Pyriet kopen

Pyriet kopen

Pyriet ziet er bijna hetzelfde uit als goud. Het oogt metaal achtig en heeft een geel/gouden kleur. Andere Nederlandse benamingen voor deze edelsteen zijn apachengoud en kattengoud. Deze edelsteen is een zwavel leverend mineraal en komt veel voor. In de prehistorie werd deze steen gebruikt als vuursteen en later werden er ook sieraden van gemaakt.

Lees ook: De geneeskracht van pyriet

Luxe uitstraling met pyriet sieraden

Sieraden waarin pyriet is verwerkt zien er luxe uit, dit komt door de gouden kleur en metalen glans. Het is een fijne kleur om te combineren met andere kleuren. Pyriet kopen is niet heel duur omdat deze edelsteen veel voorkomt. Deze edelsteen wordt veelal bewerkt tot losse ketting hanger of tot kleine kralen. Deze kralen zijn los te koop maar worden ook verwerkt in een armband of ketting. Andere sieraden met pyriet zijn oorbellen en ringen. Bij een ring met pyriet wordt de steen niet altijd bewerkt, het grove steentje zorgt voor een bijzonder sieraad en schittert als een waar juweel.

Als losse steen, en dan vooral de grove variant, ziet deze edelsteen er mooi uit. Het bestaat namelijk uit kubusvormige kristallen, dit heeft een unieke uitstraling en door de gouden kleur schittert het mooi in het licht. De gladde knuffelstenen hebben vaak nog wat oneffenheden, maar zijn daardoor niet minder mooi. Ook worden er allerlei beelden gemaakt met pyriet, deze zijn er in verschillende soorten en maten. Over het algemeen zijn ook de ruwe stenen, knuffelstenen en beelden van pyriet niet erg duur.

Het helpt je om te aarden

De edelsteen werkt positief op de zonnevlecht chakra, het geeft inzicht en innerlijke wijsheid. Op emotioneel gebied kan de steen worden toegepast bij gevoel van machteloosheid of minderwaardigheid, angst, zwakte en frustratie. Pyriet helpt je om beter te aarden. Lichamelijk heeft het een positief effect op slaapproblemen, de spijsvertering, de botten, verzuring van het lichaam en longproblemen.