Toermalijn kopen

Toermalijn kettingen en sieraden

Toermalijn is een verzamelnaam voor verschillende mineralen. Er zijn daardoor verschillende kleuren en iedere steen draagt zijn eigen naam. De zwarte heet schorl, alle soorten blauw heten indigoliet, alle tinten groen heten verdeliet, roze en rode toermalijn heet rubelliet, de bijna kleurloze heet achroiet en de lila/violet kleurige heet siberiet. Echter worden de stenen veelal aangeduid met met de kleur, zoals ‘blauwe toermalijn’. Daarom dit artikel over Toermalijn kopen.

Alles dat je moet weten over toermalijn kopen

Indien je van sieraden houdt, heb je beslist ook een aantal edelstenen als hangers, ringen, armbanden of oorbellen in je bezit. Je koos ze uit omdat je ze mooi vond maar waarschijnlijk sprak de genezende eigenschap van zo een steentje je erg aan. Het is ook mogelijk dat je het sieraad waarin de steen verwerkt werd, cadeau kreeg op je verjaardag aangezien het gerelateerd is aan je sterrenbeeld. Zo een edelsteen is de toermalijn, waarover ik je in dit artikel meer vertel. Toermalijn kopen is erg populair.

Wat is toermalijn?

Uit de inleiding heb je al kunnen afleiden dat een toermalijn een edelsteen is. Een edelsteen is een gesteente of mineraal dat in de natuur gevonden wordt. Ze onderscheiden zich van keien doordat ze afhankelijk van hun soort slechts op of in een beperkt aantal plaatsen en landen te vinden zijn. Dit maakt ze zeldzaam en daarmee waardevol. Ook zorgen natuurlijke processen er voor dat ze een bepaalde samenstelling, hardheid en glans krijgen. Dit maakt ze tot gewilde hebbedingetjes van velen.
Een toermalijn kopen is dus zo een edelsteen, die al decennialang wordt gebruikt vanwege de eigenschappen waarover je in een volgende alinea, meer leest.

De samenstelling

Een toermalijn heeft de volgende chemische samenstelling:
Na(Li,Al)3Al6(BO3)3Si6O18(OH)4 die ook wel met deze formule wordt aangeduid:
AX3Y6(BO3)3 Si6O18(O, OH, F)4
Het geeft aan dat de steen een mix is of kan zijn van: calcium, natrium, aluminium, ijzer, lithium, chroom en magnesium. Tevens is het mogelijk dat toermalijn kalium en mangaan bevat.
Dit is dan ook de reden:
– waarom het in verschillende kleuren of kleurencombinaties gevonden wordt;
– tevens is dit de kern van de genezende en helende werking van de toermalijn.Ik loste net het mysterie hoe het komt dat deze steen in zo veel kleuren en varianten te koop is, voor je op. Maar er valt nog veel meer over deze steen te vertellen zoals je hier onder kan lezen.

Algemene informatie toermalijn

Ofschoon de toermalijn kopen niet zo populair als bijvoorbeeld bergkristal , diamant, lapis lazuli, agaat en opal is, valt er veel te vertellen over deze steen.
Om te beginnen is de toermalijn een veelzijdige mineraal welke in tal van kleuren gevonden wordt. Zo heb je:
– gele, groene en rose varianten
– zwarte en bruine toermalijnen; en
– blauwe, meerkleurige en purper gekleurde mineralen van deze edelsteen, met elk hun eigen werking.
Een toermalijn is geen gladde steen, waardoor je bijvoorbeeld een zwarte toermalijn gemakkelijk van een eveneens zwarte, onyx edelsteen zal kunnen onderscheiden. Die hebben namelijk geen putjes en andere oneffenheden die wel karakteristiek voor een toermalijn zijn. Ook trekt toermalijn as en fijne stofdeeltjes aan, een eigenschap dat andere mineralen niet hebben.

Werking en geneeskracht van toermalijn kopen

Edelstenen hebben een bepaalde werking op de mens doordat er een bepaalde trilling van ze uitgaat. Sommige mensen voelen dat instinctief aan terwijl anderen het pas voelen nadat ze dat geleerd hebben te doen of het tijdens het mediteren ervaren. Het is ondanks dit gegeven toch nog een discussiepunt op verschillende forums of het genezend effect dat aan deze mineralen wordt toegeschreven slechts te maken heeft met hetgeen de bezitter van zo een siersteen geloven wilt ( het zogeheten placebo effect), We weten echter dat de mens een energie bundel is, waardoor de aantrekkingskracht dat een bepaalde steen op je kan hebben en de invloed daarvan op bijvoorbeeld je stemming, een niet te verwaarlozen aspect van ons “zijn” is. Ook is de kennis die wij thans hebben over de helende werking van edelstenen, vaak genoeg gebaseerd op hetgeen onze voorouders hebben ervaren met zo een kristal in de tijd dat de westerse geneeskunde nog niet zo ver was om aan alle lichamelijke klachten het hoofd te kunnen bieden. Indien je een holistische benadering ( mind x body x spirit ) van je genezingsproces prefereert, kunnen edelstenen, zoals de toermalijn je daarom nog steeds van dienst zijn.

Wat weten we over de toermalijn?

Van de toermalijn is bekend dat :
– het je energielichaam zuivert en dus de negativiteit op en om je aura verwijdert, neutraliseert en op een afstandhoudt;
– daardoor voel je je meer in balans ( de balancerend weeking); en
– ben je in staat om je dagelijkse werkzaamheden op een energieke, inspirende en gemotiveerde manier aan te pakken.

Het geeft je bescherming

Tevens zorgt toermalijn voor bescherming, vergroot het je zelfvertrouwen en helpt het je om je eigen handelen en dat van anderen te begrijpen en te accepteren voor wat het is. Indien je het gevoel hebt “dat men steeds jou moet hebben”, dan kan je deze slachtoffergedachte door het gebruiken van deze steen, tot het verleden laten behoren. Het is ook een steen die elektromagnetische stralen van apparaten aardt en je kan helpen bij het verzorgen van je planten of de bestrijding van ongedierte.
Maar bovenal heeft het dragen of hebben van een toermalijn edelsteen dus een positieve invloed op je gezondheid en chakra’s, hetgeen je in de volgende alinea’s kan lezen.

Wat is het effect van toermalijn kopen op de gezondheid?

Je kan de toermalijn kopen gebruiken om je genezingsproces een boost te geven.
Het is bewezen dat toermalijn je kan helpen wanneer je je duizelig voelt of last hebt van oorsuizingen. Ook geneest het zenuwontstekingen, is het heilzaam bij het herstellen van een hartaanval en kan je er baat bij hebben als je last hebt van een evenwichtstoornis. Op deze website wordt de behandeling van deze ziektebeelden met behulp van toermalijn uitvoerig beschreven.
Maar ook als je:

 • onrustig en agressief;
 • gespannen en zenuwachtig en driftig bent,
 • of last hebt van rugpijn, nekpijn, een verhoogde bloeddruk, liefdesverdriet en rheumatiek, kan toermalijn helpen om je genezingsproces te versnellen.

Alle prachtige kleuren

Het is dan wel belangrijk dat je de juiste kleur toermalijn voor je klacht gebruikt. Ik zet ze daarom eventjes voor je op een rijtje:

 1. Zwarte toermalijn steen kan je gebruiken indien je gespannen of gestresst bent.
  2. Heb je last van astma, je darmen of exceem dan is het gebruik van bruine toermalijn aan te raden.
  3. Rode toermalijn steen kan je aanschaffen om problemen met je voortplantingsorganen, bloedvaten en spijsverteringskanaal te helpen verlichten. Ook als je verkouden bent heb je baat bij deze variant.
  4. Voel je je depressief of heb je last van je hart, ogen of problemen met je hersenen of immuunsysteem, dan is de groene toermalijn de edelsteen, die je je weer beter in je vel kan laten voelen.
  5. Verlammingsverschijnselen , MS en stress ga je te lijf met watermeloen toermalijn.
  6. Blauwe toermalijn steen gebruik je om je bloedsuikerspiegel te reguleren, bij een blaasontsteking, sinisitus en als je je gespannen voelt. Ook bij problemen met je lever kan je deze kleur aanschaffen.
  7. Heb je maagklachten, of last van je galblaas, milt, nieren of longen dan kan je deze verzachten met een gele toermalijn.
  8. Ten slotte kan toermalijn kwarts je helpen om onder andere hyperventilatie te beperken en je wratten te verwijderen of voorkomen.

Toermalijnsteen

Zoals je hierboven las is dit mineraal uitstekend als ondersteunende behandeling te gebruiken bij de genoemde al dan niet lichamelijke klachten. In de volgende alinea zal ik het in het verlengde van deze geneeskrachtige werking hebben over de wijze waarop toermalijnsteen,ter bevordering van je algehele welzijn, je kan helpen om je chakra’s te balanceren .

Sterrenbeeld en Chakra’s die horen bij
toermalijnsteen

Wanneer je eenmaal besloten hebt om een edelsteen voor je zelf of iemand te kopen, kan je of uitgaan van je sterrenbeeld of van het effect dat zo een steen op een bepaalde chakra heeft. Je eigen geboortedatum ken je meestal wel maar de datum van andere personen ( bijvoorbeeld je collega’s) is vaak pas bekend als je in verband met diens verjaardag een geschenk moet aanschaffen. Gaat het om een kerstcadeau voor iemand die je oppervlakkig kent, dan is het bij het uitzoeken van een edelsteen meestal te adviseren om uit te gaan of van de geneeskrachtige werking van de steen of de chakra waarmee het in verband wordt gebracht.

De sterrenbeelden

Van de toermalijnsteen wordt gezegd dat het hoort bij de volgende sterrenbeelden:
– weegschaal:dat zijn degenen die geboren zijn op of tussen 23 september tot en met 22 oktober;
– schorpioen: met een geboortedatum tussen 23 oktober en 21 november; en de
– steenbok: die jarig zijn op of tussen 22 december en 19 januari, volgens de westerse astrologie.
Indien je een van deze sterrenbeelden in je geboortehoroscoop heb, kan je dus verzekerd zijn van de heilzame werking van de toermalijnsteen. Bovenstaande sterrenbeelden kunnen voorkomen als je:
– zonneteken: dat is dus het sterrenbeeld in de periode van je geboorte;
– je maanteken: het teken dat aangeeft hoe je met emoties omgaat en deze uitdrukt;
– je acendant: hetgeen aangeeft hoe je jezelf aan anderen presenteert;
– in je Venus: staat symbool voor je vrouwelijke energie. Afhankelijk van de plek in je horoscoop gedraag je in onder andere je liefdesrelatie, als de beschrijving van dat sterrenbeeld waarin je Venus valt;
– of Jupiter: je mannelijke energie die zich ook afhankelijk aan de plaatsing in je geboortehoroscoop op een bepaalde manier manifesteert.

Horoscoop

Tevens is het mogelijk dat de drie toermalijn sterrenbeelden in één van de overige twaalf huizen in je horoscoop geplaatst is. Het is dus goed indien je voordat je een edelsteen aanschaf die betrekking heeft op je sterrenbeeld, om even je geboortehoroscoop hier te genereren. Ook je vedische horoscoop kan daarbij nuttig zijn.
De toermalijnsteen is een edelsteen die geschikt is voor haast al je chakra’s. Zoals je wellicht reeds weet is een chakra een energieveld op je lichaam die wen bepaald aspect van je menszijn vertegenwoordigt. Ze functioneren als verbindingen naar het kosmos, alwaar ze energie voor ons opladen ten behoeve van ons algeheel welzijn.
.Bij het hebben van problemen met je gezondheid, gaat men bij een holistische benadering van je gezondheid na, welke van deze chakra’s uit balans zijn. Dit kan ondermeer door het stellen van vragen of het toepassen van reiki;

Chakra’s

Na de vaststelling van de storing van één of meerdere chakra’s kan of kunnen deze genezen en of gebalanceerd worden middels:
– meditatie
– reiki
– pranic healing
– het luisteren naar binaural beats
– en natuurlijk ook het dragen van edelstenen, zoals de toermalijn.

In Balans

Elke toermalijnsteen variant kan je helpen om één van de zeven hoofd chakra’s te reinigen en of in balans te brengen.
Zo helpen de zwarte, bruine en rode toermalijnsteen je om te aarden. Dit doe je via je wortelchakra die ook wel je stuit of basischakra wordt genoemd. Door je met behulp van deze drie toermalijnsteen varianten te verbinden met moeder aarde energie, herstel je de doorstroming van energie door je (astraal)lichaam, reinig je je aura terwijl je tegelijkertijd beter in staat zal zijn om liefde te begrijpen. Ook vergroot vooral de bruine variant je behoefte om je voor de gemeenschap waar je deel van uitmaakt, in te zetten.

Eigen identiteit

Met de gele en groene toermalijnsteen versterk je je zonnevlechtchakra. Deze bevindt zich net boven je navel en is de chakra die je helpt om een eigen identiteit te ontwikkelen. Door gebruik te maken van gele toermalijn ga je beseffen hoe sterk je wel bent en leer je je tevens te uiten zonder verlegen te zijn. De groene variant versterkt je in het geven van onvoorwaardelijke liefde en compassie aan allen. Dit omdat deze kleur toermalijn ook helpt om je hartchakra te reinigen en in balans te brengen.
De watermeloen toermalijnsteen heeft ook invloed op je hartchakra. Je kan het ook als een goeie vriendschapssteen zien omdat het je helpt bij het koesteren van degenen die je dierbaar zijn. Ook trekt het net als de roze toermalijn liefde aan en helpt het je om je te verbinden met je Hogere spirituele zelf.
Om je zowel je derde oog chakra als je keel chakra te reinigen heb je een blauwe toermalijnmineraal nodig. Deze twee chakra’s worden gezien als de energiepunten die het meest verantwoordelijk zijn voor je spirituele groei. Gebruik je toermalijnsteen met een blauwe kleur dan zal je merken dat je je vrijer spiritueel zal uiten.

Zoals je merkt is deze steen dus niet alleen mooi om te hebben als sieraad, je hebt er vaak genoeg ook baat bij. Over chakra’s kan je hier meer lezen.

Geschiedenis en ethymologie van toermalijnsteen

Zoals elke edelsteen heeft ook de toermalijn een eigen geschiedenis. In het verre verleden werden de diverse varianten vooral in de buurt van de Middellandse zee gevonden, zonder dat men er de waarde die we er thans aan geven aan hechtte. Het waren namelijk vooral kunstenaars die deze mineralen bij zich droegen, omdat het hun creativiteit en daarmee hun vermogen om nieuwe kunstwerken te scheppen, verhoogde.
Tevens werd de zwarte toermalijnsteen gebruikt om een pijp die van meerschuim vervaardigt is, schoon te maken. Dit omdat deze variant as aantrekt, hetgeen voor sommigen ook de verklaring is voor de oorsprong van de naam van deze steen. Een andere verklaring voor haar naam wordt gegeven door te verwijzen naar het uiterlijk van dit mineraal. Doordat het meestal uit meer dan één kleur of kleurenschakering bestaat, noemen de inwoners van Sri Lanka het Turmali, hetgeen naar het Nederlands als toermalijn werd vertaald door de handelsreizigers die het naar Nederland brachten. Dit woord geeft daarom ook aan dat deze edelsteen een meerkleurige mineraal is.

Verzorging toermalijnsteen

Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze edelsteen, zal je het tenminste één keer per maand moeten ontladen. Dit doe je het effectiefst door je steen een tijdje onder lauw stromend water te houden. Na deze handeling leg je het in de zon, zodat het weer opgeladen wordt.

Wist je dat toermalijnsteen

1. Op meerdere plaatsen gevonden wordt:Brazilië, Italië en Afghanistan zijn enkele van deze plekken
2. In het begin naar haar soort en dus niet gelet op de kleur werd gecategoriseerd: zo werden de rode toermalijnensteen siberieten genoemd, de zwarte varianten schoorl, de groene verdrieten en de blauwe soort van dit edelsteen indigoliet.
3. In het verleden zeer geliefd waren bij vorsten: ze werden in hun kronen verwerkt en het was niet zeldzaam ze in hun andere sieraden aangebracht te zien.
4. Net als bergkristal in je huis geplaatst kan worden om negatieve energie te elimineren en je omgeving dus rein te houden: dit vanwege de aarde de en negativiteit neutraliserende werking van vooral de zwarte toermalijn
5. Je lichaamspijnen kan verhelpen: door het in combinatie met onder andere bergkristal op de pijnlijke plek te leggen.

Toermalijnsteen als sieraad

Door al zijn positieve, genezende en beschermende eigenschappen, vinden velen het leuk om deze edelsteen als sieraad te dragen. Aangezien het in diverse kleuren voorkomt, is er altijd wel een sieraad te vinden dat bij je kledingstijl en hetgeen je draagt, past. Je kan ze kopen:
– als hangertje die je aan je ketting, een veiligheidsspeldje of een stuk veter bevestigd;
– in de vorm van een aan elastisch draad geregen ( al dan niet in combinatie met andere kralen ) ketting of armbandje; of
– verwerkt in gouden of zilveren sieraden zoals een ring die je bijvoorbeeld op deze website vinden kan.

Indien je zelf handig bent kan je een aantal trommelstenen kopen en daarmee zelf je sieraden maken. Hoe je bijvoorbeeld een toermalijn met draad tot een exclusieve hanger maakt voor je ketting kan je met behulp van dit filmpje leren.

In dit artikel heb ik je geinformeerd over de veelzijdigheid van de toermalijnsteen. Het is zoals je las, niet alleen een heel mooie steen om in je verzameling te hebben, maar ook een mineraal die positieve werking op je gemoedstoestand kan hebben en je omgeving kan zuiveren. Mocht je daarover nog vragen hebben, kan je ons altijd een bericht sturen. Heel veel plezier met je toermalijnsteen!

Geliefd bij sieraden liefhebbers

Er is een groot aanbod zowel in sieraden als in losse stenen. Als sieraad is het geliefd bij sieraden liefhebbers maar ook bij sieradenmakers vanwege de vele kleuren waarin de steen verkrijgbaar is. De steen kopen als sieraad kan als ketting hanger, ketting, armband, oorbellen, bedeltje of als ring. De prijs van de sieraden is erg uiteenlopend, dit komt door de verschillende kleuren. De helder blauwe, -groene en -rode stenen kunnen erg duur zijn, terwijl de prijs van de zwarte toermalijn een stuk lager ligt. Door de vele verschillende soorten toermalijn is niet te zeggen wat de standaard prijs is.

Als losse steen kun je toermalijn kopen als ruwe steen of als gladde knuffelsteen. Ook de losse steen is in verschillende kleuren verkrijgbaar hoewel zwart de meest bekende is. Een toermalijn steen heeft vaak meerdere kleuren en ziet er vooral als ruwe steen erg mooi uit.

De steen staat voor emotionele balans

De kleur van de steen is bepalend voor bij welk chakra het hoort, de kleur van de steen is gebonden aan de kleur van de chakra. Iedere kleur heeft ook zijn eigen positieve eigenschappen. In het algemeen helpt de geneeskracht van toermalijn om botten en tanden te versterken, het vermindert zenuwpijn en geneest infecties. Het zorgt voor meer emotionele balans en het verhoogt het concentratievermogen, creativiteit en inspiratie. Toermalijn kopen helpt het immuunsysteem sterk te houden.