Afweersysteem edelstenen

Edelstenen die helpen bij het afweersysteem

Het afweersysteem, ook wel immuunsysteem genoemd, beschermt ons tegen stoffen die lichaamsvreemd zijn. Geneeskrachtige edelstenen kunnen positief bijdragen aan het afweersysteem. Mocht je veel last hebben van het afweer- of immuunsysteem, dan kun je altijd als eerste het beste een deskundige raadplegen. Edelstenen kunnen een mooie aanvulling zijn om het eigen afweersysteem sterker te maken. In dit artikel bespreken we wat het afweersysteem inhoudt en welke edelstenen positief kunnen bijdragen hieraan.

Wat is het afweersysteem?

Elk lichaam heeft een afweersysteem. Dit beschermt ons tegen bijvoorbeeld schimmels, kwaadaardige cellen, bacteriën, virussen en nog meer boosdoeners. Als deze het lichaam binnendringen dan zorgt het immuunsysteem voor bescherming. De bacteriën en virussen worden dan onschadelijk gemaakt. Een goed werkend afweersysteem is dan ook essentieel om niet ziek te worden. Ook kan het zo zijn dat je afweersysteem niet goed werkt. Dan kun je ondersteunend gebruik maken van de helende kracht van edelstenen en mineralen.

Welke edelstenen kunnen helpen?

Hieronder lichten wij drie stenen uit. Dit zijn de bekendere stenen, die je vrij makkelijk kunt kopen in Nederland en België.

Jade

Jade is een edelsteen die vaak groen van kleur is. Het wordt gezien als een hele spirituele steen. Ook heeft een reinigende en beschermende werking. Ook staat het voor liefde en tolerantie. Positief werkt het onder andere bij het zenuwstelstel en bij zwangere vrouwen.

Citrien

Citrien is een gele of oranjebruine steen die staat voor vertrouwen en zelfrespect. Het helpt bij het positief bij het immuunsysteem en vooral om extreme vermoeidheid tegen te gaan. Het kan direct op de huid worden gedragen en verwerkt worden tot edelstenen elixer.

Amethist

De amethist is wellicht de bekendste edelsteen ter wereld. De steen is vaak lila of paar s van kleur en heeft een glasachtige glans. Het staat bij edelsteentherapeuten bekend om de beschermende en reinigende werking. Op het immuunsysteem heeft het een positief effect op onder andere het zenuwstelstel, migraine en hoofdpijnklachten en problemen die te maken hebben met het slapen.

Andere stenen die ene positieve rol kunnen spelen:

De volgende stenen kunnen ook positief bijdragen aan het afweersysteem. Je dient wel goed de informatie per steen te lezen over hoe je deze moet gebruiken. Niet alle stenen zijn goed geschikt om bijvoorbeeld direct op de huid te dragen.