Turkoois, een helper op het spirituele pad


Turkoois is een heilige steen voor de indianen. De steen helpt je bij je weg op het spirituele pad. Het gesteente wordt gevonden in de kleuren groenblauw, appelgroen en hemelsblauw. Turkoois correspondeert met het 5e chakra, de keelchakra. Het zijn vrij zeldzame stenen dus worden vaak nagemaakt. Dit gebeurt door stenen zoals bijvoorbeeld magnesiet en howliet te verven. Dus pas op voor namaak. Hieronder staat enkele voorbeelden beschreven waar de steen je bij kan helpen.

Zorgt voor innerlijke rust

Soms bevindt je je in een situatie waarin je haastig of druk bent. Dit kan zo af en toe gebeuren. Het komt ook wel voor dat je regelmatig te weinig tijd voor jezelf neemt. Als je te weinig tijd voor jezelf en anderen neemt vergeet je om te genieten van het leven. Je staat dan niet meer stil bij de mooie dingen in je omgeving. Het valt dan ook niet mee om te “onthaasten”. Maar je kan je dag ook anders beginnen. Begin de dag met de tijd nemen om innerlijk tot rust te komen. Bedenk dan pas wat er belangrijk is en wat eerst gedaan moet worden die dag. Neem na elke taak die je gedaan hebt even rust. Dan ga je inzien dat je dag ontspannener verloopt dan anders. Draag een turkoois op de huid om je te helpen innerlijke rust te voelen. Of neem wanneer je even tot jezelf wilt komen de steen in je hand.

Haalt je uit de slachtofferhouding

Veel mensen zijn in hun leven ergens slachtoffer van geweest. Sommige mensen laten zich door het gebeurde helemaal overweldigen. Terwijl andere mensen juist hun best doen om uit de vervelende situatie te komen. Soms vinden mensen het moeilijk om deze rol los te laten. Dit gebeurt vaak niet eens moedwillig. Het kan zelfs zo zijn dat deze mensen vastgeroest zijn in deze rol.  Dat zij niet meer weten hoe zich anders te gedragen. Een turkoois op de huid gedragen helpt om je uit de slachtofferhouding te halen.

Turkoois beschermt tegen negatieve energie

Wanneer je de steen op de huid draagt reinigt deze je aura. En beschermt je tegen mensen die als het ware je energie wegzuigen. De steen zorgt voor energie en een beschermend laagje om je heen. Op deze manier kan de negatieve energie van buitenaf niet je aura binnendringen.

Judy

De interesse van Judy voor edelstenen en mineralen begon toen zij Edwin (andere blogger van deze website) een edelstenenverzamelpakket cadeau gaf. Zij vond dit zo leuk dat zij ook is gaan verzamelen en honderden boeken en websites heeft verslonden over dit onderwerp. Op edelstenen.blog schrijft zij vanuit haar eigen passie en visie.

Recent Content

link to Blizzard stone kopen

Blizzard stone kopen

Heel goed, je gaat Blizzard stone kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Met de Blizzard stone heb je een mooie edelsteen uitgezocht en nu is de vraag: Waar kun je de Blizzard stone kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: […]
link to Blizzard stone

Blizzard stone

Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Blizzard stone een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Blizzard stone meewerkt aan en verbetering van de energie die wij nodig hebben. Wat is Blizzard stone? Iedere edelsteen bestaat uit één of meerdere mineralen. Mineralen zijn samengeklonterde, vaste, stoffen die in de natuur […]

AANBIEDING – €135,- korting

Unieke Kans: Voor Iedereen Die Op Zoek Is Naar Ontspanning!

Yoga Nidra Chakra Cursus. Bekijk de cursus via de button hieronder of lees ons Yoga Nidra cursus blog

Yoga Chakra aanbieding