Edelstenen reinigen februari

Reinigen van edelstenen

Als je een edelsteen halfedelsteen of mineraal in bezit hebt of net hebt gekocht, is het verstandig om deze regelmatig te reinigen. Als je het net gekocht hebt, is het zelfs noodzakelijk om onmiddellijk schoon te maken, te reinigen en af te stemmen. Je kunt dit op veel verschillende manieren doen. Sommige stenen kunnen maar op een paar manieren worden gereinigd. Je kunt de info vinden bij de desbetreffende steen op onze blog. In dit artikel behandelen we de algemene manieren om stenen te reinigen.

Nieuwe edelstenen reinigen

Maak nieuwe kristallen en edelstenen na aankoop onmiddellijk schoon. Veel mensen zullen bij het woord schoonmaken denken aan een sopje en een doekje. Helaas werkt het bij stenen niet zo. Het is een echt spiritueel ritueel waar je mee te maken krijgt. Alle energie die de stenen vasthouden moet worden geneutraliseerd. Anders is er een kans dat ze negatieve energie gaan uitstralen. Wil je de positieve geneeskracht van edelstenen merken? Dan is het belangrijk om dit ritueel regelmatig te herhalen.

Manieren om te reinigen

De onderstaande manieren worden gebruikt om nieuwe stenen te reinigen.

Zonlicht

Licht is de basis van het helen met kristallen. Reinig als eerste een steen in stromend water voordat je deze manier gaat uitvoeren. Na het afspoelen kun je de steen 24 uur in zonlicht neerleggen om deze weer op te laden. Dit kan dus meerdere dagen duren, omdat de zon niet altijd aanwezig is.

Stromend water

Je kunt kristallen en sierstenen reinigen door ze in stromend water neer te leggen. Leg ze bijvoorbeeld ergens onder de kraan voor meer dan tien minuten. Sommige mensen menen dat het visualiseren dat de steen onder een grote mooie waterval ligt helpt bij het reinigen.

Geluid

Je hebt voor deze optie een klankschaal nodig. Je kunt met de galm van een klankschaal de negatieve opgekropte energie van kristallen verwijderen. Zo begint de steen weer schoon.

Rook

Maak een bundeltje met gedroogde kruiden en steek deze aan. Je gaat over de stenen heen met dit bundeltje en zwaait als het ware langs de stenen. Je kunt je eigen favoriete kruiden gebruiken. Op deze manier kun je meerdere edelstenen of mineralen tegelijk reinigen. Het is wel altijd beter om het per steen uit te voeren.

Visualiseren

Visualisatie kan zeer goed helpen als je edelstenen wilt reinigen. Je gebruikt deze methode vaak in combinatie met een van de andere opties. Je kunt bijvoorbeeld visualiseren. Terwijl je een steen vasthoudt denk je dat de negatieve energie binnenkomt en via je voeten weer weggaat.

Aarde

Stenen worden voornamelijk in de aarde of in bergen gevonden. Je kunt een steen reinigen door deze weer te begraven (op een plek waar mensen niet makkelijk bij kunnen) in de aarde. Maak hier een diep gat voor, zodat de steen niet aan de oppervlakte ligt. Dankzij de magnetische kracht van de aarde worden eventuele negatieve energiestromen weggesluisd uit de steen. Doe dit voor minstens 24 uur.

Een bed van amethist

Amethist in clustervorm of veel losse stenen amethist worden door veel edelstenentherapeuten gebruikt om andere stenen te reinigen. De amethist heeft als kracht om lage energieën om te zetten in hogere frequenties. Je kunt op deze manier meerdere stenen tegelijk opladen.