Kreeft edelstenen

Kreeft: 21 juni tot 23 juli

Kreeften zijn complexe mensen vol tegenstrijdigheden. Je houdt tegelijkertijd van avontuur en van veiligheid. Je bent heel zorgzaam en behulpzaam, maar kunt ook totaal onverschillig zijn. Aan je vrienden ben je wel zeer trouw. Je wilt hen altijd helpen en verzorgen. Je kunt goed luisteren naar anderen, maar je vindt het moeilijk om je eigen gevoel te uiten. Als Kreeft heb je veel aanmoediging en steun nodig, omdat je verlegen en onzeker kunt zijn. Als je je onzekerheden opzij zet, dan ben je heel krachtig en krijg je eigenlijk alles voor elkaar dat je wilt. Ook financieel heb je behoefte aan zekerheid.

Edelstenen die horen bij de Kreeft

Alle sterrenbeelden hebben sterke en zwakke eigenschappen die je met behulp van edelstenen kunt versterken of afzwakken. De Kreeft is een waterteken en is daarmee zeer gevoelig. Je laat je leiden door je emoties en veel minder door verstand. Je kunt stemmingswisselingen hebben en door je empathie de gevoelens van anderen overnemen. Edelstenen die bij jou passen zijn bijvoorbeeld de carneool, chalcedoon, maansteen, smaragd en opaal.

Maansteen

Aan maansteen worden al eeuwen speciale krachten toegedicht. De Romeinen dachten dat de steen stralen van de maan bevatte. De steen heeft een glans die lijkt op glas en op parels. Maansteen helpt je eigenwaarde en zelfacceptatie te vergroten en biedt liefde en troost. De steen zou ook verlichting bieden bij klachten omtrent de menstruatie of de overgang. De steen kan het best op het lichaam worden gedragen.

Opaal

Opalen bestaan in allerlei kleuren en er bestaat ook een kleurloze variant. De steen geeft bescherming en activeert. Als drager word je er spontaan, vrolijk en creatief van. Je staat meer open voor de mooie dingen van het leven. Andere woorden die bij deze steen horen zijn liefde, trouw, passie, zuiverheid en genieten.