Afghaniet

Afghaniet, jouw unieke edelsteen

Afghaniet is een mineraal dat voornamelijk is Afghanistan wordt gevonden, vandaar ook de naam Afghaniet. Het is een veldspaat en bevat vele verschillende stoffen. Afghaniet kopen is goed voor je spirituele ontwikkeling.

Afghaniet is een veldspaat

Veldspaat is de naam voor een groep van gesteente vormende mineralen die naar schatting 60% van de aardkorst vormen. Het zijn aluminium-tectosilicaten; silicaten waarbij de silica tetraëders in een driedimensionaal patroon gerangschikt zijn.

Algemene informatie Afghaniet

Dit mineraal, wat dus een veldspaat is, bestaat uit de volgende onderdelen:

  • natrium
  • calcium
  • kalium
  • silicium
  • aluminium
  • zuurstof
  • zwavel
  • chloor
  • koolstof
  • waterstof

Afghaniet vormt zich door als deze stoffen tot grote blauwe, maar ook kleurloze kristallen. Het wordt ook vaak samen gevonden met lazuriet.

De werking van Afghaniet

Afghaniet is goed voor de spirituele ontwikkeling. Het help je bij je intuïtie, je eigen ontwikkelingen het geeft een vredig gevoel. Omdat Afghaniet kalmerend werkt en dus je eigen kracht versterkt, is het ook een goede steen gebleken voor mensen die leiding geven. De steen is bovendien goed voor wijsheid en communicatie, wat natuurlijk voor iedere mens essentieel is. Het is gebleken dat door Afghaniet je een bepaald gevoel krijgt waar eventuele problemen of aandachtspunten zijn. Belangrijke eigenschappen voor iemand die leiding geeft aan andere mensen. Ook het op een positieve manier communiceren wordt beter als er bijvoorbeeld een sierraad van Afghaniet wordt gedragen.

Een heldere geest

Er wordt weleens gezegd dat je een heldere geest krijgt. Waar dat precies in zit is onbekend, maar op spiritueel gebied blijkt het echt te werken. Andere eigenschappen zijn dat de concentratie beter wordt en dus je spirituele ontwikkeling helpt vormgeven. Ook de boodschappen van overledenen en mensen die ver van ons afstaan wordt versterkt. Ook fysiek zijn er veel positieve eigenschappen. Het heeft invloed op nek, keel, het hoofd, de hersenen, ogen, oren, tanden en de kaak. Het kan kalmerend werken bij angststoornissen en obsessief compulsieve stoornissen.

De verzorging van Afghaniet

Je kan Afghaniet beter niet met water reinigen. Zie hier hoe je de steen wel kan reinigen.

De etymologie

Zoals al aangegeven komt de Afghaniet uit het land Afghanistan, waar het in 1968 voor het eerst ontdekt werd. Een korte geschiedenis, maar het maakt de Afghaniet niet minder interessant voor vele liefhebbers van edelstenen en mineralen.

De vindplaats naast Afghanistan

Afghaniet wordt ook gevonden in Siberië, Myanmar, Canada en de Verenigde Staten.

De chemische eigenschappen van Afghaniet

De chemische samenstelling is (Na,Ca,K)8[Al6Si6O24](SO4,Cl2,CO3)3�0.5H2O, hardheid: 5,5 – 6 en dichtheid: 2,55 – 2,65.