Albiet geneeskracht

Albiet werkt positief op het geheugen

Albiet is een veel voorkomend belangrijk rotsvormend mineraal. Het behoort tot de Plagioclase Feldspar-groep, een reeks isomorfe vaste oplossingen.

Albiet: zeldzame steen

Doordat Albiet een zeer speciale steen is, is de prijs van Albiet best wel hoog, en kan je het ook niet overal verkrijgen. Niet goedkoop, maar zeer de moeite waard!

Wat is albiet?

Het is een mineraal dat natrium en geen calcium bevat. Albiet kan tot tien procent kalium bevatten ter vervanging van het natrium. Als meer dan tien procent het natrium vervangt, is het mineraal niet langer albiet, maar anorthoklaas. Het duurt langer voordat albiet is gekristalliseerd dan de andere leden van de veldspaat-groep. Hierdoor kan albiet in grote en goed gekristalliseerde vormen voorkomen.
Algemene informatie albiet

De betekenis van de naam albiet heeft betrekking op een Latijns woord dat wit betekent, omdat er gewoonlijk een overvloedige aanvoer was van de parelwitte gekleurde steen toen het werd ontdekt. Andere kleuren die zijn gevonden, zijn kleurloos, blauw, grijs, roze, bruin en roodbruin. Hun waargenomen kleur kan betrekking hebben op insluitsels in de steen, omdat ze visueel lijken op de kleur van het opgenomen mineraal. Deze stenen komen vaak voor als vrij brosse steen. Ze zijn te vinden op een aantal plaatsen, waaronder in Zuid-Afrika, Canada, de VS en in Scandinavische landen zoals Groenland. Ze kunnen voorkomen met insluitsels van andere mineralen erin, waaronder groene toermalijn.

Werking en geneeskracht van albiet

 • Deze steen kan heldere dromen ondersteunen wanneer het in zijn eentje wordt gebruikt, maar voor de versterking van de werking kan het in combinatie met andere stenen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan waveliet, droom kwarts, zultaniet, blauwe saffier, scoleciet, robijn, sugiliet, coveliet, angeliet of gosheniet.
 • Helderder denken is ook een van de effecten van het gebruik van deze steen. Om je helderheid van denken te vergroten, gebruik je het met andere kristallen zoals Pollucite, Stilbite, Pudding Stone, Picasso Marble ook wel Picasso jaspis, rookkwarts, magnetiet, anaal, turkoos of thomsoniet genoemd.
 • Dit zijn sterke derde-oogstenen die krachtig zijn bij meditatie. Je kunt ook andere stenen gebruiken voor dit chakra wanneer je mediteert om dit gebied te stimuleren. Er zijn een aantal andere stenen die ook het derde oog stimuleren, waaronder atacamiet, labradoriet, malachiet, turkoois, kammereriet, vivianiet, Afghaniet of cookeiet.
 • Het gebruik van deze steen kan ook helpen om je intuïtie te stimuleren, vooral bij dagelijks gebruik in meditatie. Het kan ook nuttig zijn om het voor dit doel op je lichaam te houden. Als je het alleen gebruikt, stimuleer je zowel je intuïtieve gaven als de bijbehorende inspiratie die deze steen kan stimuleren, maar je kunt ervoor kiezen om het te combineren met andere stenen om je intuïtie te ontwikkelen.

 

Wat is het effect van albiet op de gezondheid?

Vanwege de sterke stimulatie van de hersenen zijn deze stenen nuttig om genezing van verwondingen aan de hersenen door ongelukken te verhelpen. Van deze witte kristallen wordt ook gezegd dat ze mensen met de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson helpen. Ook bij oogproblemen schijnen ze te helpen. Ze staan er om bekend dat ze de assimilatie van voedingsstoffen uit voedsel helpen en kunnen gezondheidsproblemen in de darm zoals brandend maagzuur en maagzweren verhelpen.

Van albiet wordt gezegd dat het helpt om delen van het lichaam te zuiveren, die mogelijk problemen hebben die niet duidelijk kunnen worden gediagnostiseerd. Ook kan het spier- en peesproblemen verhelpen. Deze stenen zijn nuttig voor genezers, omdat ze helpen om elke genezing te stabiliseren.

Verzorging albiet

Was alle stenen zorgvuldig. Probeer ze te weken in een reinigingsmiddel, zoals een afwasmiddeloplossing, indien mogelijk een dag of langer. Gebruik een zachte tandenborstel en verwijder zo goed mogelijk alle klei. Bij het wassen van delicate kristallen van welke aard dan ook, is het raadzaam gebruik van een harde borstel te vermijden. Spoel en week langer, indien nodig. Veel klei en oxiden kunnen worden verwijderd door zorgvuldig te wassen. De meeste mensen doen geen grondige wasbeurt. Spoel de albiet en leg het op papieren handdoeken om te drogen.

Sterrenbeeld en Chakra’s die horen bij albiet

Het astrologische teken van albiet is Waterman. Een van de krachtigere redenen om deze stenen te gebruiken, is hun werking in het kruinchakra om de hersenen te stimuleren, wat een helder en logisch denken kan bewerkstelligen. Het kan je ook te helpen een meer geordende benadering van je denkprocessen te volgen en kennis op een nieuwe manier te verwerven.

Ze kunnen je helpen om een meer gebalanceerde levensstijl te creëren, zodat je je leven kunt plannen en ervoor kunt zorgen dat geen enkel aspect van het leven buitensporig wordt en meer energie verbruikt dan zou moeten. Hun energie kan nuttig zijn voor studenten, doordat het ze kan helpen anders te denken en te onthouden wat ze hebben geleerd. Ze hebben ook een goede helende werking in de hersenen en helpen een aantal andere gezondheidsproblemen te helen.

 

Geschiedenis en etymologie van albiet

De naam albiet komt van het Latijnse woord albus dat wit betekent, verwijzend naar de kleur van het mineraal.  Albiet wordt commercieel in keramiek gebruikt. Het wordt heel fijn gemalen en gemengd met kaolien en kwarts. Bij verwarming versmelt veldspaat en fungeert het als een cement dat de materialen aan elkaar bindt. Gesmolten veldspaat is ook het belangrijkste bestanddeel in het glazuur, dat op porselein wordt gebruikt. Soms wordt veldspaat ook gebruikt om alumina te leveren bij de productie van glas.

Wist je dat…..

 • de vibratie van deze stenen een gunstig effect heeft in de chakra’s boven het hart? In het bijzonder resoneert het binnen het derde oog en kruinchakra’s.
 • deze stenen niet zo bekend als andere derde-oogstenen, maar hun energie wel zeer gunstig isom dit belangrijke gebied te stimuleren? De derdeoogchakra en pijnappelklier zijn gerelateerd aan het helpen ontwikkelen van een reeks paranormale gaven. Deze stenen hebben uitstekende metafysische eigenschappen die van voordeel kunnen zijn bij meditatie.
 • als je een van deze stenen gebruikt, je een directe verbinding kunt maken met de goddelijke geest en je hogere zelf? Deze goddelijke verbinding kan een grotere spirituele vooruitgang inspireren en kan de ontwikkeling van geïnspireerde intuïtieve capaciteit intensiveren. Als je deze stenen gebruikt terwijl je reist binnen de hogere rijken, staat het vast dat ze de weg van je verkenningen effenen.
 • ze de ontwikkeling van het kijken op afstand helpen? Hun energie kan een slapende derde-oog-chakra doen ontwaken.
 • ze je capaciteit vergroten om anderen uit te leggen wat er is gebeurd tijdens het mediteren?

 

Albiet als sieraad

Hoewel het niet gebruikelijk is dat deze stenen tot kristallen sieraden worden gemaakt, is het een geboortesteen van Waterman, dus het is misschien toch wel mogelijk om kristallen geboortesteensieraden van deze steen te vinden.

Het is mogelijk om albiethangers te kopen in winkels die gespecialiseerd zijn in stenen die gebruikt worden voor metafysische doeleinden. Het dragen van sieraden is een favoriete manier om de meeste stenen te gebruiken, omdat het een makkelijke manier is om het op je lichaam te houden.

Ruwe natuurlijke stukken zijn vaak vrij kwetsbaar en kunnen dus gemakkelijk breken als je ze gewoon in een zak bewaart. Sommige stukken van natuurlijke albiet kunnen ook heel groot zijn, dus dit maakt het moeilijk om het op je lichaam te houden.

Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Albiet een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Albiet meewerkt aan en verbetering van de energie die wij nodig hebben.

Wat is Albiet?

Iedere edelsteen bestaat uit één of meerdere mineralen. Mineralen zijn samengeklonterde, vaste, stoffen die in de natuur zijn ontstaan. Het proces dat hiervoor zorgt is heel ingewikkeld en kan miljoenen jaren hebben geduurd. Maar het resultaat mag er dan ook wel zijn. Edelstenen zijn prachtig en niet alleen dat, ze zijn ook zeer krachtig en kunnen je ondersteunen bij het behalen van lichamelijke en psychische doelen. Dit geldt ook voor Albiet.

Algemene informatie Albiet

Voordat een mineraal wordt gepromoveerd tot een edelsteen, moet hij aan een aantal voorwaarden voldoen. Hij moet mooi zijn, zeldzaam, duurzaam (hij moet dus lang mee kunnen gaan), er moet vraag naar zijn, hij moet een bepaalde traditie hebben en hij moet draagbaar zijn. Pas als al deze kenmerken aanwezig zijn, dan mag hij het etiket edelsteen dragen.

De edele aspecten van Albiet

Hoewel het natuurlijk nogal persoonlijk is of je iets “mooi” vindt, kan niemand ontkennen dat de Albiet geen lelijke steen is. De prachtige kleur van de Albiet is opmerkelijk en of je hem nu echt heel mooi vindt of niet… bijzonder is hij zeker. Verder is de Albiet zeldzaam en hij heeft een lange levensduur. Ook met de vraag en traditie zit het goed. De Albiet kent een rijke historie die ver terug gaat in de tijd en deze edelsteen is altijd in trek geweest. Als sieraad en/of versiering, maar zeker ook als geneeskrachtige edelsteen.

Werking en geneeskracht van Albiet

Allereerst moet je je realiseren dat edelstenen geen toverstenen zijn. De werking en geneeskracht is vaak subtiel en niet van de één op andere dag. Ook kun je edelstenen op verschillende manieren toepassen en hebben ze een specifieke werking per toepassing.

Op deze manieren werkt de Albiet

 • Zuiveren en in balans brengen van de energie in een ruimte: Leg een aantal Albiet in de betreffende ruimte. Zorg ervoor dat de stenen vrij liggen van andere objecten.
 • Toevoeging van geneeskrachtige energie aan een glas drinkwater: Doe een klein steentje in een afgesloten glazen buisje en plaats deze gedurende 24 uur in een glas water op kamertemperatuur.
 • Toevoeging van geneeskrachtige eigenschappen in massageolie, lotions en crèmes: Leg de steen gedurende 24 uur in de betreffende substantie
 • Ondersteuning bij meditaties: Plaats de steen op de blote huid tijdens de meditatiesessie.
 • In balans brengen van de energiebanen in het lichaam: Draag de steen in een klein zijden zakje of verwerkt in een sieraad, op je lichaam.

De geneeskracht van Albiet

Edelstenen ontlenen hun geneeskrachtige werking aan de energietrillingen die zich in de steen bevinden. De frequentie van deze trillingen worden door het lichaam overgenomen waardoor de verstoorde energiebalans in het lichaam weer in het gareel komt. Er treedt dus genezing op doordat je lichaamsenergie weer de juiste balans vindt. Het is bekend dat Albiet een ondersteunend effect heeft. Voor sommige zorgt het voor een juiste bloeddruk en het tot rust komen. Ook de helderheid van je psyche hoort bij de geneeskracht van Albiet. Daarnaast zorgen edelstenen ook voor het in balans komen van lichaam en geest. Daarnaast zijn lichamelijke aandoeningen zoals krampen, minder goed werkende organen of slecht slapen en dromen, soms geen enkel probleem voor de Albiet om hier de geneeskracht aan te geven die er is.

Wat is het effect van Albiet op de gezondheid?

Bij een juiste toepassing en met een beetje geduld, zal je een verbetering opmerken. De genezing met edelstenen gaat in de meeste gevallen zeer geleidelijk en niet binnen een week of twee. Vaak heb je ook helemaal niet in de gaten dat de klachten minder worden en realiseer je je pas na een maand of twee… hé, de klachten zijn een stuk minder geworden…

Verzorging van Albiet

Ook edelstenen als Albiet hebben onderhoud nodig als ze goed hun werk willen blijven doen. Het spreekt voor zich dat edelstenen door gebruik vies of stoffig kunnen worden. De buitenkant van de steen kun je dan schoonmaken (fysieke reiniging). Maar ook de binnenkant van de edelsteen regelmatig worden “schoongemaakt” (energetische reiniging).

Fysieke reiniging van Albiet

Het lijkt eenvoudig… een sopje met zeep en even boenen. Niet doen! Dit komt de steen niet ten goede. Als het gebruik van water echt onvermijdelijk is, gebruik dan afgekoeld gekookt water of, beter nog, bronwater zonder koolzuur. Dit bevat minder kalk en de edelsteen zal dan minder snel worden aangetast door kalkafzetting. Maak de steen na gebruik van water, droog met een zachte schone doek. Als het om oppervlakkig vuil gaat kun je beter een zachte kwast gebruiken om de edelsteen schoon te maken.

Energetische reiniging van Albiet

Tijdens het gebruik van de steen verliest hij zijn positieve energie aan de omgeving en/of drager. Ook neemt hij negatieve energie in zich op. Deze wisselwerking zorgt ervoor dat de steen een heilzaam effect kan hebben. Het is dus zaak om de steen regelmatig energetisch te reinigen. Slechte energie eruit (ontladen) en positieve energie erin (opladen).

Ontladen en opladen van Albiet

Er zijn verschillende manieren om edelstenen te ontladen en weer op te laden zodat ze hun ondersteunende en helende werking behouden:

 • Reinigen in aarde: Begraaf de steen in de grond. Hij ontlaadt zich dan van negatieve energie waardoor de positieve energiestromen weer kunnen vloeien. Zet een stokje in de grond zodat je niet vergeet waar je de steen hebt begraven. Of doe de steen in een potje met aarde.
 • Reinigen met water: Het water moet stromend zijn zodat negatieve energie wordt afgevoerd. Gebruik afgekoeld gekookt water of bronwater zonder koolzuur.
 • Reinigen met hitte: Leg de edelsteen een tijdje in het felle zonlicht. Negatieve energie zal dan verdampen door de hitte.
 • Reinigen met lucht: Berook de edelsteen met wierook. Mirre, Lavendel en Salie zijn ook erg effectief
 • Ontladen met Hematiet: Leg de edelsteen een nacht lang in een bakje met Hematiet edelsteentjes. Deze ijzerhoudende steentjes trekken negatieve energie uit edelstenen.
 • Opladen met Bergkristal: Leg de edelsteen overdag een uur of 4 in een schaaltje met Bergkristal steentjes.

Reinig de Albiet ongeveer één keer per week als je hem regelmatig op je draagt.

Sterrenbeeld en Chakra’s die horen bij Albiet

Ieder sterrenbeeld heeft een eigen edelsteen. Sommige sterrenbeelden zijn zelfs verbonden met meerdere edelstenen en andersom (dus een edelsteen kan bij meerdere sterrenbeelden horen). Iedere edelsteen heeft invloed op één of meerdere Chakra’s. Een Chakra is een centrale plaats in je lichaam, waar energiebanen samenkomen. In de westerse wereld wordt er vanuit gegaan dat een menselijk lichaam zeven Chakra’s heeft.

Steenbok

Een Steenbok is geboren tussen 22 december en 19 januari en hoort bij de Wortel Chakra. Een disbalans in de Wortel Chakra kan nervositeit en angst veroorzaken. De Albiet helpt je dan om je minder onzeker te voelen en je kracht te geven om angsten onder ogen te zien. Het geeft je moed en innerlijke kracht.

Waterman

Een Waterman is geboren tussen 20 januari en 19 februari en hoort bij de Wortel Chakra. De Albiet helpt een verstoorde status van je Wortel Chakra in balans te brengen. Een verstoorde Wortel Chakra merk je door gevoelens van onzekerheid, nervositeit en angsten.

Vissen

Ben je Vissen van sterrenbeeld, dan ben je tussen 20 februari en 20 maart ter wereld gekomen. De Chakra die bij Vissen hoort is de Sacrale Chakra. De Sacrale Chakra staat voor relaties en seksualiteit. Blokkades in die gebieden kunnen in balans komen door het dragen van Albiet. Je zult je meer open voelen voor anderen en meer kunnen genieten van het leven.

Ram

Een Ram is geboren tussen 21 maart en 20 april en hoort bij de Zonnevlecht Chakra. De Zonnevlecht Chakra (ook Solar Plexus Chakra genoemd) is waar persoonlijke kracht, balans en zelfvertrouwen gebundeld zijn. Om je Zonnevlecht Chakra in balans te krijgen of te openen, kan de Albiet helpen.

Stier

De Stier is geboren tussen 21 april en 20 mei en hoort bij de Hart Chakra. Als je Hart Chakra in balans is, dan voel je je liefdevol en open naar andere mensen toe. Ervaar je tegengestelde gevoelens (boosheid, eenzaamheid en ben je negatief of verbitterd), dan kan de Albiet je ondersteunen met het loslaten van negatieve gevoelens.

Tweeling

Tweelingen zijn geboren tussen 21 mei en 21 juni. Dit sterrenbeeld hoort bij de Keel Chakra. Deze Chakra staat in het kader van expressie, wilskracht en keuze. De Keel Chakra verwijst naar het onder woorden brengen van je gevoelens en gedachten. Wanneer je hier een blokkade in voelt, dan kan de Albiet je wellicht helpen.

Kreeft

Een Kreeft heeft tussen 21 juni en 22 juli voor het eerst het levenslicht gezien en hoort bij het Derde oog Chakra. Het Derde oog Chakra staat in het teken van intuïtie, concentratie en vertrouwen in jezelf. Als je merkt dat je hier moeite mee hebt, dan kan de Albiet ervoor zorgen dat je meer in balans komt en weer op je eigen gevoelens kunt vertrouwen.

Leeuw

De Leeuw is geboren tussen 23 juli en 23 augustus en hoort bij het Derde ook Chakra. Intuïtie, concentratie en vertrouwen in jezelf komen samen in deze Chakra. Bij een disbalans in deze gevoelens kun je door het dragen van een Albiet, weer in balans komen op dit gebied.

Maagd

Een Maagd kwam tussen 24 augustus en 23 september ter wereld en hoort bij de Keel Chakra. Als je Keel Chakra in balans is, dan kun je gevoelens en gedachten goed onder woorden brengen. Merk je dat je in een fase zit waarin dit moeizaam gaat, dan helpt het om een Albiet bij je te dragen.

Weegschaal

Een Weegschaal is geboren tussen 24 september en 23 oktober en hoort bij de Hart Chakra. De Hart Chakra staat voor liefdevolle en prettige contacten met andere mensen. Voel je je verbitterd, eenzaam en/of boos, dan kan het dragen van Albiet je helpen om dit om te draaien. Je zult een gelukkiger mens worden.

Schorpioen

Een Schorpioen is geboren tussen 24 oktober en 22 november en hoort bij de Zonnevlecht Chakra. Een Zonnevlecht Chakra (ook Solar Plexus Chakra genoemd) die in balans is, geeft zelfvertrouwen en innerlijke kracht en balans. Als je hier moeite mee hebt, dan helpt het om een Albiet op je lichaam te dragen.

Boogschutter

De Boogschutter is geboren tussen 23 november en 21 december en hoort bij de Sacrale Chakra. Als de Sacrale Chakra in balans is, dan geniet je van het leven. Relaties en seksualiteit geven je plezier en voldoening. Draag een Albiet bij je als dit onverhoopt niet het geval is. Deze kan er dan voor zorgen dat je weer in staat raakt om jezelf meer open te stellen voor anderen en de dag weer met positiviteit tegemoet kunt zien.

Geschiedenis en etymologie van Albiet

De geschiedenis van edelstenen gaat ver terug. En je kunt ervan uit gaan dat het moment dat de Albiet ooit gevonden is door iemand, en deze persoon de schoonheid ervan erkende, dat dat het moment was dat de Albiet begon met geschiedenis te schrijven.

De Albiet door de eeuwen heen

Het is uiteraard niet te achterhalen welke koning, keizer of kerkelijke hoogheid de Albiet het eerst in het openbaar heeft gedragen. Maar de bijzondere eigenschappen werden direct herkend en de Albiet werd langzaam maar zeker steeds meer gebruikt als toevoeging in sieraden en ter versiering van ornamenten. De geneeskrachtige eigenschappen van de Albiet werd door toeval ontdekt. En ook niemand weet wanneer dit exact heeft plaatsgevonden. Het belangrijkste is dat de krachten waren opgemerkt en op waarde geschat werden. Hierdoor kunnen we vandaag de dag nog steeds de vruchten daarvan plukken.

De etymologie van de Albiet

De oorsprong van het woord Albiet ligt in de tijd van de oude talen. Oud-Grieks, latijn of een nog oudere taal. Generatie op generatie werd de naam doorgegeven en naar mate de tijd verstreek en de Albiet ook in andere landen werd genoemd, veranderde de benaming. Uiteindelijk in de Nederlandse taal aangekomen, vond wederom een verbastering plaats en zo komt het dat wij deze prachtige edelsteen als Albiet hebben leren kennen.

Wist je dat…

 

 • Natuurlijke kledingstoffen de heilzame werking van de Albiet bevorderen en synthetische stoffen de werking belemmeren?
 • Van de 4.000 mineralen die wereldwijd zijn erkend er maar 200 mineralen “edel” zijn en dat de Albiet er daar één van is?
 • De simpelste, maar zeer effectieve, manier om de Albiet te reinigen is door hem in je handen te nemen en een aantal malen hard te blazen met je eigen adem?
 • Je aan de energie van de Albiet kunt voelen of deze bij jou past of niet? Houd hem in je handen en concentreer je op de steen in je hand. Voel je hem van temperatuur veranderen? Bepaal dan of je je hier prettig bij voelt of niet. Bij een positief gevoel, is de Albiet geschikt om bij je te dragen.
 • Je de Albiet zoveel mogelijk apart van andere stenen moet bewaren. Edelstenen kunnen elkaars helende werking namelijk teniet doen. Om er zeker van te zijn dat bij elkaar gestopte edelstenen geen “ruzie” krijgen, doe je er verstandig aan om ze apart in een zakje of doosje te bewaren.

Albiet als sieraad

Het spreek voor zich dat de Albiet uitstekend geschikt is om als sieraad te dragen. Ook kun je de Albiet aanbieden bij een goede juwelier met het verzoek om hem te verwerken in een ketting, armband, ring of ander ornament naar keuze. Dit leidt vaak tot verrassende en zeer originele ontwerpen en oplossingen. Er zijn ook workshops en cursussen te volgen waarbij je je eigen Albiet zelf mag verwerken tot sieraad.

Albiet kopen

Als je abliet wilt kopen moet je op een paar dingen letten, ontdek hier waarop.