Kruinchakra edelstenen

Kruinchakra

De zevende chakra, de kruinchakra, verbindt ons met de kosmos. De chakra bevindt zich, zoals de naam al doet vermoeden, op de kruin. Als de kruinchakra goed openstaat, dan voel je een verbintenis met een hogere macht. De verbinding tussen lichaam en geest is in balans. Je bent je bewust van jezelf en voelt je één met de wereld om je heen. De kruinchakra staat ook voor wijsheid. De wijsheid hebben om eerlijk en onbevooroordeeld te kijken naar jezelf en de mensen om je heen. Wanneer de kruinchakra niet volledig openstaat kun je tegen bepaalde zaken aanlopen.

Problemen met de kruinchakra

Als de chakra geblokkeerd is, dan blijf je je star vasthouden aan je eigen overtuigingen en kun je leerproblemen ervaren. Je durft geen eigen beslissingen te nemen en bent verward in je denken. Een depressie en andere geestelijke problemen liggen op de loer.

Ook ademhalingsproblemen kunnen voorkomen. Wanneer de kruinchakra te veel is ontwikkeld kan dat leiden tot een spirituele verslaving en heb je eveneens last van verwarring in het denken.

Edelstenen voor stabiliteit in de kruinchakra

Stenen die kleurloos, paars of wit zijn, zijn geschikt voor deze chakra. Denk bijvoorbeeld aan apofylliet, charoiet, lepidoliet, sneeuwkwarts, sugiliet, amethist en bergkristal.

Bergkristal is een bijzondere steen die uitermate geschikt is voor het reguleren van energie. Dat komt omdat het een zuivere en heldere steen is. Bergkristal is eveneens geschikt om het hele lichaam in balans te brengen en te zuiveren. Amethist heeft ook een zuiverende en beschermende werking en kan de intuïtie en spirituele bewustwording stimuleren. Daarom is dit een heel goede steen om te gebruiken voor deze chakra. Ook helpt het tegen migraine en nachtmerries. Draag de stenen op de huid of leg ze neer op de plek waar genezing nodig is.