De wortel-, basis of stuitchakra


Contact met de aarde, ‘het hier en nu’, veiligheid en geaardheid zijn kenmerken die horen bij een goed functionerende eerste Chakra. De eerste Chakra wordt ook wel Wortelchakra, basischakra of stuitchakra genoemd. De wortelchakra is gesitueerd in het gebied rond je stuitje en staat in verbinding met de energie van de aarde. Deze aardse energie komt via de stuitchakra je lichaam binnen en voedt organen, klieren en het gehele lichaam. Aardse energie zorgt dat ervoor dat je je zeker voelt en geeft basisvertrouwen, houvast, stabiliteit en tevredenheid. Is je wortelchakra geblokkeerd? Dan geeft dat klachten.

Kenmerken van een geblokkeerde stuitchakra

Wanneer je eerste Chakra onderontwikkeld of geblokkeerd is, kun je daar verschillende problemen van ondervinden. Allereerst is er het gevoel van angst en je ‘ontheemd voelen’. Je kunt zelfs het gevoel hebben dat je boven de grond zweeft; je voelt je dan letterlijk niet geaard. Daarnaast kunnen er ook lichamelijke klachten optreden zoals problemen met botten, tanden, benen, ingewanden, onderrug en een algemene slechte gezondheid.

Geeft je wortelchakra te veel energie af, dan kan dat leiden tot overgewicht en hebzucht.

Edelstenen voor de wortelchakra

Edelstenen die helpen de wortelchakra te stabiliseren zijn de stenen die rood, bruin of zwart zijn, zoals de rode kwarts, robijn, agaat en granaat.

Granaat kan verschillende kleuren hebben en heeft een helende werking op de stuitchakra. Andere gunstige effecten van deze steen zijn onder andere een positieve invloed op de bloedsomloop, bevordering van wondgenezing en ijzeropname in de darmen.

Agaat heeft naast een positieve werking op de wortelchakra ook een positief effect op hoofdpijn, huidproblemen en gewrichtspijn. De steen heeft tevens een positief effect op de baarmoeder. Draag de steen op de huid of leg ze op de stuitchakra voor een goede werking.

Redactie

Soms schrijven Judy en Edwin artikelen samen. Ook krijgen zij hulp van anderen om edelstenen.blog up-to-date te houden. Deze blogs worden geplaatst onder de naam 'redactie'. Heb je een op- of aanmerking op een van de artikelen die onder deze naam zijn geplaatst, dan kun je gewoon contact opnemen met Judy en Edwin.

Recent Content

link to Blizzard stone kopen

Blizzard stone kopen

Heel goed, je gaat Blizzard stone kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Met de Blizzard stone heb je een mooie edelsteen uitgezocht en nu is de vraag: Waar kun je de Blizzard stone kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: […]
link to Blizzard stone

Blizzard stone

Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Blizzard stone een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Blizzard stone meewerkt aan en verbetering van de energie die wij nodig hebben. Wat is Blizzard stone? Iedere edelsteen bestaat uit één of meerdere mineralen. Mineralen zijn samengeklonterde, vaste, stoffen die in de natuur […]

AANBIEDING – €135,- korting

Unieke Kans: Voor Iedereen Die Op Zoek Is Naar Ontspanning!

Yoga Nidra Chakra Cursus. Bekijk de cursus via de button hieronder of lees ons Yoga Nidra cursus blog

Yoga Chakra aanbieding