Amazoniet

Amazoniet helpt bij voorjaarsmoeheid

Amazoniet is een mineraal dat in de kleuren groen, blauwgroen en turkoois wordt gevonden. De steen is ondoorzichtig en heeft een glinsterend oppervlak.

Wat is Amazoniet?

Amazoniet, niet te vergissen met moissaniet, is een groen mineraal dat in de natuur wordt gevonden en heeft zijn naam te danken aan zijn groenige kleur die veel stenen hebben die in de Amazonrivier zijn gevonden. Het is daarentegen niet afkomstig uit de Amazonrivier. Amazoniet wordt ook wel Amazonsteen genoemd. Uit recentelijk onderzoek is gebleken dat het zijn groene kleur te danken heeft aan de hoeveelheden lood en water in de veldspaat. Het is een redelijk zachte steen en scoort een zes tot zes en een half op de schaal van hardheid. Ter vergelijking, een diamant soort een tien(wat de hoogst mogelijke score is).

Algemene informatie Amazoniet

Voorheen werd gedacht dat deze steen alleen in Rusland te vinden was. Tegenwoordig komt het beperkt voor op verschillende andere plekken in de wereld, zoals bijvoordbeeld in Colorado, Brazilie en Madagascar. Het komt vooral in groene vorm voor, maar het komt ook in geelachtig groen en blauwig groen voor. Soms kun je zelfs witte plekken erin terugvinden.

Werking en geneeskracht Amazoniet

Amazoniet heeft een sterke genezingskracht. Dit zijn de werkingen van deze mysterieuze steen:
– Het staat symbool voor balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie.
– Het ontspant de hersenen en het zenuwsysteem.
– Het is een steen die negatieve energie weghoudt
– Het verminderd stress.
– Zorgt voor balans tijdens stressvolle periodes, zoals rouw.
– Ondersteunt de darm en spijsvertering.
– Het absorbeert woede.
– Helpt met communicatie tussen mensen.
– Helpt vreedzaamheid.
– Versterkt meditatie.
– Helpt je met in slaap vallen.

Wat is het effect van Amazoniet op de gezondheid?

Doordat de steen je weerhoudt van negatieve energie zul je je rustiger in je hoofd voelen. Minder stress is goed voor je hart en bloeddruk. Amazoniet schijnt ook een positieve werking op je darmen en spijsvertering te hebben, met resultaat dat je minder snel in gewicht zult aankomen. Tevens begeleidt deze steen je ook met een rustige en veilige zwangerschap. Je kunt amazoniet bij je dragen in je zak of je kunt er een sieraad van maken en deze dragen om van de positieve bijwerkingen te genieten. Er is geen informatie bekend over negatieve invloeden van Amazoniet.

Verzorging Amazoniet

Je kunt amazoniet het beste niet te lang met water in aanraking laten komen. Het is echter wel eenvoudig met water schoon te maken. Ook is het een wat zachtere steen dus het beschadigt snel bij aanraking met hardere voorwerpen. Als je er te veel druk op zet kan het zelfs barsten.

Sterrenbeeld en chakra’s die horen bij Amazoniet

Amazoniet past het beste bij de sterrenbeelden Vissen, Weegschaal, Maagd en Waterman. Het werkt op je vierde chakra(hart en liefde), vijfde chakra(je keel en creaties), zesde chakra(derde oog en intuitie) en de achtste chakra(wijsheid).

Geschiedenis en ethymologie van Amazoniet

Het heeft zijn naam rond het jaar 1800 gekregen. Men dacht dat deze steen uit de Amazonrivier komt en vernoemde het daarnaar, maar eigenlijk was dat dus een misverstand. Vroeger was deze steen vooral populair in het oude Egypte. Zij maakte hier sieraden van, omdat het gemakkelijk te bewerken is.

Wist je dat…

 • Amazoniet je beschermt tegen straling van mobiele telefoons en magnetrons?
 • Deze steen niet in de Amazonrivier voorkomt?
 • Het een heiige steen is voor de indianen wonend aan het Amazonegebied?
 • In legendes wordt verteld dat de Amazonstrijders deze steen droegen, omdat het hun moed gaf?
 • Amazoniet ook wel de steen der waarheid en steen van de moed wordt genoemd?

Amazoniet als sieraad

Amazoniet krijgt een helder groene kleur nadat je hem polijst. Ook krijgt het er een mooie glans ervan. Het wordt op deze manier vaak als goedkope edelsteen in sieraden gebruikt en komt in verschillende vormen voor. Een nadeel is alleen dat het de glans snel verliest, omdat het een zachte steen is die snel beschadigt. Amazoniet wordt het beste als ketting gedragen, zodat het dichter bij je hart is en de positieve effecten ervan het beste tot hun recht komen.

Amazoniet helpt

Zoals je al hebt kunnen lezen helpt amazoniet voor verschillende belangrijke aspecten in het leven. Wij hebben ze op een rijtje gezet en laten direct zien welke amazoniet je erbij kan kopen.

Voorjaarsmoeheid

Goed om te weten is dat voorjaarsmoeheid geen ziekte of aandoening is. Het is wel een klacht die ervoor zorgt dat je jezelf energieloos voelt. Wanneer de voorjaarsmoeheid ieder jaar weer terug komt  kan je spreken over een seizoensgebonden deppressie. Naast de moeheid voel je jezelf ook somber en ervaar je minder plezier. Een amazoniet gedragen op de huid kan de klachten doen verminderen.

Zorgen maken over

Zorgen over iets maken dat doet ieder mens weleens. Bijvoorbeeld piekeren over je toekomst, of een onenigheid met een familielid. Er zijn wel honderden voorbeelden te noemen waarover je zorgen kunt maken. Door al dat piekeren kom je vaak moeilijk in slaap. Amazoniet gedragen op de huid helpt om je minder snel zorgen te maken en het inslapen te bevorderen.

Bedplassen

Bedplassen kan verschillende oorzaken hebben. Enkele voorbeelden zijn dat sommige mensen s ’nachts erg vast slapen. Ze slapen zo vast dat ze de signalen van de volle blaas niet voelen. Het probleem kan zich ook voordoen omdat het bedplassen erfelijk is. Een amazoniet gedragen op de huid kan helpen bij dit probleem.

Hyperventilatie

Hyperventilatie ontstaat doordat je te snel of te diep ademhaalt. Het kan ontstaan door spanningen of angst. Dit gebeurt vaak zonder dat je zelf in de gaten hebt. Wanneer je last hebt van hyperventileren voel je jezelf benauwd en duizelig. Hyperventilatie kan geen kwaad maar is heel vervelend als je er last van hebt. Amazoniet gedragen op de huid kunnen de aanvallen van hyperventilatie doen verzachten.

Trauma’s

Een trauma loop je op wanneer je een schokkende gebeurtenis mee maakt die je niet kunt verwerken. Dit uit zich vaak in zowel psychische als lichamelijke klachten. Je kan bijvoorbeeld van onverwachte zelfs zachte geluiden erg schrikken. Je voelt jezelf somber en naderhand erg kwetsbaar. Een amazoniet kan helpen de scherpe kantjes van het opgelopen trauma te laten slijten. Draag de steen op de huid dan bereik je het beste resultaat.

Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Amazoniet een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Amazoniet meewerkt aan en verbetering van de energie die wij nodig hebben.

Wat is Amazoniet?

Iedere edelsteen bestaat uit één of meerdere mineralen. Mineralen zijn samengeklonterde, vaste, stoffen die in de natuur zijn ontstaan. Het proces dat hiervoor zorgt is heel ingewikkeld en kan miljoenen jaren hebben geduurd. Maar het resultaat mag er dan ook wel zijn. Edelstenen zijn prachtig en niet alleen dat, ze zijn ook zeer krachtig en kunnen je ondersteunen bij het behalen van lichamelijke en psychische doelen. Dit geldt ook voor Amazoniet.

Amazoniet voor eigen krachtige omgeving of als cadeau

Wij hebben vele vormen van Amazoniet inmiddels in ons bezit. We gebruiken het op allerlei verschillende manieren. En natuurlijk geven wij graag Amazoniet als cadeau aan onze vrienden en bekenden. Vooral met de betekenis erbij wordt dit cadeau zeer gewaardeerd.

Algemene informatie Amazoniet

Voordat een mineraal wordt gepromoveerd tot een edelsteen, moet hij aan een aantal voorwaarden voldoen. Hij moet mooi zijn, zeldzaam, duurzaam (hij moet dus lang mee kunnen gaan), er moet vraag naar zijn, hij moet een bepaalde traditie hebben en hij moet draagbaar zijn. Pas als al deze kenmerken aanwezig zijn, dan mag hij het etiket edelsteen dragen.

De edele aspecten van Amazoniet

Hoewel het natuurlijk nogal persoonlijk is of je iets “mooi” vindt, kan niemand ontkennen dat de Amazoniet geen lelijke steen is. De prachtige kleur van de Amazoniet is opmerkelijk en of je hem nu echt heel mooi vindt of niet… bijzonder is hij zeker. Verder is de Amazoniet zeldzaam en hij heeft een lange levensduur. Ook met de vraag en traditie zit het goed. De Amazoniet kent een rijke historie die ver terug gaat in de tijd en deze edelsteen is altijd in trek geweest. Als sieraad en/of versiering, maar zeker ook als geneeskrachtige edelsteen.

Werking en geneeskracht van Amazoniet

Allereerst moet je je realiseren dat edelstenen geen toverstenen zijn. De werking en geneeskracht is vaak subtiel en niet van de één op andere dag. Ook kun je edelstenen op verschillende manieren toepassen en hebben ze een specifieke werking per toepassing.

Op deze manieren werkt de Amazoniet

 • Zuiveren en in balans brengen van de energie in een ruimte: Leg een aantal Amazoniet in de betreffende ruimte. Zorg ervoor dat de stenen vrij liggen van andere objecten.
 • Toevoeging van geneeskrachtige energie aan een glas drinkwater: Doe een klein steentje in een afgesloten glazen buisje en plaats deze gedurende 24 uur in een glas water op kamertemperatuur.
 • Toevoeging van geneeskrachtige eigenschappen in massageolie, lotions en crèmes: Leg de steen gedurende 24 uur in de betreffende substantie
 • Ondersteuning bij meditaties: Plaats de steen op de blote huid tijdens de meditatiesessie.
 • In balans brengen van de energiebanen in het lichaam: Draag de steen in een klein zijden zakje of verwerkt in een sieraad, op je lichaam.

De geneeskracht van Amazoniet

Edelstenen ontlenen hun geneeskrachtige werking aan de energietrillingen die zich in de steen bevinden. De frequentie van deze trillingen worden door het lichaam overgenomen waardoor de verstoorde energiebalans in het lichaam weer in het gareel komt. Er treedt dus genezing op doordat je lichaamsenergie weer de juiste balans vindt. Het is bekend dat Amazoniet een ondersteunend effect heeft. Voor sommige zorgt het voor een juiste bloeddruk en het tot rust komen. Ook de helderheid van je psyche hoort bij de geneeskracht van Amazoniet. Daarnaast zorgen edelstenen ook voor het in balans komen van lichaam en geest. Daarnaast zijn lichamelijke aandoeningen zoals krampen, minder goed werkende organen of slecht slapen en dromen, soms geen enkel probleem voor de Amazoniet om hier de geneeskracht aan te geven die er is.

Wat is het effect van Amazoniet op de gezondheid?

Bij een juiste toepassing en met een beetje geduld, zal je een verbetering opmerken. De genezing met edelstenen gaat in de meeste gevallen zeer geleidelijk en niet binnen een week of twee. Vaak heb je ook helemaal niet in de gaten dat de klachten minder worden en realiseer je je pas na een maand of twee… hé, de klachten zijn een stuk minder geworden…

Verzorging van Amazoniet

Ook edelstenen als Amazoniet hebben onderhoud nodig als ze goed hun werk willen blijven doen. Het spreekt voor zich dat edelstenen door gebruik vies of stoffig kunnen worden. De buitenkant van de steen kun je dan schoonmaken (fysieke reiniging). Maar ook de binnenkant van de edelsteen regelmatig worden “schoongemaakt” (energetische reiniging).

Fysieke reiniging van Amazoniet

Het lijkt eenvoudig… een sopje met zeep en even boenen. Niet doen! Dit komt de steen niet ten goede. Als het gebruik van water echt onvermijdelijk is, gebruik dan afgekoeld gekookt water of, beter nog, bronwater zonder koolzuur. Dit bevat minder kalk en de edelsteen zal dan minder snel worden aangetast door kalkafzetting. Maak de steen na gebruik van water, droog met een zachte schone doek. Als het om oppervlakkig vuil gaat kun je beter een zachte kwast gebruiken om de edelsteen schoon te maken.

Energetische reiniging van Amazoniet

Tijdens het gebruik van de steen verliest hij zijn positieve energie aan de omgeving en/of drager. Ook neemt hij negatieve energie in zich op. Deze wisselwerking zorgt ervoor dat de steen een heilzaam effect kan hebben. Het is dus zaak om de steen regelmatig energetisch te reinigen. Slechte energie eruit (ontladen) en positieve energie erin (opladen).

Ontladen en opladen van Amazoniet

Er zijn verschillende manieren om edelstenen te ontladen en weer op te laden zodat ze hun ondersteunende en helende werking behouden:

 • Reinigen in aarde: Begraaf de steen in de grond. Hij ontlaadt zich dan van negatieve energie waardoor de positieve energiestromen weer kunnen vloeien. Zet een stokje in de grond zodat je niet vergeet waar je de steen hebt begraven. Of doe de steen in een potje met aarde.
 • Reinigen met water: Het water moet stromend zijn zodat negatieve energie wordt afgevoerd. Gebruik afgekoeld gekookt water of bronwater zonder koolzuur.
 • Reinigen met hitte: Leg de edelsteen een tijdje in het felle zonlicht. Negatieve energie zal dan verdampen door de hitte.
 • Reinigen met lucht: Berook de edelsteen met wierook. Mirre, Lavendel en Salie zijn ook erg effectief
 • Ontladen met Hematiet: Leg de edelsteen een nacht lang in een bakje met Hematiet edelsteentjes. Deze ijzerhoudende steentjes trekken negatieve energie uit edelstenen.
 • Opladen met Bergkristal: Leg de edelsteen overdag een uur of 4 in een schaaltje met Bergkristal steentjes.

Reinig de Amazoniet ongeveer één keer per week als je hem regelmatig op je draagt.

Sterrenbeeld en Chakra’s die horen bij Amazoniet

Ieder sterrenbeeld heeft een eigen edelsteen. Sommige sterrenbeelden zijn zelfs verbonden met meerdere edelstenen en andersom (dus een edelsteen kan bij meerdere sterrenbeelden horen). Iedere edelsteen heeft invloed op één of meerdere Chakra’s. Een Chakra is een centrale plaats in je lichaam, waar energiebanen samenkomen. In de westerse wereld wordt er vanuit gegaan dat een menselijk lichaam zeven Chakra’s heeft.

Steenbok

Een Steenbok is geboren tussen 22 december en 19 januari en hoort bij de Wortel Chakra. Een disbalans in de Wortel Chakra kan nervositeit en angst veroorzaken. De Amazoniet helpt je dan om je minder onzeker te voelen en je kracht te geven om angsten onder ogen te zien. Het geeft je moed en innerlijke kracht.

Waterman

Een Waterman is geboren tussen 20 januari en 19 februari en hoort bij de Wortel Chakra. De Amazoniet helpt een verstoorde status van je Wortel Chakra in balans te brengen. Een verstoorde Wortel Chakra merk je door gevoelens van onzekerheid, nervositeit en angsten.

Vissen

Ben je Vissen van sterrenbeeld, dan ben je tussen 20 februari en 20 maart ter wereld gekomen. De Chakra die bij Vissen hoort is de Sacrale Chakra. De Sacrale Chakra staat voor relaties en seksualiteit. Blokkades in die gebieden kunnen in balans komen door het dragen van Amazoniet. Je zult je meer open voelen voor anderen en meer kunnen genieten van het leven.

Ram

Een Ram is geboren tussen 21 maart en 20 april en hoort bij de Zonnevlecht Chakra. De Zonnevlecht Chakra (ook Solar Plexus Chakra genoemd) is waar persoonlijke kracht, balans en zelfvertrouwen gebundeld zijn. Om je Zonnevlecht Chakra in balans te krijgen of te openen, kan de Amazoniet helpen.

Stier

De Stier is geboren tussen 21 april en 20 mei en hoort bij de Hart Chakra. Als je Hart Chakra in balans is, dan voel je je liefdevol en open naar andere mensen toe. Ervaar je tegengestelde gevoelens (boosheid, eenzaamheid en ben je negatief of verbitterd), dan kan de Amazoniet je ondersteunen met het loslaten van negatieve gevoelens.

Tweeling

Tweelingen zijn geboren tussen 21 mei en 21 juni. Dit sterrenbeeld hoort bij de Keel Chakra. Deze Chakra staat in het kader van expressie, wilskracht en keuze. De Keel Chakra verwijst naar het onder woorden brengen van je gevoelens en gedachten. Wanneer je hier een blokkade in voelt, dan kan de Amazoniet je wellicht helpen.

Kreeft

Een Kreeft heeft tussen 21 juni en 22 juli voor het eerst het levenslicht gezien en hoort bij het Derde oog Chakra. Het Derde oog Chakra staat in het teken van intuïtie, concentratie en vertrouwen in jezelf. Als je merkt dat je hier moeite mee hebt, dan kan de Amazoniet ervoor zorgen dat je meer in balans komt en weer op je eigen gevoelens kunt vertrouwen.

Leeuw

De Leeuw is geboren tussen 23 juli en 23 augustus en hoort bij het Derde ook Chakra. Intuïtie, concentratie en vertrouwen in jezelf komen samen in deze Chakra. Bij een disbalans in deze gevoelens kun je door het dragen van een Amazoniet, weer in balans komen op dit gebied.

Maagd

Een Maagd kwam tussen 24 augustus en 23 september ter wereld en hoort bij de Keel Chakra. Als je Keel Chakra in balans is, dan kun je gevoelens en gedachten goed onder woorden brengen. Merk je dat je in een fase zit waarin dit moeizaam gaat, dan helpt het om een Amazoniet bij je te dragen.

Weegschaal

Een Weegschaal is geboren tussen 24 september en 23 oktober en hoort bij de Hart Chakra. De Hart Chakra staat voor liefdevolle en prettige contacten met andere mensen. Voel je je verbitterd, eenzaam en/of boos, dan kan het dragen van Amazoniet je helpen om dit om te draaien. Je zult een gelukkiger mens worden.

Schorpioen

Een Schorpioen is geboren tussen 24 oktober en 22 november en hoort bij de Zonnevlecht Chakra. Een Zonnevlecht Chakra (ook Solar Plexus Chakra genoemd) die in balans is, geeft zelfvertrouwen en innerlijke kracht en balans. Als je hier moeite mee hebt, dan helpt het om een Amazoniet op je lichaam te dragen.

Boogschutter

De Boogschutter is geboren tussen 23 november en 21 december en hoort bij de Sacrale Chakra. Als de Sacrale Chakra in balans is, dan geniet je van het leven. Relaties en seksualiteit geven je plezier en voldoening. Draag een Amazoniet bij je als dit onverhoopt niet het geval is. Deze kan er dan voor zorgen dat je weer in staat raakt om jezelf meer open te stellen voor anderen en de dag weer met positiviteit tegemoet kunt zien.

Geschiedenis en etymologie van Amazoniet

De geschiedenis van edelstenen gaat ver terug. En je kunt ervan uit gaan dat het moment dat de Amazoniet ooit gevonden is door iemand, en deze persoon de schoonheid ervan erkende, dat dat het moment was dat de Amazoniet begon met geschiedenis te schrijven.

De Amazoniet door de eeuwen heen

Het is uiteraard niet te achterhalen welke koning, keizer of kerkelijke hoogheid de Amazoniet het eerst in het openbaar heeft gedragen. Maar de bijzondere eigenschappen werden direct herkend en de Amazoniet werd langzaam maar zeker steeds meer gebruikt als toevoeging in sieraden en ter versiering van ornamenten. De geneeskrachtige eigenschappen van de Amazoniet werd door toeval ontdekt. En ook niemand weet wanneer dit exact heeft plaatsgevonden. Het belangrijkste is dat de krachten waren opgemerkt en op waarde geschat werden. Hierdoor kunnen we vandaag de dag nog steeds de vruchten daarvan plukken.

De etymologie van de Amazoniet

De oorsprong van het woord Amazoniet ligt in de tijd van de oude talen. Oud-Grieks, latijn of een nog oudere taal. Generatie op generatie werd de naam doorgegeven en naar mate de tijd verstreek en de Amazoniet ook in andere landen werd genoemd, veranderde de benaming. Uiteindelijk in de Nederlandse taal aangekomen, vond wederom een verbastering plaats en zo komt het dat wij deze prachtige edelsteen als Amazoniet hebben leren kennen.

Wist je dat…

 • Natuurlijke kledingstoffen de heilzame werking van de Amazoniet bevorderen en synthetische stoffen de werking belemmeren?
 • Van de 4.000 mineralen die wereldwijd zijn erkend er maar 200 mineralen “edel” zijn en dat de Amazoniet er daar één van is?
 • De simpelste, maar zeer effectieve, manier om de Amazoniet te reinigen is door hem in je handen te nemen en een aantal malen hard te blazen met je eigen adem?
 • Je aan de energie van de Amazoniet kunt voelen of deze bij jou past of niet? Houd hem in je handen en concentreer je op de steen in je hand. Voel je hem van temperatuur veranderen? Bepaal dan of je je hier prettig bij voelt of niet. Bij een positief gevoel, is de Amazoniet geschikt om bij je te dragen.
 • Je de Amazoniet zoveel mogelijk apart van andere stenen moet bewaren. Edelstenen kunnen elkaars helende werking namelijk teniet doen. Om er zeker van te zijn dat bij elkaar gestopte edelstenen geen “ruzie” krijgen, doe je er verstandig aan om ze apart in een zakje of doosje te bewaren.

Amazoniet als sieraad

Het spreek voor zich dat de Amazoniet uitstekend geschikt is om als sieraad te dragen. Ook kun je de Amazoniet aanbieden bij een goede juwelier met het verzoek om hem te verwerken in een ketting, armband, ring of ander ornament naar keuze. Dit leidt vaak tot verrassende en zeer originele ontwerpen en oplossingen. Er zijn ook workshops en cursussen te volgen waarbij je je eigen Amazoniet zelf mag verwerken tot sieraad.

Amazoniet kopen

Wil je weten waar je op moet letten als je amazoniet koopt? Zie hier.