agaat

Agaat helpt bij ontstekingen

Agaat is een edelsteen. De agaat is altijd meerkleurig met overwegend blauwgrijze, grijze, witgrijze, groene, rode en zwarte tinten. Agaat is een doorschijnende edelsteen. De geneeskracht van stenen is al vele jaren bekend ook de agaat heeft een geneeskrachtige werking.

Agaat en ontstekingen in het lichaam

Wanneer je een ontsteking hebt is dat een reactie van je lichaam op schade van je weefsel. Deze schade kan ontstaan door contact met een scherp voorwerp of een infectie. Door contact met chemische of giftige stoffen kan je lichaam ook reageren door ontstekingen te krijgen. De oorzaak kan ook mogelijk een stoornis in het afweersysteem zijn. Door een hanger van agaat op de huid aan een ketting of een koord te dragen kunnen de klachten verminderen.

Waar is de agaat nog meer goed voor?

Aambeien

Aambeien zijn niet gevaarlijk maar wel vervelend als je er last van hebt. Ze kunnen een branderig gevoel geven, jeuk veroorzaken en pijn doen. Wanneer er harde ontlasting of toiletpapier langs gaat dan gaan de aambeien bloeden. Je verliest dan helder rood bloed. Aambeien kunnen inwendig of uitwendig zijn. Als ze in het darmkanaal bevinden dan zijn het inwendige aambeien. Zwellen de aambeien verder op kunnen ze uit gaan puilen buiten de sluitspier. Dat worden uitwendige aambeien genoemd. Een hanger van agaat gedragen op de huid kan de pijn en jeuk van de aambei verzachten.

Spataderen

Spataderen zijn verwijde aders in de benen. Ze ontstaan doordat de kleppen in de aders niet goed meer sluiten en daardoor stroomt het bloed terug. Door de hoge druk die dan ontstaat rekt de ader uit en ontstaat er een spatader. Enkele klachten die door spataderen kunnen ontstaan zijn krampen, vermoeide en warme benen, trillingen in de benen en een stekende pijn in je kuiten. Een agaat gedragen aan een ketting of koord op de huid kunnen de klachten doen verminderen.

Schaaf en brandwonden

Wrijving is de oorzaak van een schaafwond. Door de wrijving ontstaat er hitte maar er kan ook ontvelling plaatsvinden. Door deze combinatie kan het gezien worden als een brandwond. Een brandwond is een gedeeltelijke of een volledige beschadiging van je huid. Een brandwond kan komen door bijvoorbeeld contact met een chemische stof, warmte of elektriciteit. Een hanger van agaat gedragen op de blote huid kan de pijn van schaaf en brandwonden verzachten.

Gevoel van geborgenheid

Geborgenheid is het gevoel van jezelf veilig en zeker voelen. Wanneer je jezelf in een omgeving met bepaalde personen veilig en op je gemak voelt geeft dit het gevoel van geborgenheid. Wanneer je jezelf in een bepaalde situatie minder op je gemak voelt kan een hanger van agaat gedragen op de huid je prettiger laten voelen.

Allergische reacties

Een allergische reactie kan beginnen met bijvoorbeeld reacties van je huid zoals jeuk, galbulten, zwellingen van je lippen en oogleden. Ook kunnen er maagkrampen, braken en diarree een oorzaak van een allergie zijn. Een hanger van agaat gedragen op de huid kunnen deze symptomen doen verzachten.