Lavasteen armband

Lavasteen kopen

Na een vulkaanuitbarsting blijft er gestolde lava over, dit is lavasteen. De kleur kan zowel rood, bruin als zwart zijn. Het formaat van de steen kan enorm verschillend zijn. De steen heeft allemaal kleine openingen, dit komt door de gassen die vrijkomen in een vulkaanuitbarsting. De stenen worden rondom vulkanen gevonden.

Sieraden maken met lavasteen

Voor sieraden wordt veelal de zwarte lavasteen gebruikt, hoewel de lavasteen kralen ook wel eens bespoten worden met een andere kleur. Omdat de steen diepzwart van kleur is kan het in kettingen of armbanden prima gecombineerd worden met anderen soort, gekleurde stenen. Dit zorgt voor een mooi contrast. De lavasteen wordt meestal tot kraal bewerkt, deze kralen worden ook gebruikt voor bedeltjes, oorbellen of ketting hangers.

Lavasteen kopen kan ook in de vorm van losse kralen, je kunt dan zelf je eigen sieraad kunt maken. De losse kralen kunnen ook worden gebruikt voor aromatherapie. Door de oneffenheden en gaatjes in de steen kan de geur van essentiële olie lang in de steen blijven hangen. De steentjes worden veelal gedragen in een medaillon, hierdoor draag je altijd een ontspannende geur bij je.

Een gepolijste lavasteen kan gebruikt worden voor meditatie of tijdens het slapen maar kan ook overdag gedragen worden in je broekzak. Een ruwe lavasteen kun je als decoratie in huis plaatsen of op het nachtkastje.

Meer balans en rust

Hoewel de lavasteen er misschien niet direct uitziet als een edelsteen, is het dat wel. Ook deze steen heeft een bijzondere werking en kan ondersteuning bieden bij lichamelijke en geestelijke processen. Zo geeft het moed en kracht en vergroot het de wilskracht. Het zorgt ervoor dat je geaard blijft en overmatige energieën zullen worden afgevoerd, dit zorgt voor meer balans en rust in je leven. Deze steen past goed bij gevoelige mensen.

Lichamelijk heeft de steen een positieve invloed op de bloedsomloop en haarvaten en werkt het koortsverlagend. Om te profiteren van de werking van deze steen is het raadzaam de steen op de huid te dragen, bijvoorbeeld als ketting of armband.