Edelstenen bij ADHD

Edelstenen die helpen bij ADHD

ADHD is een vervelend iets. Het komt veel voor in de kindertijd voor, waardoor zij last hebben om normaal te functioneren. Edelstenen kunnen rustgevend werken en de concentratie bevorderen. In dit artikel bespreken we wat ADHD inhoudt en welke edelstenen je kunt gebruiken als je last hebt van deze aandoening. Raadpleeg altijd wel eerst een arts voordat je alternatieve geneeswijzen inzet.

Wat is ADHD?

ADHD wordt in het Engels ook wel attention deficit hyperactivity disorder genoemd. In het Nederlands zou je ook wel kunnen zeggen aandachtstekort-hyperkinetische stoornis. In de volksmond wordt het vaak gekscherend Alle Dagen Heel Druk genoemd. Een term waar niet iedereen het mee eens is. Mensen met ADHD hebben onder andere last van impulsief gedrag, concentratieproblemen, moeite met leren en een rusteloos gevoel. Veel symptomen komen voor in de kindertijd, waardoor zij het lastig hebben om in het dagelijks leven normaal te kunnen functioneren.

Voor elk probleem een oplossing

Wij hebben een uniek e-book samengesteld. Hierin staan meer dan 500 lichamelijk en geestelijke problemen in alfabetische volgorde genoemd. Met natuurlijk daarbij de vermelding van de edelsteen die je kan helpen.

Celestien elixer

Celestien wordt ook wel de engelensteen genoemd. Je kunt het vaak kopen in bolvorm. Vooral de celestien die wordt gevonden in Marokko is erg gewild, omdat deze een mooie helderblauwe kleur heeft. Als hulp tegen ADHD kun je van dit kristal een edelstenen elixer maken. Het is verstandig om te beginnen met maximaal één glas per dag. Mocht je er mee door willen gaan, kun je dit opschroeven tot één of twee glazen. Het kan ook bij kinderen gebruikt worden, maar dan in niet al te grote glazen.

Chrysopraas

Chrysopraas is een mineraal van het variëteit chalcedoon. Het heeft vaak een groene kleur. Het is geen bekend mineraal, maar wordt steeds meer gebruikt om de geneeskracht. Bij mensen die last hebben van ADHD bevordert het concentratievermogen en geeft rust. Je kunt de steen als hanger dragen direct op de huid of in een broekzak doen. Het eerste heeft wel meer effect.