Azuriet bij aften

Aften, welke edelstenen helpen daarbij?

Aften zijn een vervelende aandoening waarbij edelstenen verlichtend kunnen werken. Je dient echter altijd eerst deskundig advies te vragen van een arts of deskundige. In dit artikel bespreken we wat aften zijn en welke edelstenen er bij kunnen helpen. Ook bespreken we in wat voor vorm de je de edelstenen of mineralen kunt gebruiken als je last hebt van aften.

Wat zijn aften?

Aften zijn vervelende en vaak ook pijnlijke zweertjes in de mond. Vaak komen deze voor bij de lip, wang, op het tandvlees of onder de tong. Allemaal vervelende plekken. Gelukkig zijn aften niet besmettelijk in de meeste gevallen. Alleen als de oorzaak het herpes virus is, dan kan het wel besmettelijk zijn. Er zijn meerdere oorzaken, maar de belangrijkste zijn:

  • Virus of bacterie
  • Droge mond
  • Gebruik van medicijnen
  • Vitaminetekorten
  • Beschadigd slijmvlies
  • Erfelijk aangelegde factoren
  • Teveel aan stress
  • Extreme vermoeidheid

Edelstenen kunnen zeker ondersteunen bij deze vervelende klacht.

Welke edelstenen en mineralen helpen daarbij?

Charoiet

Charoiet is een lila, lichtbruin of paars mineraal. De naam heeft het te danken aan de river Tsara in Siberië. Het wordt gezien als een reinigende steen die staat voor liefde en genezing. Je kunt de steen, als je last hebt van aften, de steen direct op de huid dragen aan bijvoorbeeld een ketting. Ook kun je de steen in je broekzak doen, maar dan is het wel iets minder effectief. De vibratie van de steen heeft een helende en verlichtende werking.

Azuriet-malachiet water

Azuriet-malachiet wordt ook wel azuromalachiet genoemd. De steen is een samenstelling van de mineralen azuriet en malachiet. Het is een vrij zeldzame steen, maar je kunt het in Nederland en België wel redelijk gemakkelijk kopen. Je kunt elixer of water met deze stenen maken (stenen wel verwijderen nadat deze in het water hebben gelegen) en daarmee gorgelen in de mond. Het water brengt verlichting en zorgt voor een spoedig herstel.