geneeskracht aardbeienkwarts

Aardbeienkwarts, goed voor het hart

De aardbeienkwarts is licht doorschijnend en heeft gemengde kleuren. De kleuren zijn roze, rood en licht grijs. De steen behoort tot de kwartsfamilie en staat ook bekend om zijn geneeskrachtige werking.

Hart

Aardbeienkwarts gedragen op de huid met bijvoorbeeld een hanger helpt bij een beklemmend gevoel in de hartstreek. Bij een beklemmend gevoel kun je het hart niet voelen maar wel de pijn die via het zenuwstelsel uitstraalt.

Andere symptomen 

Spanningen en aardbeienkwarts

Natuurlijk horen spanningen bij het leven. Maar teveel of te lang met spanning leven levert weer stress op. Als je langdurig stress ervaart kan dit tot chronische klachten leiden zoals hoge bloeddruk, maag en hartproblemen. Wanneer je een hanger van aardbeienkwarts aan een ketting of een koord op je huid draagt helpt deze steen spanningen te verminderen. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.

Depressie

Wanneer je een depressie hebt dan voel je jezelf voortdurend neerslachtig en vaak droevig. Een depressie kan heel kort duren maar ook een aantal weken of zelfs jaren. Er zijn verschillende soorten depressies. Een van een veel voorkomende depressies is de seizoensgebonden depressie. Deze komen vooral vaak in de herfst en de winter komen deze het vaakst voor. Een hanger of armband van aardbeienkwarts gedragen op de huid kan je wat vrolijker laten voelen.

Emoties

Emoties voelen aan als een innerlijk gevoel zoals een gevoel van angst, boosheid, of verdriet. Maar ook vreugde voelen is een emotie. Sommige mensen zijn soms eerder angstig dan andere mensen. Een hanger of een armband van aardbeienkwarts gedragen op de huid kan de scherpe kantjes van de nare emoties afhalen. Zodat je bijvoorbeeld wat minder schrikt van onverwachte gebeurtenissen

Vrolijkheid

Aardbeienkwarts helpt je om weer vrolijker door het leven te gaan. De steen helpt je genieten van dingen die je soms niet meer ziet omdat je teveel in je hoofd bezig bent

Kinderen

Aardbeienkwarts geeft kinderen een veilig gevoel en geborgenheid dus een ideale  steen om op een hoge plaats in de kinderkamer te zetten.