Andalusiet

Geneeskracht andalusiet, kruissteen of chiastoliet

Andalusiet wordt gevonden in de kleuren donkergroen, bruin, rood en grijs. Het mineraal heeft drie verschillende namen. De Nederlandse naam is kruissteen. Het is een veelvoorkomend mineraal en is doorzichtig tot doorschijnend. De stenen zijn heel herkenbaar aan het kruisteken op de steen. Het mineraal wordt regelmatig gebruikt voor de hieronder beschreven klachten.

Jicht

Wanneer je last van jicht hebt ervaar je een pijn die het vaakst in de grote teen voorkomt. Jicht is een gewrichtsontsteking die een acute pijn kan veroorzaken. Ook in andere gewrichten kan jicht voorkomen zoals in de vingers, pols, de knie en enkel en de ellenbogen. Jicht kan tegelijkertijd in meerdere gewrichten voorkomen. Een kruissteen op de huid gedragen geeft verlichting bij de klachten van jicht.

Andalusiet bij tics

Als je meerdere keren per dag een beweging of geluid maakt. En je hebt het gevoel hebt dat je dat moet doen. Dan kan je spreken over een tic stoornis. Er zijn meerdere tics zoals bijvoorbeeld met je ogen knipperen, dingen aan raken of je neus ophalen. Ook kan het zijn dat er steeds dezelfde geluiden gemaakt worden. Een voorbeeld hiervan is kuchen of steeds dezelfde woorden herhalen. Tics komen vaak voor in een drukke of spannende tijd. Een andalusiet kan hier bij helpen. Draag deze dan wel rechtstreeks op de huid om het beste resultaat te verkrijgen.

Reuma

Reuma is eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere aandoeningen aan je bewegingsapparaat. Bij de meeste aandoeningen van reuma heb je last van stijfheid en pijn. Deze klachten kunnen je soms ernstig beperken in het dagelijks leven. Een chiastoliet kan helpen de pijn en stijfheid te verlichten. Draag het mineraal wel op de huid voor de beste werking

Herstellen na een griep

Een griep is iets anders dan een verkoudheid. Wanneer je griep hebt ben je besmet met het influenzavirus. Bij influenza heb je vaak hoofdpijn, koorts en spierpijn. Meestal zijn na drie tot vijf dagen de ergste klachten voorbij. Er zijn ook mensen die zich nog na enkele weken niet helemaal fit voelen. Een andalusiet kan hierbij helpen. Leg een andalusiet onder je kussen of  leg de steen naast je bed. Als je uit bed bent is het ook goed om de steen op de huid te dragen.