Fuchsiet, de groene genezer


Fuchsiet is groen van kleur. De steen is doorschijnend en heeft een zijde tot parelmoerachtige glans. Fuchsiet is chroom houdend en is daardoor groen van kleur. Het vermeerderd de energie van andere mineralen en edelstenen. Wanneer je deze steen bijvoorbeeld samen met een amethist gebruikt zal dit de energie van de amethist versterken. Door de prachtige glans is de steen niet alleen mooi om te zien. Maar helpt ook bij verschillende lichamelijke klachten. Hieronder zijn enkele klachten beschreven waarbij de steen je kan helpen.

Overgevoeligheid voor zonlicht

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor je overgevoelig bent voor zonlicht. De meest voorkomende zonneallergie is polymorfe lichteruptie. Hierdoor kun je last krijgen van verschillende vormen huiduitslag. Meestal krijg je na een zonnebad tussen de één en vijf dagen last van huiduitslag. Vaak voelt je huid droog en schilferig aan. Maar het kan ook zijn dat je last krijgt van jeukende blaasjes of bultjes. Overgevoeligheid voor de zon kan ook een andere oorzaak hebben. Het kan namelijk ook veroorzaakt worden door het gebruik van bepaalde medicijnen of cosmetica. Fuchsiet kan helpen overgevoeligheid voor zonlicht te verminderen. Draag de steen op de huid voor het beste resultaat.

RSI

Repetitive Strain Injury oftewel RSI is een verzamelnaam voor spier- en gewrichtsklachten. Klachten die ontstaan aan handen, polsen, schouders of nek. De klachten worden meestal veroorzaakt door het maken van steeds dezelfde bewegingen. Dit komt bij beroepen als bijvoorbeeld kassa medewerkers, slagers en mensen die vaak met een computer of laptop werken wat vaker voor. De klachten waar je onder andere last van kan hebben bij RSI zijn stijfheid, tintelingen en chronische pijn. Een fuchsiet gedragen op de huid kan je helpen de klachten van RSI te verminderen.

Fuchsiet helpt bij het carpaletunnelsyndroom (CTS)

Als je klachten ondervind door het carpaletunnelsyndroom (CTS) dan heb je pijn in je handpalm, duim of vingers. Je kan ook last hebben van tintelingen of een doof gevoel. Ook kan je minder kracht in je hand hebben. Aan de binnenkant van je pols zit een tunnel waar pezen en zenuwen doorlopen. Dit heet de carpale tunnel. Wanneer deze tunnel te nauw is dan raken de zenuwen bekneld. De behandeling bij CTS kan bestaan uit een injectie met medicijnen, een spalk of uiteindelijk een operatie. Ook een fuchsiet kan helpen de pijn bij CTS te verminderen. Draag de steen op de huid voor het beste resultaat.

Judy

De interesse van Judy voor edelstenen en mineralen begon toen zij Edwin (andere blogger van deze website) een edelstenenverzamelpakket cadeau gaf. Zij vond dit zo leuk dat zij ook is gaan verzamelen en honderden boeken en websites heeft verslonden over dit onderwerp. Op edelstenen.blog schrijft zij vanuit haar eigen passie en visie.

Recent Content

link to Koop nu jouw unieke Amethist!

Koop nu jouw unieke Amethist!

De amethist is een van de meest bekendste edelstenen. Deze paarse kristal is familie van de bergkristal en wordt gekenmerkt door zijn prachtige paarse kleur. De edelsteen wordt verspreid over de wereld gevonden. In de middeleeuwen was dit voornamelijk in Brazilië. Tegenwoordig wordt de amethist onder andere ook gevonden in de Verenigde Staten, Rusland, Duitsland […]
link to Girasol, ontzorgt en geeft inzicht

Girasol, ontzorgt en geeft inzicht

Naast een positieve werking op de lymfeklieren helpt deze wateropaal het lichaam zichzelf te genezen. Hij geeft innerlijke rust en vermindert je spanningen en zorgen. De Girasol is een geest verhelderende edelsteen. Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Girasol een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Girasol meewerkt aan […]