Ajoiet

Ajoiet tegen negatieve energie

Ajoiet wordt gevonden in de kleuren groen tot groenblauw. De steen wordt vaak in kwarts gevonden. Ajoiet is een doorschijnende steen. Deze ziet er prachtig uit, maar vooral de kracht van de steen spreekt heel veel mensen aan.

Negatieve energie

Soms gebeurt het weleens wanneer je met iemand spreekt dat je jezelf moe en uitgeput begint te voelen. Dan is er een grote kans dat je de negatieve energie van de persoon waar je mee spreekt oppikt. Een hanger ajoiet op de huid dragen beschermt je tegen negatieve invloeden van buitenaf. Ook een ajoiet plaatsen in een ruimte waar je vaak bent beschermt je tegen die negatieve invloeden.

Ajoiet

Stress

Er bestaat gezonde en ongezonde stress. Gezonde stress ontstaat bijvoorbeeld wanneer je jezelf gespannen voelt voor een sollicitatie gesprek of een andere gebeurtenis die je spannend vindt. Zodra je de spannende gebeurtenis achter de rug hebt dan verdwijnt ook de stress. Op het moment dat je lichaam geen tijd heeft om te herstellen van de stress dus als je te lang stress ervaart. Dan heet dat ongezonde stress. Een ajoiet op de huid gedragen beschermt je tegen ongezonde stress. Ook een ajoiet in een ruimte plaatsen kan je rust geven.

Ajoiet helpt bij depressie

Wanneer je een depressie ervaart ben je vaak langer dan twee weken somber en lusteloos. Meestal voel je jezelf de gehele dag somber en prikkelbaar. Ook verlies je de interesse in bijna alle activiteiten waar je normaal plezier aan beleeft. Een ajoiet gedragen op de huid kan helpen om je iets prettiger te gaan voelen. Ook een ajoiet in een ruimte waar je vaak bent kan helpen tegen je klachten.

Angststoornissen

Een angststoornis heb je in vele vormen een voorbeeld is een paniekstoornis. Bij een paniekstoornis kun je ineens een grote angst hebben voor een gebeurtenis op het moment of voor iets dat nog moet gebeuren. Bij een post traumatische stress stoornis wordt de angst veroorzaakt door een ernstige gebeurtenis in je leven. Iemand met een dwangstoornis heeft een grote angst om vies of besmet te raken. Wanneer je smetvrees hebt dan voel je je gedwongen om je omgeving, kleding en je lichaam herhaaldelijk schoon te maken. Een ajoiet gedragen op de huid of de steen in een ruimte plaatsen waar je vaak vertoeft bijvoorbeeld in een slaapkamer kunnen helpen je minder angstig te voelen.

Premenstruele klachten

Premenstruele klachten oftewel PMS zijn lichamelijke en psychische klachten die vaak voorkomen enkele dagen of weken voor de menstruatie. En verdwijnt weer wanneer je ongesteld wordt. Het syndroom komt voornamelijk voor bij vrouwen tussen de 35 en 45 jaar. Veel vrouwen hebben voor de menstruatie klachten. Klachten zoals gewrichtspijn, spierpijn, een opgeblazen gevoel, rugpijn en pijnlijke borsten kunnen voorkomen. Wanneer je last hebt van PMS dan zijn je klachten vaak zo erg dat je niet meer goed kan functioneren in het dagelijks leven. Een ajoiet gedragen op de huid kunnen je klachten doen afnemen.

Ajoiet kopen

De steen reinigen

Zie hier hoe je de steen het beste kan reinigen.