zorgen voor een prachtig kleurenspel. Vandaar ook dat deze steen erg goed als sieraad kan worden gebruikt. Ieder sieraad is uniek en door de neutrale natuurtinten past het sieraad vrijwel overal bij. Er zijn kettingen en armbanden met ronde- of splitkralen van verschillende kleuren agaat, hierdoor ziet het sieraad er levendig uit.

Agaat: als sierraad

Er zijn ook ringen, oorbellen, ketting hangers, kettingen en armbanden met één kleur agaat. Agaat sieraden kopen kan in alle agaat kleuren, maar de witte en grijze kleur worden het meeste gebruikt. Klik hier voor alle mogelijkheden voor agaat kopen als sierraad.

Agaat kopen als schijf

Agaat kopen wordt als losse steen meestal als schijf verkocht, deze schijven zijn meestal rond of ovaal. De verschillende kleurlagen worden weergegeven in ringen en zorgt voor een bijzonder effect. Deze schijven zijn er in verschillende kleuren en allemaal hebben ze een bijzonder kleurenspel. Door de schijf tegen het licht in te houden zullen de kleuren nog mooier uitkomen. Klik hier voor agaat kopen als schijf.

Agaat kopen schijf
Agaat (prachtig exemplaar)

Een geode van agaat heeft vaak een dikke buitenrand met daarin kleine kristallen. In de rand komen ook weer de mooie gekleurde lijnen naar voren, de kristallen zijn meestal licht van kleur.

Agaat en gezondheid

Deze kleurrijke edelsteen heeft een positieve invloed op elke chakra. Door de steen op het nachtkastje te plaatsen of onder het hoofdkussen kan het slaapproblemen verminderen. Het vermindert allergieën en kan ontstekingen genezen. Ook als je last hebt van spijsverteringsproblemen kan agaat ondersteuning bieden, het heeft een positief effect op de maag en darmen. Op emotioneel gebied helpt het bij het verwerken van verdriet en vermindert het angsten. Het versterkt het concentratievermogen en de intuïtie.

Gevoel van geborgenheid

Je geborgen voelen betekent niets anders dan je veilig voelen. Wanneer je jezelf in een omgeving of bij bepaalde mensen veilig voelt dan voel je jezelf geborgen. Als je dit gevoel niet hebt dan voel je meestal dat je niet welkom bent. Toch is het gevoel van geborgenheid niet altijd vanzelfsprekend. Zeker niet voor kinderen. Terwijl het heel belangrijk is voor een kind dat ze zich veilig voelen in hun eigen omgeving en op school. Vaak hebben kinderen een druk leven. Ze moeten naar school, naar een sport of vereniging en hebben vriendjes en vriendinnetjes. Dan is het belangrijk dat ze een veilige thuishaven hebben. Een plaats waar ze zich gewaardeerd en geborgen voelen. Een agaat op de huid gedragen helpt het gevoel van geborgenheid te versterken.

Maakt minder emotioneel

Emoties horen bij het leven. Door je emoties te tonen laat je aan de ander zien dat je “meevoelt” De emoties die je voelt kunnen je ook wel eens teveel worden. Vaak is de reden hiervan stress. Maar het kan ook een diepere oorzaak hebben. Een voorbeeld is een niet verwerkt verlies van een naaste. Zolang je dit geen plaats hebt gegeven kan het zijn dat je erg emotioneel reageert op bepaalde situaties. Een agaat op de huid gedragen helpt te sterke emoties waar je last van hebt te verminderen.

Agaat reinigt de aura

Het is belangrijk om je aura te zuiveren van negatieve energieën. De aura is een energieveld om je lichaam. Je kunt de aura vergelijken met een spons. Het is gevoelig voor je eigen emoties maar ook de energieën van andere mensen kunnen je aura binnen dringen. Sommige mensen voelen zich weleens ontzettend moe na contact met een ander. Dit kan komen doordat je de energie van de ander oppikt via je aura. Het kan zelfs voorkomen dat je de gevoelens van pijn en stress voelt van de ander. Een agaat helpt je om je aura te zuiveren van negatieve energieën. Draag de agaat op de huid voor het beste resultaat.

Agaat kopen tot slot

Tot slot geven wij nog een paar prachtige voorbeelden voor het agaat kopen. Er zijn unieke exemplaren op dit moment aanwezig, die je direct kan kopen. Agaat kopen heeft zeer veel voordelen, daarnaast zijn de prijzen niet al te hoog (klik hier voor het gehele overzicht).

Agaat kopen aanbieding
Agaat kopen, aanbiedingen (klik op afbeelding)