Sterrenbeeld vissen edelstenen

Vissen: 19 februari tot 21 maart

Vissen hebben een groot empathisch vermogen, maar raken daardoor soms ook verstrikt in de stemmingen en emoties van anderen. Zij hebben moeite om te focussen en komen op anderen soms een beetje vaag over. Vissen willen graag dat anderen het naar hun zin hebben en daar zorg je dan ook voor. Je komt minder voor jezelf op, dus lijkt soms wat passief. Je intuïtieve persoonlijkheid is tegelijkertijd je sterke en je zwakke kant. Vissen hebben graag een beroep waarin je je artistieke kant in kwijt kunt. Je kunt hierbij denken aan fotograaf, danser, acteur, dichter of schilder.

Edelstenen die horen bij Vissen

Bij het sterrenbeeld Vissen gaan goede en minder goede eigenschappen hand in hand, omdat zij ontstaan vanuit dezelfde bron, namelijk je intuïtie en empathie. Edelstenen kunnen je helpen om wat meer balans aan te brengen in je gevoelens. Vissen zijn watertekens, die zich laten leiden door emoties. De ratio is minder belangrijk. Je hebt de neiging om jezelf te willen beschermen. Bij Vissen passen edelstenen zoals de amethist, aquamarijn, opaal, turkoois en fluoriet.

Amethist

De amethist is een bekend soort kwarts en is een van de populairste stenen in de wereld. Het is een symbool voor verliefdheid. Ook beschermt het tegen matigheid en tovenarij. De oude Grieken dachten dat de steen hielp om dronkenschap en katers te voorkomen. Amethist helpt je als je problemen hebt met inslapen. Ook helpt het om heimwee en verdriet te verminderen. Bij huidklachten kan het ook een helende werking hebben.

Turkoois

Turkoois (of turquoise) werd ooit gevonden door kruisvaarders, die de steen hebben vernoemd naar de vindplaats: ‘uit Turkije’. De steen wordt als halfedelsteen verwerkt in allerlei sieraden. Het wordt ook nagemaakt. Let er dus op dat je een echte turkoois koopt als je wilt profiteren van de helende eigenschappen. De eigenschappen zijn bijvoorbeeld het zorgen voor een rustiger en evenwichtiger leven. Ook werkt het helend op reuma, oogklachten, maagklachten en virusinfecties.