Maansteen kopen

Maansteen kopen als sieraad

De maansteen staat in verbinding met de maan en met vrouwelijke energieën. Deze steen heeft zijn naam te danken aan de kleur, het heeft een lichtgele/oranje kleur, net zoals de maan. De steen is erg broos en kan gemakkelijk breken of beschadigen. Het is daarom belangrijk dat de steen niet te veel in contact komt met zonlicht, water of cosmetica.

Maansteen kopen als sieraad of losse steen

Maansteen kopen kan in verschillende kleuren, naast de lichtgele/oranje kleur zijn er ook nog lichtere varianten die tegen beige/wit aanzitten. Daarnaast is er ook de donkere maansteen, deze heeft een donkerbruine met lichtbruine kleur en wordt de zwarte maansteen genoemd.

De beige/witte kleur is het meest populair voor sieraden. De gepolijste, witte maansteen heeft vaak een prachtige parelmoer glans, waardoor het oogt als een waar juweel. Deze lichte kleur steen wordt vaak verwerkt in ringen, oorbellen, kettingen, armbanden en ketting hangers. Sommige witte maanstenen hebben zwarte spikkels, deze zijn goedkoper dan de helemaal witte steen.

Ook de oranje kleurige, en donkerkleurige maansteen wordt in sieraden verwerkt, meestal als kralenketting of kralenarmband. Voor een speelser effect zijn er ook sieraden met alle verschillende kleuren maansteen te koop.

Maansteen kopen kan ook als losse steen. Zowel de getrommelde knuffelsteen als de ruwe steen is te koop in de kleuren wit/beige, lichtgeel/oranje, wit met zwart, en donkerbruin/zwart.

Maansteen werkt positief voor vrouwen

De geneeskracht van maansteen werkt vooral positief voor vrouwen, zo heeft het een positieve invloed op de hormoonhuishouding, vruchtbaarheid, zwangerschap, bevalling en borstvoeding. Het heeft een rustgevende werking op het gevoel en versterkt de intuïtie. Ook om beter te kunnen slapen en dromen te onthouden is de maansteen uiterst geschikt, leg een knuffelsteen onder het hoofdkussen of op je nachtkastje.

Het vermindert menstruele klachten als buikkramp en vermindert de symptomen van de overgang. Daarnaast helpt deze steen bij spijsverteringsproblemen, stimuleert het de voortplantingsorganen en vermindert het vochtophopingen.