Amethist kopen

Koop nu jouw unieke Amethist!

De amethist is een van de meest bekendste edelstenen. Deze paarse kristal is familie van de bergkristal en wordt gekenmerkt door zijn prachtige paarse kleur. De edelsteen wordt verspreid over de wereld gevonden. In de middeleeuwen was dit voornamelijk in Brazilië. Tegenwoordig wordt de amethist onder andere ook gevonden in de Verenigde Staten, Rusland, Duitsland en Zwitserland. Een amethist kopen is een aanrader. Want deze edelsteen is niet alleen prachtig om te zien, maar heeft ook vele geneeskrachtige eigenschappen.

 

Hoeveel is een kilo Amethist waard?

Hieronder zie je een erg leuke video. Je ziet de waarde van allerlei verschillende materialen, allemaal omgerekend per kilogram. Natuurlijk komt ook de Amethist in de video voorbij. De waarde in de video voor de Amethist is 600 dollar voor een kilo.

 

Wat kost een bijna 100 karaat geslepen Amethist uit Brazilië?

Hieronder kan je zien wat deze prachtige Amethist kost. Een karaat is 200 milligram, of anders gezegd 0,2 gram. Dit betekent dat de Amethist in onderstaande filmpje, dat bijna 100 karaat is, maar 20 gram is.

Waarom is Amethist zo populair?

Zeer veel mensen zijn in het bezit van Amethist. Natuurlijk degene die zijn geboren in februari, want de Amethist is de geboortesteen van deze maand. Een prachtig beschermende steen, als je februari als geboortemaand hebt. Dus gelijk een prachtig en uniek cadeau als je op verjaardagsvisite gaat. Daarnaast is deze edelsteen zeer geliefd bij de edelstenen makers. Hij is makkelijk te bewerken door de hardheid (7 van 10). Maar de kleur paars heeft misschien wel de grootste aantrekkingskracht. Dit kan prachtig diep-paars zijn, wat vroeger erg populair was. Maar ook de licht kleur die je in de Amethist ziet is werkelijk prachtig!

Hoe komt de Amethist aan zijn kleur?

De prachtige paarse kleur in alle mogelijke variaties ontstaat in de natuur doordat het in aanraking komt met ijzer. Oorspronkelijk werden de meeste paarse stenen in Brazilië gevonden. Inmiddels zijn er veel meer plekken waar de Amethist is ontdekt. Het leuke is dat er daardoor ook vele varianten kleuren zijn gevonden.

Amethist kopen als sieraad, geode of knuffelsteen

Een amethist kopen kan eenvoudig via internet en in verschillende edelstenen winkels. Sieraden met amethist zijn te koop bij een juwelier, in de vorm van een ketting, armband, ring, ketting hanger of oorbellen. De amethist wordt in vrijwel ieder soort sieraad verwerkt en het aanbod is enorm.

Amethist kopen als geode

Amethist is ook te koop als geode. Dit is een prachtige rotsholte die aan de binnenkant bekleed is met amethist kristallen. Hierdoor zie je de amethist zoals het in de natuur groeit. De hoogte, de vorm en het gewicht van de geode kan verschillen, sommige zijn langwerpig en anderen zijn wat ronder. Hoe donkerder paars de kleur van de kristallen is, hoe beter de kwaliteit.

De echte knuffelsteen

Hoewel de natuurlijke kristallen van de amethist juist zo mooi zijn, kun je ook kiezen voor een geslepen knuffelsteen. Deze stenen zijn glad en de kleine variant kun je bij je dragen, om te profiteren van de energieën van de steen. Er zijn ook grotere exemplaren die in huis kunnen worden geplaatst. De energie verspreidt zich over de ruimte en het oogt enorm mooi.

Amethist tegen hoofdpijn en migraine

De geneeskracht van de amethist kan helpen bij het vinden van innerlijke rust, het zorgt voor kalmte en ontspanning. Amethist is verbonden met het voorhoofdchakra en de kruinchakra hierdoor kan deze steen erg nuttig zijn als je regelmatig last hebt van hoofdpijn of migraine. Je kunt een amethist hanger om je nek dragen of even op het voorhoofd leggen om hoofdpijn te verminderen.

Een Amethist kopen voor betere nachtrust

Ook bij inslaap- en doorslaapproblemen en bij nachtmerries kan de amethist ondersteuning bieden. Je kunt een knuffelsteen onder je hoofdkussen leggen als je gaat slapen of een geode op je nachtkastje plaatsen, dit zorgt voor een betere nachtrust. Een amethist kopen is de oplossing

Waar let je op bij Amethist kopen?

De ruwe natuurlijke Amethisten zijn natuurlijk goed te herkennen. Maar de mooi en glad gemaakte stenen, zijn ook weleens geen Amethist. Dit zijn de vervalsingen. Hier moet je op letten bij Amethist kopen.
Maar Amethist blijven natuurproducten. Hierdoor kunnen ze altijd afwijken van de afbeelding die je op een website ziet. Ga je Amethist kopen, dan kun je er op letten of de afmeting van de Amethist overeenkomt met jouw wens. Ook is het handig om jezelf ervan te verzekeren dat de eigenschappen van Amethist aansluiten op wat jij zoekt in een edelsteen. Dit is allemaal terug te vinden, op deze site, in de uitgebreide beschrijvingen.

Dit doe je na het Amethist kopen

Een belangrijke eigenschap van Amethist is natuurlijk de energie die deze edelsteen in zich heeft. Deze energie maakt een belangrijk onderdeel uit van de edelsteen en bepaalt onder andere zijn helende en/of ondersteunende werking. Omdat je nooit weet welk traject de individuele Amethist achter zich heeft, is het van belang om hem te reinigen voordat je hem in gebruik neemt. Dit geldt uiteraard voor alle Amethist die je aanschaft.

Reinigen na het Amethist kopen

Het reinigen van een edelsteen (en dus ook de Amethist) doe je door hem eerst te ontdoen van de energie die hij tot zich heeft genomen. Deze energie heeft hij ontvangen van iedere paar handen die hem heeft aangeraakt. Ook de omgeving en de verpakking heeft energie afgegeven. En omdat je nooit weet welke of wat voor energie dit is geweest, is het verstandig om de Amethist eerst geheel te ontladen. Je wilt immers de energie van de Amethist ontvangen en niet die van zijn vorige eigenaren.

Ontladen na het Amethist kopen

Je kunt op een aantal manieren de Amethist ontladen van (negatieve) energie:

  • Leg de edelsteen in een bakje met grond of aarde of begraaf hem in de tuin (zet een stokje in de grond zodat je hem kunt terugvinden).
  • Koop kleine Hematiet stenen en laat de Amethist een nacht hierin liggen.
  • Als je de Amethist een tijdje in het felle zonlicht plaatst, dan verdampt negatieve energie uit de steen.
  • Houd de Amethist onder stromend bronwater zonder koolzuur. Negatieve energie stroomt dan weg.
  • Berook de Amethist met wierook, Mirre, Lavendel of Salie. Negatieve energie trekt hiermee ook uit de edelsteen.

Opladen na het Amethist kopen

Na een effectieve ontlading is het zaak om de Amethist weer te voorzien van zijn eigen (heilzame) energie. Hier heb je hem immers voor aangeschaft. Als je de Amethist een aantal dagen met rust laat, dan zal hij zijn energie uiteindelijk vanzelf weer opladen maar je kunt dit proces ook een handje helpen. Opladen kun je op verschillende manieren doen:

  • Leg de Amethist een nacht in het maanlicht.
  • In plaats van maanlicht kun je de Amethist ook opladen in het vroege zonlicht of in de late zonnestralen.
  • “Begraaf” de Amethist in een bakje met Bergkristal
  • In plaats van Bergkristal kun je ook Seleniet gebruiken.

Nadat je de Amethist hebt gereinigd kun je hem in je handen nemen en er een aantal malen krachtig op blazen. Je verbindt de Amethist dan met jouw eigen energie. Voel je het verschil?

Een geboortesteen kopen

Zoals je inmiddels wel weet is de Amethist de geboortesteen van de maand februari. Een ideaal cadeau voor degene die in februari jarig zijn.