Calciet kopen


De edelsteen calciet is een zachte steensoort die veel voorkomt in allerlei verschillende kleuren, zoals: geel, oranje, licht blauw, zalmroze, grijs, transparant en groen. Het is een soort kalksteen en wordt ook wel kalkspaat genoemd. Omdat de steen redelijk zacht is is het ook gemakkelijk te bewerken. Er worden dus veel sieraden, vazen, schalen en beeldje van gemaakt in alle soorten calciet kleuren.

Allerlei verschillende kleuren

Het voordeel van de verschillende kleuren calciet is dat er wat betreft sieraden altijd wel iets passends bij zit. De lichtere kleuren als zalmroze, licht blauw en lichtgroen zijn redelijk neutraal van kleur waardoor ze gemakkelijk met kleding of andere sieraden gecombineerd kunnen worden. De oranje, gele en rode calciet stenen vallen daar in tegen beter op en hebben een gezellige uitstraling. Het is dus maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

De ruwe calciet stenen zijn door de verschillende kleuren erg leuk als decoratie in huis. Door de ruime keuze kun je de kleur van de steen makkelijk combineren met de kleuren van het interieur. Ruwe calciet kopen is niet erg prijzig omdat de steen veel voorkomt. Een calciet geode is wel wat duurder, dit komt door de prachtige kristallen binnen in. De geodes zijn meestal wit of transparant van kleur en kunnen verschillend zijn in grootte. Hoe groter de geode, hoe meer kristallen en dus hoe hoger in prijs.

Naast de ruwe stenen en sieraden zijn er ook nog kleine calciet knuffelstenen. Deze stenen zijn getrommeld waardoor ze zacht aanvoelen. Deze stenen kun je onder het kussen leggen of bij je dragen in een broekzak.

Calciet zet stress om in rust

Iedere kleur steen heeft weer een eigen, positieve werking. Over het algemeen kalmeert calciet heftige emoties en helpt het om je beter te concentreren. Door deze steen bij je te dragen kan het gemakkelijker worden om ideeën in daden om te zetten, het zorgt voor meer inzicht en laat je zien hoe plannen gerealiseerd kunnen worden. Calciet zorgt ervoor dat je sneller kunt handelen en zet stress om in rust.

Redactie

Soms schrijven Judy en Edwin artikelen samen. Ook krijgen zij hulp van anderen om edelstenen.blog up-to-date te houden. Deze blogs worden geplaatst onder de naam 'redactie'. Heb je een op- of aanmerking op een van de artikelen die onder deze naam zijn geplaatst, dan kun je gewoon contact opnemen met Judy en Edwin.

Recent Content

link to Koop nu jouw unieke Amethist!

Koop nu jouw unieke Amethist!

De amethist is een van de meest bekendste edelstenen. Deze paarse kristal is familie van de bergkristal en wordt gekenmerkt door zijn prachtige paarse kleur. De edelsteen wordt verspreid over de wereld gevonden. In de middeleeuwen was dit voornamelijk in Brazilië. Tegenwoordig wordt de amethist onder andere ook gevonden in de Verenigde Staten, Rusland, Duitsland […]
link to Girasol, ontzorgt en geeft inzicht

Girasol, ontzorgt en geeft inzicht

Naast een positieve werking op de lymfeklieren helpt deze wateropaal het lichaam zichzelf te genezen. Hij geeft innerlijke rust en vermindert je spanningen en zorgen. De Girasol is een geest verhelderende edelsteen. Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Girasol een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Girasol meewerkt aan […]