Basalt, informatie en vormen


Basalt is een van de bekendste gesteente op aarde. Deze steen is een vulkanisch stollingsgesteente, het snel afkoelende magma gaat stollen waardoor basalt ontstaat. Dit gebeurt als de vulkaan is uitgebarsten, er vormen geen grote kristallen op deze steen door de snelle afkoeling. De kleur van deze steen is veelal grijs tot zwart, maar wordt ook gevonden in de kleuren olijfgroen en verschillende tinten bruin.

Basalt als massagesteen

Het aanbod van basalt-sieraden is minimaal, deze steen is niet erg populair als sieraad. Er is enkel een klein aanbod kettinghangers. Overige sieraden met basalt zijn meestal zelfgemaakt, het kan dus even zoeken zijn voordat je een sieraad met basalt gevonden hebt.

De steen wordt ook verkocht als massagesteen en gebruikt voor hotstone massages. Deze stenen zijn meestal plat of juist smal en langwerpig, ook wel griffel genoemd. Gebruik olie voor op de huid en schraap met de steen over de spieren heen. Dit stimuleert de doorbloeding en spieren voeren afvalstoffen gemakkelijker af. Basalt is als massagesteen juist wel populair omdat het een ontspannende werking heeft en een goed lichaamsgevoel geeft.

Basalt is een natuursteen wat voornamelijk gebruikt wordt voor allerlei soorten meubels: wasbakken, tafelbladen, pilaren en tuinbanken, of als kiezelstenen voor in de tuin of om een gaashek mee op te vullen. Door de grijs/zwarte kleur heeft deze steen een vrij neutrale uitstraling waardoor het voor veel doeleinde gebruikt kan worden.

Ondanks het feit dat de steen niet veel wordt verwerkt in sieraden zijn er wel in verschillende maten knuffelstenen van basalt te koop. Deze glad getrommelde steen kun je gemakkelijk bij je dragen.

Balans en stabiliteit

Deze edelsteen zorgt ervoor dat je je gemakkelijker kunt aarde waardoor je dichter bij jezelf kunt blijven en emoties in balans worden gebracht. Het geeft inzicht bij problemen waardoor je er leerpunten kunt uithalen en biedt ondersteuning bij het omzetten van woede. Het helpt beter te kunnen ontspannen en het geeft kracht.  Het zorgt voor zowel geestelijke- als lichamelijke balans en stabiliteit.

Redactie

Soms schrijven Judy en Edwin artikelen samen. Ook krijgen zij hulp van anderen om edelstenen.blog up-to-date te houden. Deze blogs worden geplaatst onder de naam 'redactie'. Heb je een op- of aanmerking op een van de artikelen die onder deze naam zijn geplaatst, dan kun je gewoon contact opnemen met Judy en Edwin.

Recent Content

link to Blizzard stone kopen

Blizzard stone kopen

Heel goed, je gaat Blizzard stone kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Met de Blizzard stone heb je een mooie edelsteen uitgezocht en nu is de vraag: Waar kun je de Blizzard stone kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: […]
link to Blizzard stone

Blizzard stone

Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Blizzard stone een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Blizzard stone meewerkt aan en verbetering van de energie die wij nodig hebben. Wat is Blizzard stone? Iedere edelsteen bestaat uit één of meerdere mineralen. Mineralen zijn samengeklonterde, vaste, stoffen die in de natuur […]

AANBIEDING – €135,- korting

Unieke Kans: Voor Iedereen Die Op Zoek Is Naar Ontspanning!

Yoga Nidra Chakra Cursus. Bekijk de cursus via de button hieronder of lees ons Yoga Nidra cursus blog

Yoga Chakra aanbieding