Geneeskracht angeliet

Zeer veel positieve effecten door Angeliet

Angeliet behoort tot de helende stenen. Helende stenen helpen om je geest en lichaam in balans te brengen en te houden. Ze geven energie af die kunnen helpen je balans opnieuw in evenwicht te krijgen.

Wat is Angeliet?

Er bestaan verschillende soorten helende stenen die invloed hebben op verscheidene zaken zoals lichamelijke klachten of emotionele pijnen. Iedere steen is anders en vergt een andere manier van aanpak om de werking te garanderen.

Algemene informatie Angeliet

Angeliet is een lichtblauwe steen die men vindt in Duitsland, Chili en Polen in bekkens waaruit zeewater verdampt is. De steen behoort tot de mineraalgroep van de sulfieten. Hij heeft een hardheid van 3,5. Deze steen is familie van gips.

 

Werking en geneeskracht van Angeliet

 • Geeft de mogelijkheid om je beter uit te drukken in communicatie
 • Vermindert je stress en bevordert innerlijke vrede
 • Werkt kalmerend bij heftige emoties
 • Helpt je doorheen een verandering
 • Helpt je beter te accepteren en los te late,
 • Goed tegen keelpijn
 • Goed voor de nieren omdat het positief de waterhuishouding beïnvloedt
 • Kan ook gebruikt worden voor vocht af te drijven en voor te ontgiften
 • Biedt bescherming
 • Helpt tegen burn-out
 • Brengt yin en yang weer in evenwicht

Wat is het effect van Angeliet op de gezondheid?

Angeliet heeft een geneeskrachtige werking op de nieren. Ook tegen oedeem en vochtophopingen kan deze steen soelaas brengen. Deze steen is ook bevorderend voor schildklier en bloedvaten. Deze steen helpt je bij het ontgiften van je lichaam. Het vocht wordt beter afgedreven door de energie van deze steen.

Verzorging Angeliet

Een helende steen moet af en toe eens opnieuw worden opgeladen om weer energie te kunnen doorgeven. De meeste stenen kunnen onder water gereinigd worden en dan opnieuw worden opgeladen bij volle maan. Deze steen mag je niet afspoelen met water maar liever reinigen met wierook (met salie) of met een bergkristal. Opladen bij volle maan kan ook natuurlijk.

Sterrenbeeld en Chakra’s die horen bij Angeliet

Deze steen staat bij het sterrenbeeld van waterman. Ook past hij goed bij Boogschutter, Schorpioen, kreeft en tweelingen. Elke steen kan door elk sterrenbeeld gedragen worden. Maar de specifieke eigenschappen van de steen worden toegewezen aan het sterrenbeeld met dezelfde eigenschappen in dit geval dus waterman.

Voorhoofdchakra

Deze steen plaats je op je derde oog namelijk voorhoofdchakra als je wil contact maken met engelen.

Keelchakra

Op de keelchakra plaats je deze steen ook als je ontstekingen of problemen hebt met je schildklier.

Geschiedenis en ethymologie van Angeliet

De steen heeft zijn naam te danken in het grieks Anhydros. Andrydos betekent zonder water want de steen is een watervrije gipssoort.

Wist je dat Angeliet

 • In zijn naam zit engel verwerkt omwille van het openstellen voor communicatie met engelen. Ook de lichtblauwe kleur zit hier voor iets tussen. Het opent als het ware de wereld voor de geestenwereld tussen jou en engelen
 • De kleur blauw ook effect heeft op lichaam en geest. In dit geval staat blauw voor een kalmerende werking.
 • angeliet ook wel bekend staat onder genezende energie.
 • Deze steen wordt ontzettend veel verwerkt in sieraden.
 • Een ideaal geschenk is om als knuffelsteen cadeau te doen omwille van zijn veelvoudige kracht en werking.

 

Angeliet als sieraad

Omdat Angeliet vooral effect heeft op keel en longen, is een hanger met deze steen aan te raden. Het beste wordt deze kortbij de hals gedragen zodat hij in contact komt met de keel.

Als oorbellen

Ook zo dicht mogelijk bij keel en voorhoofd dragen omdat deze steen werking heeft op voorhoofdchakra en keelchakra.

Als knuffelsteen

De steen kan ook gebruikt worden als knuffelsteen. Met deze steen kan je ook praten met engelen.

Angeliet kopen

Ook wordt hij vaak dichtbij gehouden als bescherming omdat hij rust en vrede brengt in elke stresssituatie. Deze steen is een ideaal cadeau en biedt bescherming aan diegene voor wie je het koopt.
Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Angeliet een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Angeliet meewerkt aan en verbetering van de energie die wij nodig hebben.

Angeliet in details

Iedere edelsteen bestaat uit één of meerdere mineralen. Mineralen zijn samengeklonterde, vaste, stoffen die in de natuur zijn ontstaan. Het proces dat hiervoor zorgt is heel ingewikkeld en kan miljoenen jaren hebben geduurd. Maar het resultaat mag er dan ook wel zijn. Edelstenen zijn prachtig en niet alleen dat, ze zijn ook zeer krachtig en kunnen je ondersteunen bij het behalen van lichamelijke en psychische doelen. Dit geldt ook voor Angeliet.

Extra informatie Angeliet

Voordat een mineraal wordt gepromoveerd tot een edelsteen, moet hij aan een aantal voorwaarden voldoen. Hij moet mooi zijn, zeldzaam, duurzaam (hij moet dus lang mee kunnen gaan), er moet vraag naar zijn, hij moet een bepaalde traditie hebben en hij moet draagbaar zijn. Pas als al deze kenmerken aanwezig zijn, dan mag hij het etiket edelsteen dragen.

De edele aspecten van Angeliet

Hoewel het natuurlijk nogal persoonlijk is of je iets “mooi” vindt, kan niemand ontkennen dat de Angeliet geen lelijke steen is. De prachtige kleur van de Angeliet is opmerkelijk en of je hem nu echt heel mooi vindt of niet… bijzonder is hij zeker. Verder is de Angeliet zeldzaam en hij heeft een lange levensduur. Ook met de vraag en traditie zit het goed. De Angeliet kent een rijke historie die ver terug gaat in de tijd en deze edelsteen is altijd in trek geweest. Als sieraad en/of versiering, maar zeker ook als geneeskrachtige edelsteen.

Werking en geneeskracht van Angeliet

Allereerst moet je je realiseren dat edelstenen geen toverstenen zijn. De werking en geneeskracht is vaak subtiel en niet van de één op andere dag. Ook kun je edelstenen op verschillende manieren toepassen en hebben ze een specifieke werking per toepassing.

Op deze manieren werkt de Angeliet

 • Zuiveren en in balans brengen van de energie in een ruimte: Leg een aantal Angeliet in de betreffende ruimte. Zorg ervoor dat de stenen vrij liggen van andere objecten.
 • Toevoeging van geneeskrachtige energie aan een glas drinkwater: Doe een klein steentje in een afgesloten glazen buisje en plaats deze gedurende 24 uur in een glas water op kamertemperatuur.
 • Toevoeging van geneeskrachtige eigenschappen in massageolie, lotions en crèmes: Leg de steen gedurende 24 uur in de betreffende substantie
 • Ondersteuning bij meditaties: Plaats de steen op de blote huid tijdens de meditatiesessie.
 • In balans brengen van de energiebanen in het lichaam: Draag de steen in een klein zijden zakje of verwerkt in een sieraad, op je lichaam.

De geneeskracht van Angeliet

Edelstenen ontlenen hun geneeskrachtige werking aan de energietrillingen die zich in de steen bevinden. De frequentie van deze trillingen worden door het lichaam overgenomen waardoor de verstoorde energiebalans in het lichaam weer in het gareel komt. Er treedt dus genezing op doordat je lichaamsenergie weer de juiste balans vindt. Het is bekend dat Angeliet een ondersteunend effect heeft. Voor sommige zorgt het voor een juiste bloeddruk en het tot rust komen. Ook de helderheid van je psyche hoort bij de geneeskracht van Angeliet. Daarnaast zorgen edelstenen ook voor het in balans komen van lichaam en geest. Daarnaast zijn lichamelijke aandoeningen zoals krampen, minder goed werkende organen of slecht slapen en dromen, soms geen enkel probleem voor de Angeliet om hier de geneeskracht aan te geven die er is.

Wat is het effect van Angeliet op de gezondheid?

Bij een juiste toepassing en met een beetje geduld, zal je een verbetering opmerken. De genezing met edelstenen gaat in de meeste gevallen zeer geleidelijk en niet binnen een week of twee. Vaak heb je ook helemaal niet in de gaten dat de klachten minder worden en realiseer je je pas na een maand of twee… hé, de klachten zijn een stuk minder geworden…

Verzorging van Angeliet

Ook edelstenen als Angeliet hebben onderhoud nodig als ze goed hun werk willen blijven doen. Het spreekt voor zich dat edelstenen door gebruik vies of stoffig kunnen worden. De buitenkant van de steen kun je dan schoonmaken (fysieke reiniging). Maar ook de binnenkant van de edelsteen regelmatig worden “schoongemaakt” (energetische reiniging).

Fysieke reiniging van Angeliet

Het lijkt eenvoudig… een sopje met zeep en even boenen. Niet doen! Dit komt de steen niet ten goede. Als het gebruik van water echt onvermijdelijk is, gebruik dan afgekoeld gekookt water of, beter nog, bronwater zonder koolzuur. Dit bevat minder kalk en de edelsteen zal dan minder snel worden aangetast door kalkafzetting. Maak de steen na gebruik van water, droog met een zachte schone doek. Als het om oppervlakkig vuil gaat kun je beter een zachte kwast gebruiken om de edelsteen schoon te maken.

Energetische reiniging van Angeliet

Tijdens het gebruik van de steen verliest hij zijn positieve energie aan de omgeving en/of drager. Ook neemt hij negatieve energie in zich op. Deze wisselwerking zorgt ervoor dat de steen een heilzaam effect kan hebben. Het is dus zaak om de steen regelmatig energetisch te reinigen. Slechte energie eruit (ontladen) en positieve energie erin (opladen).

Ontladen en opladen van Angeliet

Er zijn verschillende manieren om edelstenen te ontladen en weer op te laden zodat ze hun ondersteunende en helende werking behouden:

 • Reinigen in aarde: Begraaf de steen in de grond. Hij ontlaadt zich dan van negatieve energie waardoor de positieve energiestromen weer kunnen vloeien. Zet een stokje in de grond zodat je niet vergeet waar je de steen hebt begraven. Of doe de steen in een potje met aarde.
 • Reinigen met water: Het water moet stromend zijn zodat negatieve energie wordt afgevoerd. Gebruik afgekoeld gekookt water of bronwater zonder koolzuur.
 • Reinigen met hitte: Leg de edelsteen een tijdje in het felle zonlicht. Negatieve energie zal dan verdampen door de hitte.
 • Reinigen met lucht: Berook de edelsteen met wierook. Mirre, Lavendel en Salie zijn ook erg effectief
 • Ontladen met Hematiet: Leg de edelsteen een nacht lang in een bakje met Hematiet edelsteentjes. Deze ijzerhoudende steentjes trekken negatieve energie uit edelstenen.
 • Opladen met Bergkristal: Leg de edelsteen overdag een uur of 4 in een schaaltje met Bergkristal steentjes.

Reinig de Angeliet ongeveer één keer per week als je hem regelmatig op je draagt.

Sterrenbeeld en Chakra’s die horen bij Angeliet

Ieder sterrenbeeld heeft een eigen edelsteen. Sommige sterrenbeelden zijn zelfs verbonden met meerdere edelstenen en andersom (dus een edelsteen kan bij meerdere sterrenbeelden horen). Iedere edelsteen heeft invloed op één of meerdere Chakra’s. Een Chakra is een centrale plaats in je lichaam, waar energiebanen samenkomen. In de westerse wereld wordt er vanuit gegaan dat een menselijk lichaam zeven Chakra’s heeft.

Steenbok

Een Steenbok is geboren tussen 22 december en 19 januari en hoort bij de Wortel Chakra. Een disbalans in de Wortel Chakra kan nervositeit en angst veroorzaken. De Angeliet helpt je dan om je minder onzeker te voelen en je kracht te geven om angsten onder ogen te zien. Het geeft je moed en innerlijke kracht.

Waterman

Een Waterman is geboren tussen 20 januari en 19 februari en hoort bij de Wortel Chakra. De Angeliet helpt een verstoorde status van je Wortel Chakra in balans te brengen. Een verstoorde Wortel Chakra merk je door gevoelens van onzekerheid, nervositeit en angsten.

Vissen

Ben je Vissen van sterrenbeeld, dan ben je tussen 20 februari en 20 maart ter wereld gekomen. De Chakra die bij Vissen hoort is de Sacrale Chakra. De Sacrale Chakra staat voor relaties en seksualiteit. Blokkades in die gebieden kunnen in balans komen door het dragen van Angeliet. Je zult je meer open voelen voor anderen en meer kunnen genieten van het leven.

Ram

Een Ram is geboren tussen 21 maart en 20 april en hoort bij de Zonnevlecht Chakra. De Zonnevlecht Chakra (ook Solar Plexus Chakra genoemd) is waar persoonlijke kracht, balans en zelfvertrouwen gebundeld zijn. Om je Zonnevlecht Chakra in balans te krijgen of te openen, kan de Angeliet helpen.

Stier

De Stier is geboren tussen 21 april en 20 mei en hoort bij de Hart Chakra. Als je Hart Chakra in balans is, dan voel je je liefdevol en open naar andere mensen toe. Ervaar je tegengestelde gevoelens (boosheid, eenzaamheid en ben je negatief of verbitterd), dan kan de Angeliet je ondersteunen met het loslaten van negatieve gevoelens.

Tweeling

Tweelingen zijn geboren tussen 21 mei en 21 juni. Dit sterrenbeeld hoort bij de Keel Chakra. Deze Chakra staat in het kader van expressie, wilskracht en keuze. De Keel Chakra verwijst naar het onder woorden brengen van je gevoelens en gedachten. Wanneer je hier een blokkade in voelt, dan kan de Angeliet je wellicht helpen.

Kreeft

Een Kreeft heeft tussen 21 juni en 22 juli voor het eerst het levenslicht gezien en hoort bij het Derde oog Chakra. Het Derde oog Chakra staat in het teken van intuïtie, concentratie en vertrouwen in jezelf. Als je merkt dat je hier moeite mee hebt, dan kan de Angeliet ervoor zorgen dat je meer in balans komt en weer op je eigen gevoelens kunt vertrouwen.

Leeuw

De Leeuw is geboren tussen 23 juli en 23 augustus en hoort bij het Derde ook Chakra. Intuïtie, concentratie en vertrouwen in jezelf komen samen in deze Chakra. Bij een disbalans in deze gevoelens kun je door het dragen van een Angeliet, weer in balans komen op dit gebied.

Maagd

Een Maagd kwam tussen 24 augustus en 23 september ter wereld en hoort bij de Keel Chakra. Als je Keel Chakra in balans is, dan kun je gevoelens en gedachten goed onder woorden brengen. Merk je dat je in een fase zit waarin dit moeizaam gaat, dan helpt het om een Angeliet bij je te dragen.

Weegschaal

Een Weegschaal is geboren tussen 24 september en 23 oktober en hoort bij de Hart Chakra. De Hart Chakra staat voor liefdevolle en prettige contacten met andere mensen. Voel je je verbitterd, eenzaam en/of boos, dan kan het dragen van Angeliet je helpen om dit om te draaien. Je zult een gelukkiger mens worden.

Schorpioen

Een Schorpioen is geboren tussen 24 oktober en 22 november en hoort bij de Zonnevlecht Chakra. Een Zonnevlecht Chakra (ook Solar Plexus Chakra genoemd) die in balans is, geeft zelfvertrouwen en innerlijke kracht en balans. Als je hier moeite mee hebt, dan helpt het om een Angeliet op je lichaam te dragen.

Boogschutter

De Boogschutter is geboren tussen 23 november en 21 december en hoort bij de Sacrale Chakra. Als de Sacrale Chakra in balans is, dan geniet je van het leven. Relaties en seksualiteit geven je plezier en voldoening. Draag een Angeliet bij je als dit onverhoopt niet het geval is. Deze kan er dan voor zorgen dat je weer in staat raakt om jezelf meer open te stellen voor anderen en de dag weer met positiviteit tegemoet kunt zien.

Geschiedenis en etymologie van Angeliet

De geschiedenis van edelstenen gaat ver terug. En je kunt ervan uit gaan dat het moment dat de Angeliet ooit gevonden is door iemand, en deze persoon de schoonheid ervan erkende, dat dat het moment was dat de Angeliet begon met geschiedenis te schrijven.

De Angeliet door de eeuwen heen

Het is uiteraard niet te achterhalen welke koning, keizer of kerkelijke hoogheid de Angeliet het eerst in het openbaar heeft gedragen. Maar de bijzondere eigenschappen werden direct herkend en de Angeliet werd langzaam maar zeker steeds meer gebruikt als toevoeging in sieraden en ter versiering van ornamenten. De geneeskrachtige eigenschappen van de Angeliet werd door toeval ontdekt. En ook niemand weet wanneer dit exact heeft plaatsgevonden. Het belangrijkste is dat de krachten waren opgemerkt en op waarde geschat werden. Hierdoor kunnen we vandaag de dag nog steeds de vruchten daarvan plukken.

De etymologie van de Angeliet

De oorsprong van het woord Angeliet ligt in de tijd van de oude talen. Oud-Grieks, latijn of een nog oudere taal. Generatie op generatie werd de naam doorgegeven en naar mate de tijd verstreek en de Angeliet ook in andere landen werd genoemd, veranderde de benaming. Uiteindelijk in de Nederlandse taal aangekomen, vond wederom een verbastering plaats en zo komt het dat wij deze prachtige edelsteen als Angeliet hebben leren kennen.

Wist je dat…

 

 • Natuurlijke kledingstoffen de heilzame werking van de Angeliet bevorderen en synthetische stoffen de werking belemmeren?
 • Van de 4.000 mineralen die wereldwijd zijn erkend er maar 200 mineralen “edel” zijn en dat de Angeliet er daar één van is?
 • De simpelste, maar zeer effectieve, manier om de Angeliet te reinigen is door hem in je handen te nemen en een aantal malen hard te blazen met je eigen adem?
 • Je aan de energie van de Angeliet kunt voelen of deze bij jou past of niet? Houd hem in je handen en concentreer je op de steen in je hand. Voel je hem van temperatuur veranderen? Bepaal dan of je je hier prettig bij voelt of niet. Bij een positief gevoel, is de Angeliet geschikt om bij je te dragen.
 • Je de Angeliet zoveel mogelijk apart van andere stenen moet bewaren. Edelstenen kunnen elkaars helende werking namelijk teniet doen. Om er zeker van te zijn dat bij elkaar gestopte edelstenen geen “ruzie” krijgen, doe je er verstandig aan om ze apart in een zakje of doosje te bewaren.

Angeliet als sieraad

Het spreek voor zich dat de Angeliet uitstekend geschikt is om als sieraad te dragen. Ook kun je de Angeliet aanbieden bij een goede juwelier met het verzoek om hem te verwerken in een ketting, armband, ring of ander ornament naar keuze. Dit leidt vaak tot verrassende en zeer originele ontwerpen en oplossingen. Er zijn ook workshops en cursussen te volgen waarbij je je eigen Angeliet zelf mag verwerken tot sieraad: