amazoniet kopen

Grijp nu je kans en koop Amazoniet

Voor iedereen die is op zoek is naar een unieke edelsteen, raden wij aan het kopen van Amazoniet. Amazoniet kopen wordt erg veel gedaan. Wij laten graag zien wat de beste mogelijkheden zijn om Amazoniet te kopen!

Amazoniet kopen: Groenblauwe kracht

Amazoniet kopen: te herkennen aan de prachtige groenblauwe kleur met glasachtige of matte glans. De steen is opaak tot doorzichtig en de ene steen is donkerder dan de ander, daarnaast heeft amazoniet vaak witte vlekjes en strepen. Er werden in het oude Egypte al sieraden en scarabeeën gemaakt van amazoniet, mede vanwege de prachtige kleur. Amazoniet kopen helpt!

Subtiele blauwgroene kleur met rustige uitstraling

Niet alleen in de geschiedenis werd amazoniet gebruikt voor sieraden, ook nu wordt deze edelsteen nog gebruikt om prachtige kettingen, armbanden, hangers, oorbellen of ringen van te maken. Door de subtiele blauwgroene kleur heeft het een zachte, rustige uitstraling. Er zijn verschillende soorten sieraden waarin amazoniet verwerkt is. Kettingen en armbanden zijn er met ronde kralen of split kralen, maar ook een hanger voor aan een ketting is mogelijk. Daarbij is er verschillende keuze wat betreft de vorm, er zijn bijvoorbeeld kettinghangers in de vorm van een hart, donut ring of in de natuurlijke vorm. In ringen en oorbellen wordt vaak een kleine amazoniet steen verwerkt.

Amazoniet kopen is niet duur

Amazoniet kopen is ongeveer net zo duur dan de gemiddelde edelsteen. Hoe groter de edelsteen en hoe mooier de kleur, hoe duurder amazoniet is. Bij sieraden is ook het materiaal van het sieraad bepalend voor de prijs.

Een ruwe amazoniet is minder glanzend dan een bewerkte amazoniet, maar ook de ruwe steen heeft veelal een mooie groenblauwe kleur. Ook de witte vlekken en strepen zie je goed terug komen, alleen is de ruwe steen doffer van kleur. De kleur van de ruwe amazoniet ligt soms bijna tegen het wit aan, terwijl het ook diep blauwgroen van kleur kan zijn. De getrommelde knuffelstenen zijn veelal mooi groenblauw van kleur met een lichte glans.

Meer wilskracht en een probleemoplossend vermogen

Het dragen van amazoniet kan helpen om het heft weer in eigen handen te nemen. Het zorgt voor meer wilskracht en rust in het hoofd. Het zorgt ervoor dat je probleemoplossend kunt denken en brengt emoties weer in balans. Op lichamelijk gebied kan amazoniet de huid goed ondersteunen, zo kan het helpen om jeuk, eczeem, acné, droge huid en haaruitval verminderen. Het heeft een positief effect op de hormoonhuishouding en versterkt het immuunsysteem. Het verlicht artrose en reuma en migraine. Daarnaast zal het mazelen en pokken bij kinderen verminderen.

Onze aanbevelingen

Heel goed, je gaat Amazoniet kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Met de Amazoniet heb je een mooie edelsteen uitgezocht en nu is de vraag: Waar kun je de Amazoniet kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: waar let je op bij Amazoniet kopen? Hoe kun je erop vertrouwen dat de edelsteen die je aanschaft, daadwerkelijk een edelsteen is en niet een namaaksteen? En wellicht wil je gewoon ook meer algemene informatie over het aanbod van diverse Amazonietverkopers. Allemaal belangrijke en valide vragen waarop hieronder antwoord komt…

Hier kun je de Amazoniet kopen!

Wellicht denk je niet direct aan Bol.com, maar toch is deze webwinkel één van de beste aanbieders. Bij Bol.com zitten verschillende zeer goede Amazoniet shops aangesloten, zodat je alles perfect alle Amazoniet bij elkaar hebt, en heel goed een keuze kan maken. En niet alleen omdat zij vele verschillende Amazoniet aanbieden. Bij Bol.com kun je niet alleen de Amazoniet kopen, zij bieden ook complete verzamelingen met meerdere Amazoniet in een overzichtelijke showdoos. Ook kun je hier diverse kleinere Amazoniet in één grote zak aanschaffen. Deze kun je dan mooi toevoegen aan een eigen verzameling en geheel naar wens indelen. Hieronder hebben wij de mooiste Amazoniet op een rijtje gezet:

Waar let je op bij Amazoniet kopen?

Je kunt er vanuit gaan dat de Amazoniet die je aanschaft geen namaak stenen zijn. Maar Amazoniet blijven natuurproducten. Hierdoor kunnen ze altijd afwijken van de afbeelding die op de website te zien is. Ga je Amazoniet kopen, dan kun je er op letten of de afmeting van de Amazoniet overeenkomt met jouw wens. Ook is het handig om jezelf ervan te verzekeren dat de eigenschappen van Amazoniet aansluiten op wat jij zoekt in een edelsteen. Dit is allemaal terug te vinden in de uitgebreide productbeschrijvingen.

Divers aanbod

Verwerkt in diverse sieraden, gebruiksvoorwerpen, ornamenten, losse Amazoniet, Chakra stenen, trommelsteentjes, rollers, etc. De Amazoniet, en andere Amazoniet, worden breeduit aangeboden in diverse items. Dergelijk aanbod en diversiteit is bij de meeste andere (web)winkels een stuk minder uitgebreid. Ook is ieder item gedetailleerd beschreven. Je weet dus altijd exact wat je aanschaft. En neem ook nota van eventuele recensies. Dan lees je wat andere kopers van het product vonden.

Diverse prijzen

Pas op voor onrealistische “bodem” prijzen via minder betrouwbare webwinkels. Een kwalitatief goede Amazoniet kopen lukt niet voor drie euro, dat moet je je realiseren. Een redelijke prijs voor Amazoniet van een goede kwaliteit. Daar kun je op rekenen.

Dit doe je na het Amazoniet kopen

Een belangrijke eigenschap van Amazoniet is natuurlijk de energie die deze edelsteen in zich heeft. Deze energie maakt een belangrijk onderdeel uit van de edelsteen en bepaalt onder andere zijn helende en/of ondersteunende werking. Omdat je nooit weet welk traject de individuele Amazoniet achter zich heeft, is het van belang om hem te reinigen voordat je hem in gebruik neemt. Dit geldt uiteraard voor alle Amazoniet die je aanschaft.

Reinigen na het Amazoniet kopen

Het reinigen van een edelsteen (en dus ook de Amazoniet) doe je door hem eerst te ontdoen van de energie die hij tot zich heeft genomen. Deze energie heeft hij ontvangen van iedere paar handen die hem heeft aangeraakt. Ook de omgeving en de verpakking heeft energie afgegeven. En omdat je nooit weet welke of wat voor energie dit is geweest, is het verstandig om de Amazoniet eerst geheel te ontladen. Je wilt immers de energie van de Amazoniet ontvangen en niet die van zijn vorige eigenaren.

Ontladen na het Amazoniet kopen

Je kunt op een aantal manieren de Amazoniet ontladen van (negatieve) energie:

 • Leg de edelsteen in een bakje met grond of aarde of begraaf hem in de tuin (zet een stokje in de grond zodat je hem kunt terugvinden).
 • Koop kleine Hematiet stenen (kan bijvoorbeeld bij Bol.com) en laat de Amazoniet een nacht hierin liggen.
 • Als je de Amazoniet een tijdje in het felle zonlicht plaatst, dan verdampt negatieve energie uit de steen.
 • Houd de Amazoniet onder stromend bronwater zonder koolzuur. Negatieve energie stroomt dan weg.
 • Berook de Amazoniet met wierook, Mirre, Lavendel of Salie. Negatieve energie trekt hiermee ook uit de edelsteen.

Opladen na het Amazoniet kopen

Na een effectieve ontlading is het zaak om de Amazoniet weer te voorzien van zijn eigen (heilzame) energie. Hier heb je hem immers voor aangeschaft. Als je de Amazoniet een aantal dagen met rust laat, dan zal hij zijn energie uiteindelijk vanzelf weer opladen maar je kunt dit proces ook een handje helpen. Opladen kun je op verschillende manieren doen:

 • Leg de Amazoniet een nacht in het maanlicht.
 • In plaats van maanlicht kun je de Amazoniet ook opladen in het vroege zonlicht of in de late zonnestralen.
 • “Begraaf” de Amazoniet in een bakje met Bergkristal
 • In plaats van Bergkristal kun je ook Seleniet gebruiken.

Nadat je de Amazoniet hebt gereinigd kun je hem in je handen nemen en er een aantal malen krachtig op blazen. Je verbindt de Amazoniet dan met jouw eigen energie. Voel je het verschil?

Chakra stenen kopen

Wanneer je in je lichaam of in je psyche een bepaalde disbalans ervaart, dan kan het zomaar zijn dat er een Chakra uit balans is. Een Chakra is een centraal punt in je lichaam waar energiebanen samenkomen. Er zijn verschillende overtuigingen en/of stromingen die Chakra’s benoemen. In de westerse wereld gaat men meestal uit van zeven Chakra’s. Je kunt alle zeven Chakra stenen kopen als set. Deze stenen gebruik je dan bijvoorbeeld ter ondersteuning tijdens meditatie. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de specifieke edelsteen aan te schaffen die jou kan helpen bij je gevoelens van disbalans of andere problematiek. Dus een edelsteen die een specifieke Chakra ondersteunt.

 • Wortelchakra – De Amazoniet brengt verlichting bij problemen die te maken hebben met de onderrug, dikke darm, heupen, bekken en billen.
 • Sacraal chakra – De Amazoniet ondersteun hier de werking van nieren, blaas, bloedsomloop, geslachtsorganen, baarmoeder en waterhuishouding.
 • Zonnevlechtchakra – De Amazoniet heeft een positieve invloed op de spijsvertering, maag, lever en milt.
 • Hartchakra – De Amazoniet versterkt het hart, de longen en de ademhaling.
 • Keelchakra – Bij mentale disbalans helpt hier de Amazoniet om meer evenwicht te brengen.
 • Derde oogchakra – De Amazoniet helpt hier de energiebanen die te maken hebben met de hormoonhuishouding. Ook helpt het je bij een blokkade op spiritueel en/of creatief niveau.
 • Kruinchakra – De Amazoniet zorgt bij deze Chakra voor een innerlijke rust, vrede en harmonie. Het is de bron van je gemoedstoestand.

Een geboortesteen kopen

Iedere maand heeft een eigen edelsteen. Je kunt iemand de edelsteen cadeau doen van zijn of haar geboortemaand. Maar je kunt ook een andere gelegenheid vieren met een maandspecifieke edelsteen. Bijvoorbeeld een jubileum of andere blijde gebeurtenis.

 • Januari – Granaat – bevordert moed, hoop en zelfvertrouwen. Geeft ook energie en kracht.
 • Februari – Amethist – heeft een beschermende en zuiverende werking en bevordert zelfinzicht.
 • Maart – Aquamarijn – werkt kalmerend en ondersteunt communicatie en bij spreken in het openbaar.
 • April – Diamant – levert zuivere energie en bevordert hierdoor inzichten op spiritueel gebied.
 • Mei – Smaragd – stimuleert liefde, oprechtheid, inspiratie en beïnvloedt relaties en vriendschappen op een positieve manier.
 • Juni – Alexandriet – staat voor liefde, geluk en kennis.
 • Juni – Maansteen – bevordert intuïtie en kalmeert het gevoelsleven.
 • Juni – Parel – brengt rust vrede en verlichting. Heeft een zuiverende werking op ziel en geest.
 • Juli – Robijn – geeft energie en werkt activerend.
 • Augustus – Peridoot – helpt om negatieve invloeden van buitenaf te blokkeren en opgekropte emoties los te laten.
 • September – Amazoniet – stimuleert helder en nuchter denken en werkt kalmerend op de geest.
 • Oktober – Opaal – maakt vrolijk en stemt optimistisch.
 • Oktober Toermalijn – werkt beschermend en reinigend. Zorgt ervoor dat energiebanen weer in balans komen.
 • November – Amazoniet – trekt voorspoed, geluk en succes aan en geeft energie en levensvreugde.
 • November – topaas – bevordert empathie, eerlijkheid, vreugde en artistieke creativiteit.
 • December – Tanzaniet – helpt je om je eigen pad te kiezen en meer op eigen benen te staan.
 • December – Turkoois – zorgt voor innerlijke rust en helpt bij depressie, apathie en paniekaanvallen.
 • December – Zirkoon – maakt energiebanen vrij en activeert Chakra’s. Geeft levensenergie.

Amazoniet kopen voor in huis

 • Altaar/stilte ruimte – Bergkristal, Amethist en Rozenkwarts. De combinatie van deze drie Amazoniet zorgt voor een natuurlijk verwerking van innerlijke pijn en helpt je in balans te komen tijdens een meditatiesessie.
 • Slaapkamer – Amethist, Lapis lazuli en Lepidoliet helpen bij slaapproblemen. Als je wordt geteisterd door angstige dromen, dan kan Rozenkwarts je helpen.
 • Badkamer – Een Amazoniet, Amethist, Jade of Labradoriet in je bad leggen, helpt je te ontspannen en in balans te komen.
 • Kinderkamer – VuurAmazoniet, Seleniet en AbrikoosAmazoniet werken beschermend voor baby’s. Ook Rozenkwarts, de brenger van liefde, harmonie en rust, wordt vaak gebruikt in een babykamer.
 • Woonkamer – Amethist, Bergkristal en Calciet zijn geschikte Amazoniet voor je woonkamer. Ze brengen rust, zuiveren de atmosfeer en maken tevreden en vrolijk.
 • Studeer-/werkkamer – Fluoriet helpt je om kennis tot je te nemen en bevordert logisch en analytisch nadenken.
 • Creatieve ruimte – AbrikoosAmazoniet, Ametrien, Opaal en Turkoois helpen je om je creativiteit te verhogen.

Zorg dat de Amazoniet vrij ligt van andere stenen zodat zijn energie onbelemmerd de ruimte heeft om zich te verspreiden.

Amazoniet kopen conclusie

Je kunt dus bij meerdere goede aanbieders Amazoniet kopen en je doet er verstandig aan om je goed te oriënteren welke webwinkel aansluit op jouw wensen. Ga je voor sieraden, gravures, Chakra stenen of wil je een (nagenoeg) onbeperkt aanbod bij een winkel waar meerdere aanbieders bij elkaar komen? Wat je ook kiest: Succes met je Amazoniet kopen!