seleniet kopen

Seleniet kopen

Seleniet heeft een prachtige satijnachtige glans en wordt daarom ook wel satijnspaat genoemd. Hoewel de steen ook voorkomt in de kleuren wit, geel, oranje en rood is wit de meest bekende. Eigenlijk is seleniet gips, net zoals de woestijnroos en het heeft een vezelachtige structuur. Als de structuur fijnkorrelig is, gaat het om albast. Vroeger in het oude Egypte werd gips gebruikt in de bouw en werd albast gebruikt om beeldjes, kommen en flessen van te maken.

Seleniet kopen van sieraad tot lamp

De doorzichtig witte seleniet is erg geschikt voor sieraden, door de licht witte, transparante kleur past het vrijwel overal bij. Er worden dan ook allerlei sieraden gemaakt met deze edelsteen. Maar ook van de overige seleniet kleuren worden sieraden gemaakt. Van alle kleuren vind je onder anderen kettingen, armbanden, ringen en oorbellen. Maar ook allerlei ketting hangers in verschillende figuren. Seleniet kopen is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. De wit/transparante steen past overal bij, maar de okergele en oranje seleniet edelstenen zijn juist echte blikvangers.

Ruwe seleniet kopen kan ook in de verschillende kleuren, maar ook in deze categorie is de witte of transparante kleur het meest populair. Er zijn verschillende soorten ruwe stenen, zo zijn er prachtige seleniet geodes met schitterende kristallen binnenin maar ook ruwe brokken. In de ruwe seleniet edelsteen zie je de vezel lijnen goed. De stenen zijn vaak langwerpig en soms worden er zelfs lampen van gemaakt. Door de heldere kleur van de steen kan het licht er goed doorheen schijnen.

Seleniet houdt je jong

Seleniet kan op verschillende vlakken hulp bieden. Geestelijk houdt het je jong, maakt het je vrolijk, en helpt om positief te blijven. Het zorgt voor een sneller herstel van trauma’s en helpt stress verminderen. Deze edelsteen heeft een kalmerende werking en vermindert spanning. Het zorg voor emotionele balans en verminderd de vermoeidheid. Lichamelijk kan het overgewicht tegengaan die veroorzaakt zijn door spijsverteringsproblemen. Door seleniet bij je in de buurt te houden kan zelfs de groei van tumoren worden gestopt.