Hematiet kopen


Hematiet is een licht magnetische edelsteen met een metaalachtige glans. Meestal komt het voor in de kleuren zwart/grijs of roodbruin. Hematiet is het belangrijkste ijzererts en kan gaan roesten als het nat wordt. Hematiet wordt voornamelijk gevonden in Canada, Mexico, Brazilië, Italië, Engeland en Australië. De letterlijke vertaling van hematiet is bloedsteen. Als hematiet in koelwater wordt geslepen gaat het roesten en wordt het water bloedrood.

Allerlei sieraden, beeldjes en sleutelhangers van hematiet

Voor sieraden wordt voornamelijk voor de grijs/zwarte edelsteen gebruikt. Door de neutrale kleur kan het makkelijk verwerkt worden in sieraden en zelfs gecombineerd worden met andere edelstenen. Hierdoor krijg je de mooiste creaties. Er zijn enorm veel soorten sieraden waar hematiet in wordt verwerkt, daarnaast zijn er van ieder soort sieraad weer veel varianten. Zo heb je allerlei figuren ketting hangers, kralen- en split armbanden, ringen in verschillende soorten, oorhangers en oorstekers en verschillende kettingen. Sieraden met hematiet kopen hoeft niet erg duur te zijn, het is een redelijk goedkope steen.

Naast alle verschillende soorten sieraden zijn er ook nog beeldjes, sleutelhangers, bedels en massagestenen verkrijgbaar van hematiet.

De ruwe hematiet steen heeft vaak metaalkleurige bobbels aan de buitenkant, dit is erg bijzonder om te zien. De ruwe steen komt ook voor in het roodbruin, maar ook bij deze variant zie je de metaalkleurige bobbels terug komen. Er zijn ook getrommelde en geslepen losse stenen van hematiet, het figuur van de steen kan verschillend zijn. Zo zijn er ovale en ronde stenen maar ook hartjes en engeltjes. De keuze is erg ruim.

Minder angsten met hematiet

Hematiet versterkt de wilskracht, vergroot het zelfvertrouwen en maakt je bewust. Het geeft je weer nieuwe moed en kracht om door te gaan. Daarbij helpt hematiet om logisch te denken, het zorgt het ervoor dat je je beter kunt focussen en het kan zelfs helpen om verslavingen en dwanghandelingen los te laten. Door hematiet bij je te dragen zul je meer durven, minder onrustig zijn en ook angsten zullen verminderen. Fysiek stimuleert hematiet de doorbloeding waardoor koude handen en voeten zullen verminderen, het vergroot de ijzeropname en is helend voor de darmen. Het helpt bij afvallen en heeft een pijnstillende werking.

Redactie

Soms schrijven Judy en Edwin artikelen samen. Ook krijgen zij hulp van anderen om edelstenen.blog up-to-date te houden. Deze blogs worden geplaatst onder de naam 'redactie'. Heb je een op- of aanmerking op een van de artikelen die onder deze naam zijn geplaatst, dan kun je gewoon contact opnemen met Judy en Edwin.

Recent Content

link to Edelstenen kopen

Edelstenen kopen

Heel goed, je gaat edelstenen kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Maar nu is de vraag: Waar kun je de edelstenen kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: waar let je op bij edelstenen kopen? Hoe kun je erop vertrouwen […]