Schalenblende geneeskracht

Schalenblende, of wurtziet de geneeskrachtige werking

Schalenbende wordt gevonden in de kleuren oranje bruin tot bruinzwart. De steen wordt ook wel wurtziet genoemd. Schalenbende wordt vaak gevonden in de buurt van de mijnbouw. De steen bezit verschillende geneeskrachtige geneeskunsten. Hieronder zijn enkele klachten beschreven waarbij schalenblende je kan helpen.

Vermoeidheid

Moeheid komt wel vaker voor bij mensen. Vaak zijn het slapeloze nachten waardoor je overdag moe bent. Maar vermoeidheid kan ook komen door lichamelijke of psychische klachten. Als je vermoeid bent dan heb je vaak nergens zin in. Bewegen, praten en zelfs ergens over nadenken is allemaal te veel. Het enige wat je dan wil is met rust gelaten worden en lekker gaan slapen.

Een schalenblende op de huid gedragen kan helpen tegen vermoeidcheid klachten.  Direct contact met de huid heeft de voorkeur omdat de werking van de steen het beste tot zijn recht komt.

Kloven in handen

Kloven in je handen kunnen als erg pijnlijk ervaren worden. Deze kloven worden veroorzaakt door een te droge huid. Een oorzaak hiervan kan zijn dat je te vaak met blote handen  in water met reinigingsmiddelen zit. Droge handen kun je ook vooral in de winter krijgen. De lucht is vaak zowel binnen als buiten droger. Binnenshuis is vaak de centrale verwarming de boosdoener. Een getrommelde (schalenblende) in de handen wrijven helpen de kloven verminderen. De steen op de huid gedragen kan ook kloven helpen te voorkomen.

Schalenblende stimuleert de smaak en reukzin

De smaakpapillen die op je tong zitten regelen de smaak en de zenuwen die in je neus zitten de geur. De smaken zoet, bitter, zuur en zout kun je zonder reukzin herkennen. Terwijl je voor subtielere smaken je smaak en reukzin samen nodig hebt. Wanneer je bijvoorbeeld je neus verstopt zit door een verkoudheid heb je meestal geen trek in je eten. Als je dan eet dan smaakt het voedsel je vaak niet. Hieraan kun je merken dat reukvermogen van invloed op je smaak is. Wanneer je per ongeluk je tong verbrand tijdens het eten kunnen je smaakpupillen tijdelijk uitgeschakeld worden. Draag een schalenblende op de huid voor het stimuleren van de smaak en reukzin.