Rookkwarts kopen

Rookkwarts kopen

Rookkwarts heeft zijn naam te danken aan de kleur, deze edelsteen heeft namelijk alle rook en roet tinten en komt voor in de kleuren bruin/geel en lichtgrijs tot zwart. Deze steen kan zowel doorzichtig als ondoorzichtig zijn. De doorzichtige stenen zijn vaak geel of geelbruin van kleur, de ondoorzichtige steen is meestal donkerbruin of zwart. Rookkwarts behoort tot groep macrokristallijne kwarts.

Rookkwarts als sieraad en decoratie

Sieraden met rookkwarts hebben een neutrale en rustige uitstraling. De meest populaire kleur is geelbruin transparant. Deze natuurtint kan gemakkelijk gecombineerd worden met kleding en andere sieraden. Rookkwarts wordt in vrijwel ieder soort sieraad verwerkt, van ringen met grote en kleine rookkwarts stenen tot kettinghangers in allerlei figuren. Maar ook kun je rookkwarts kopen in de vorm van een kralen ketting of armband, oorstekers of oorhangers en bedeltjes.

Rookkwarts is niet alleen een perfect sieraad, het is ook nog prachtig als decoratie in huis. De ruwer rookkwarts is vaak licht doorzichtig en komt voor in clusters en geodes. Een cluster bestaat uit meerdere, grote kristalpunten. De opbouw van deze kristallen is goed te zien en oogt erg bijzonder. Door de bijzondere vormen en de natuurlijke kleur is het een geliefde decoratie steen. Een geode is een holle steen die binnen in bekleed is met kleine kristallen, ook een geode is populair als decoratie. De steen schittert enorm en heeft kleur die makkelijk te combineren is.

Rookkwarts helpt ontspannen en loslaten

Rookkwarts is niet alleen leuk voor het oog, het heeft ook nog tal aan gezondheidsvoordelen, zowel lichamelijk als mentaal. Op lichamelijk gebied heeft rookkwarts een pijnstillende werking en helpt het krampen verminderen. Het heeft een ontgiftende werking, vermindert hoofdpijn en werkt positief op verschillende lichaamsdelen zoals de rug, bekken, heupen, benen en buik. Mentaal stimuleert rookkwarts het concentratievermogen en helpt het om beter te kunnen ontspannen en los te laten. Door rookkwarts bij je te dragen zul je steeds weerbaarder worden tegen stressvolle situaties.