Edelstenen sterrenbeeld leeuw

Leeuw: 23 juli tot 23 augustus

Leeuwen hebben behoefte aan veel aandacht en kunnen slecht tegen saaiheid en routine. Ze doen graag nieuwe dingen en staan het liefst in het middelpunt. Je kunt ijdel en overheersend zijn. Als je het gevoel hebt dat het niet gaat zoals je wilt, dan kun je zorgen voor flink wat drama en spanning. Andere mensen snappen dan vaak niet wat er opeens met je aan de hand is. Toch val je goed in de smaak bij mensen, juist door die dramatische flair, je energie en charme. Als Leeuw heb je vaak ook een goed gevoel voor humor. Je bent naar je vrienden royaal en loyaal.

Edelstenen die horen bij de Leeuw

Elk sterrenbeeld heeft zo haar eigen sterke en zwakkere eigenschappen. Met edelstenen kun je eigenschappen versterken of juist afzwakken. De Leeuw is een vuurteken. Het zijn aanpakkers die je niet snel over het hoofd ziet. Als Leeuw ben je nadrukkelijk aanwezig. Edelstenen die bij jou horen zijn onder andere barnsteen, topaas, tijgeroog en Citrien. Chrysopraas kan zorgen voor meer tolerantie en inzicht.

Tijgeroog

Alleen al de naam ‘tijgeroog’ spreekt tot de verbeelding. Het is een soort kwarts en het lijkt door de kleuren en reflecterende strepen op het oog van een tijger. Dit effect wordt ook wel ‘kattenoog’ genoemd. Het tijgeroog heeft een geneeskrachtige werking. Het wordt vaak bij de deur geplaatst om kwade invloeden van buiten af te weren. Ook wordt het verwerkt in met name kettingen.

Topaas

Een topaas bestaat in de kleuren bleekblauw, geelbruin, geel of rood. Er bestaan ook kleurloze topazen. Dit is de pure variant. De steen kan in Nederland worden gevonden, maar helaas wel in kleine korreltjes. De edelsteen wordt gebruikt om jezelf te ontwikkelen, zowel spiritueel als geestelijk. Het is een zeer populaire steen om in sieraden te verwerken.