Rozenkwarts kopen

Rozenkwarts sieraden en andere vormen

Rozenkwarts is de steen van de liefde en heeft zijn naam te danken aan de prachtige roze kleur. De steen is licht doorschijnend tot doorschijnend en heeft een lichtroze tot witroze kleur. Het is één van de meest geliefde edelstenen om sieraden van te maken. Daardoor wordt het helaas ook veel nagemaakt met roze glas. Je kunt nep stenen herkennen door de kleine luchtbelletjes, deze kun je zien in goed licht of door een vergrootglas.

Groot aanbod rozenkwarts sieraden

Rozenkwarts werd honderden jaren terug al gebruikt om beeldjes van te maken. Ook nu zie je dat nog terug, zowel in losse beelden van verschillende formaten als bij kettinghangers. Als ketting hanger kun je rozenkwarts kopen in verschillende figuren, zoals een hartje, een kruis, een beertje of dolfijn. Daarnaast zijn er ook ovale en ronde kettinghangers.

Het aanbod van sieraden met deze lichtroze edelsteen is groot, rozenkwarts wordt in vrijwel ieder sieraad verwerkt. Dit komt vanwege zijn populairiteit. Er zijn allerlei verschillende soorten armbanden, kettingen, oorbellen en ringen te koop met rozenkwarts. Zowel met grote, als met kleinere stenen.

Ook wordt deze steen gebruikt om kaarshouders, bedeltjes of decoratie van te maken. Het kan zelfs als massagesteen worden gebruikt, de steen wordt dan veelal in een langwerpige vorm geslepen. Het is een veelzijdige steen, mede vanwege de lichte, neutrale kleur, zachte uitstraling en positieve werking.

Ruwe rozenkwarts ziet er glazig uit en heeft een licht doorschijnende roze kleur. De grote van de steen kan erg verschillend zijn, zo zijn er enorme brokken rozenkwarts maar ook hele kleine. De prijs is afhankelijk van het formaat en de kwaliteit. Ook als glad geslepen knuffelsteen kun je rozenkwarts kopen.

Steen van de liefde

Deze edelsteen wordt ook wel de steen van de liefde genoemd en dat is niet voor niets. Het stimuleert de liefdesrelatie, de familieband en vriendschappen maar ook de liefde voor jezelf. Door met regelmaat sieraden met rozenkwarts te dragen zul je jezelf leren accepteren zoals je bent, angsten en fobieën zullen verminderen en het inlevingsvermogen wordt vergroot. Het werkt positief op de hartchakra en ondersteun alle processen die te maken hebben met het hart.