Dumortieriet

Dumortieriet, een kalmerende energie

Dumortieriet is een mineraal dat wordt gevonden in de kleuren groen, paarsrood tot blauw. De steen is doorzichtig tot doorschijnend en heeft een glasglans. Het mineraal wordt ook wel gebruikt edelsteen, aldus Wikipedia

Dumortieriet en zonnebrand

Wanneer je door de zon verbrand bent dan wordt je huid rood en pijnlijk. Ook voelt de huid erg warm aan en kan zelfs gaan zwellen. In de eerste instantie voel je nog geen pijn. Dit komt meestal enige uren later. Als de huid erg verbrand is door de zon dan kunnen er zelfs blaren verschijnen op je huid. Om dit te voorkomen is het verstandig om altijd een zonnebrandcrème te gebruiken. Zorg er wel voor dat je de juiste factor gebruikt. Natuurlijk kan het altijd gebeuren dat je in een onbewaakt ogenblik toch verbrand bent door de zon. Wrijf dan een gladde dumortieriet over de verbrande plekken op je huid. De steen heeft de eigenschap om de huid te kalmeren na zonnebrand.

Bevordert geduld

Geduld is eigenlijk niets anders dan kunnen wachten op iemand of iets. Om geduld te hebben heb je een dosis doorzettingsvermogen nodig. Sommige mensen kunnen heel negatief reageren wanneer zij moeten wachten. Hoe lang iemand kan wachten heeft hangt sterk van de persoon en de situatie af. Als je bijvoorbeeld nieuwe meubels hebt gekocht. Dan weet je dat er een vaste wachttijd is voordat ze bezorgt worden. Dan is het wat makkelijker om geduld te hebben. Maar wanneer je wacht op een uitslag van een examen is het soms minder gemakkelijk om geduld op te brengen. Draag een dumortieriet op de huid  deze helpt je om geduld te krijgen. Draag de steen wel op de huid voor het beste resultaat.

Verlegenheid

Wanneer je verlegen bent voel je jezelf meestal gespannen en angstig wanneer je in gezelschap van anderen bent. Sommige mensen hebben er zo een last van dat ze gaan blozen of transpireren. Zelfs kunnen er klachten als benauwdheid en hartkloppingen bij voorkomen. Om af en toe verlegen te zijn is niet zo erg. Maar als verlegenheid er toe leidt dat het een belemmering is voor je sociale leven. Dan heb je echt een probleem. Het kan gebeuren dat je dan in een isolement terecht komt. Een dumortieriet op de huid gedragen kan helpen je wat zekerder te voelen.