Ram edelstenen

Ram: 21 maart tot 20 april

Als je een Ram bent, dan ben je vaak een echte doener. Je onderneemt veel, bent druk en hebt graag een avontuurlijk leven. Daar staat tegenover dat je snel je interesse kunt verliezen en opgeven als je niet direct succes hebt. Je hebt geen geduld om hierop te wachten en je raakt toch al snel verveeld. Een Ram is zelfstandig en kan er niet goed tegen om orders van anderen te krijgen. Als je je zin niet krijgt of iets moet doen dat je niet leuk vindt, dan kun je heel humeurig worden. Naar je vrienden ben je zorgzaam en gul. Je beschermt hen en moedigt hen aan.

Edelstenen die horen bij de Ram

Elk teken van de dierenriem heeft sterke en zwakke eigenschappen. Met edelstenen kun je meer balans creëren. De Ram is een vuurteken. Deze tekens hebben lef en lopen voorop. Er zijn edelstenen die deze flair versterken, maar ook juist stenen die zorgen voor wat rust en verkoeling. Bij de Ram passen onder andere carneool, heliotroop, granaat, hematiet en rode jaspis. Deze stenen versterken de eigenschappen van de Ram. Roze kwarts en amethist zorgen juist voor wat meer zachtheid en bedachtzaamheid.

Carneool

Carneool is een soort mineraal dat hoort bij de groep kwarts. De steen kan verschillende kleuren hebben, maar vaak zijn het roodtinten. Kenners zijn het erover eens dat deze steen heel geneeskrachtig is. Hij zorgt voor activatie en aarding. Ook bevordert het de opname van vitamines en stimuleert het de stofwisseling.

Granaat

Granaat is ook een mineraal. De naam stamt af van het Latijnse woord voor granaatappel, omdat bepaalde soorten van dit mineraal lijken op deze vrucht. Deze steen heeft meerdere geneeskrachtige eigenschappen. Het geeft bescherming en rust bij crisissituaties. Het geeft ook kracht, hoop, wilskracht, vertrouwen en uithoudingsvermogen.