Edelstenen die helpen bij verzwakt bindweefsel


Mensen die last hebben van verzwakt bindweefsel kunnen vervelende klachten hebben. Edelstenen en mineralen kunnen bij deze kwaal zeker helpen. Al dien je altijd bij vragen, klachten of twijfel eerst een huisarts te raadplegen. In dit artikel bespreken wij welke stenen goed passen bij mensen die last hebben van verzwakt bindweefsel.

Wat is bindweefsel eigenlijk?

In het lichaam van mensen, maar ook dieren, is weefsel te vinden door het gehele lichaam. Bij alle organen kun je dit terugvinden. Het bindweefsel is een soort weefsel dat de menselijke en dierlijke organen beschermt de vorm bepaald. Ook zorgt het voor de beweeglijkheid van de organen en vormt het een weg waar onder andere de bloedvaten en zenuwen langslopen. Deze kunnen dan weer zorgen voor de toevoer naar de organen toe. Meer informatie over bindweefsel en de soorten weefsel kun je lezen op de desbetreffende Wikipediapagina.

Verzwakking van dit bindweefsel kan, zoals je wel kunt begrijpen, voor vervelende klachten zorgen. Vermoed je dat je last hebt van deze klacht of heb je deze diagnose gehad? Raadpleeg dan altijd een arts en blijf onder controle. Edelstenen kunnen zeker bij de klacht helpen, maar nooit het oordeel van de arts of specialist vervangen.

Voor elk probleem een oplossing

Wij hebben een uniek e-book samengesteld. Hierin staan meer dan 500 lichamelijk en geestelijke problemen in alfabetische volgorde genoemd. Met natuurlijk daarbij de vermelding van de edelsteen die je kan helpen.

Dit E-book kan je in een gebruiksvriendelijke PDF download direct ontvangen:

Edelstenen die je hierbij kunt gebruiken

Bij verzwakking van het bindweefsel kun je diverse edelstenen en mineralen gebruiken. Je bent dan vooral op zoek naar stenen die er voor zorgen dat het bindweefsel sterker wordt, gericht een orgaan sterker maakt of het spierweefsel verstevigt. De onderstaande stenen hebben dat effect op de mens.

Carneool

Deze vaak rode, vleeskleurige of bruine steen carneool is een variant van chalcedoon. Het is een kwartssteen. De steen geeft veel energie bij vermoeidheid en zorgt voor vrolijkheid in sombere tijden. Ook staat het er om bekend dat het bindweefsel versterkt. Deze steen wordt als belangrijkste steen gezien voor mensen die klachten hebben aan het bindweefsel.

Bergkristal

Bergkristal is wellicht een van de bekendste mineralen ter wereld. Veel mensen vinden het gewoon een enorm mooie steen om in huis te hebben. Anderen hebben het mineraal in huis voor de geneeskracht die het bezit. Het staat er om bekend bij de klacht waar het in dit artikel om draait het spierweefsel te versterken. Stenen die hetzelfde effect hebben zijn de aragoniet en de calciet.

Overige stenen die helpen bij de klacht

Naast de bergkristal, aragoniet, calciet en carneool, kun je ook de volgende stenen proberen. Bij ieder persoon is de werking weer net iets anders. Het beste kun je blijven experimenteren totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt.

  • amethist
  • chiastoliet
  • dendrietenchalcedoon (merliniet)
  • lepidoliet
  • rookkwarts
  • smaragd
  • groene toermalijn
  • blauwe topaas
  • versteend hout

Edwin

Edwin heeft op 8 jarige leeftijd een edelstenen-verzamelpakket van zijn ouders cadeau gehad. In dit pakket zat iedere week een nieuwe edelsteen of mineraal met daarbij informatie. De passie voor edelstenen en mineralen is toen begonnen. Op edelstenen.blog schrijft hij alles wat te maken heeft met dit onderwerp.

Recent Content

link to Edelstenen kopen

Edelstenen kopen

Heel goed, je gaat edelstenen kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Maar nu is de vraag: Waar kun je de edelstenen kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: waar let je op bij edelstenen kopen? Hoe kun je erop vertrouwen […]