Albiet kopen

Albiet kopen

Albiet behoort tot de veldspaten en heeft een hoogglanzende witte, licht groene, blauwe of bruine kleur. Deze steen is een stollingsgesteente en komt veelal in pegmatieten voor, voornamelijk in de Verenigde staten en Frankrijk. Deze edelsteen is sterk mentaal gericht en heeft veel geestelijke en lichamelijke gezondheidsvoordelen. Albiet kopen kan op verschillende manieren, lees nu over de mogelijkheden.

Albiet kopen: zeldzame steen

Doordat Albiet een zeer speciale steen is, is de prijs van Albiet best wel hoog, en kan je het ook niet overal verkrijgen. Natuurlijk is het ook in diverse sieraden verwerkt.

Een sieraad met albiet

Hoewel de steen een prachtige kleur heeft wordt het niet veel verwerkt in sieraden, er zijn enkel ketting hangers en bedeltjes met deze steen te koop. Voor overige sieraden als armbanden, oorbellen en ringen zul je wellicht even moeten zoeken. Ze zijn er wel, maar het aanbod is minimaal. Hoewel er maar weinig sieraden met deze steen worden gemaakt, is een sieraad met albiet kopen niet heel duur.

Albiet kopen als ruwe steen

Als ruwe steen komt albiet mooi tot z’n recht. Het vormt mooie kristallen in allerlei kleuren. De steen is mooi als decoratie in huis, en het verspreidt de krachtige energie over de ruimte. De steen heeft een mooie schittering en doordat het zo veel voorkomt is het laag in prijs. Albiet kopen is echter wat lastiger omdat het aanbod niet erg groot is. Er zijn enkele webshops die deze steen aanbieden, daarnaast zijn er in sommige steden kleine edelsteen winkeltjes waar je wellicht de mogelijkheid hebt om albiet te kopen.

Het maakt je mentaal sterk

Albiet kopen heeft voornamelijk een positief effect op het mentale gedeelte. Het maakt je mentaal sterk, zorgt voor orde, overzicht en structuur en het helpt je met plannen en concentreren. Het geeft nieuwe inzichten, moed en vertrouwen om met deze nieuwe inzichten om te gaan. Mocht je grote plannen willen gaan uitvoeren kan deze steen ondersteuning bieden. Lichamelijk werkt albiet enorm positief op de hersenen. Deze steen is een aanrader voor mensen die lijden aan de ziekte van Parkinson of Alzheimer. Het verbetert cognitieve vaardigheden en het geheugen en het biedt ondersteuning bij het verwerken van informatie.

Albiet kopen: dit raden wij aan

Het mineraal albiet wordt gevonden in de kleuren wit, grijs, groen en licht blauw. De steen is veel voorkomend en heeft een glasglans. De geneeskrachtige werking van edelstenen en mineralen zijn al eeuwen lang bekend. Zo ook de werking van de albiet.

Albiet positief voor het geheugen

Een mens heeft het vermogen om veel dingen te onthouden. Niet alleen geschreven teksten maar ook beelden, kleuren, gevoelens en geuren. Door oefeningen kan je je geheugen verbeteren maar ook een albiet gedragen op de huid kan helpen je geheugen te verfrissen. Door albiet te kopen krijg je een positieve boost.

Informatie verweking

Het verwerken van informatie doe je met behulp van je zintuigen. Informatie neem je op via de reuk, het gezicht, het gehoor, de tast en de smaak. Je gebruikt dus de verschillende zintuigen zoals je neus, ogen, tong, oren en huid. Op het moment dat de informatie verwerking minder wordt kan een albiet gedragen op de huid je helpen om de informatie beter te kunnen verwerken.

Albiet kopen voor extra concentratie

Concentratie is het vermogen om je aandacht voor een langere tijd op één onderwerp kan richten. Op het moment dat de prikkeloverdracht van en naar je zenuwen goed verloopt is het gemakkelijk om je aandacht bij een onderwerp te richten. Wanneer je dit kan is het niet moeilijk om de informatie in je geheugen op te slaan. Een albiet gedragen op de huid kan je helpen beter te kunnen concentreren.

Alzheimer: koop albiet

De ziekte van alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Wanneer je alzheimer hebt dan krijg je problemen met het geheugen. Naarmate de ziekte erger wordt krijg je steeds meer moeite om de dagelijkse dingen te doen. Nieuwe informatie en bijvoorbeeld onthouden welke dag het is wordt ook een probleem. Dit is slechts een klein voorbeeld van wat alzheimer is. Een persoon met alzheimer kan baat hebben bij het dragen van albiet op de huid.

Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Met de Albiet heb je een mooie edelsteen uitgezocht en nu is de vraag: Waar kun je de Albiet kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: waar let je op bij Albiet kopen? Hoe kun je erop vertrouwen dat de edelsteen die je aanschaft, daadwerkelijk een edelsteen is en niet een namaaksteen? En wellicht wil je gewoon ook meer algemene informatie over het aanbod van diverse Albietverkopers. Allemaal belangrijke en valide vragen waarop hieronder antwoord komt…

Waar let je op bij Albiet kopen?

Je moet er vanuit gaan bij  aanschaft dat het geen namaak stenen zijn. Maar Albiet blijven natuurproducten. Hierdoor kunnen ze altijd afwijken van de afbeelding die op de website te zien is. Ga je Albiet kopen, dan kun je er op letten of de afmeting van de Albiet overeenkomt met jouw wens. Ook is het handig om jezelf ervan te verzekeren dat de eigenschappen van Albiet aansluiten op wat jij zoekt in een edelsteen. Dit is allemaal terug te vinden in de uitgebreide productbeschrijvingen.

Divers aanbod

Verwerkt in diverse sieraden, gebruiksvoorwerpen, ornamenten, losse Albiet, Chakra stenen, trommelsteentjes, rollers, etc. De Albiet, en andere Albiet, worden breeduit aangeboden in diverse items. Dergelijk aanbod en diversiteit is bij de meeste andere (web)winkels een stuk minder uitgebreid. Ook is ieder item gedetailleerd beschreven. Je weet dus altijd exact wat je aanschaft. En neem ook nota van eventuele recensies. Dan lees je wat andere kopers van het product vonden.

Dit doe je na het Albiet kopen

Een belangrijke eigenschap van Albiet is natuurlijk de energie die deze edelsteen in zich heeft. Deze energie maakt een belangrijk onderdeel uit van de edelsteen en bepaalt onder andere zijn helende en/of ondersteunende werking. Omdat je nooit weet welk traject de individuele Albiet achter zich heeft, is het van belang om hem te reinigen voordat je hem in gebruik neemt. Dit geldt uiteraard voor alle Albiet die je aanschaft.

Reinigen na het Albiet kopen

Het reinigen van een edelsteen (en dus ook de Albiet) doe je door hem eerst te ontdoen van de energie die hij tot zich heeft genomen. Deze energie heeft hij ontvangen van iedere paar handen die hem heeft aangeraakt. Ook de omgeving en de verpakking heeft energie afgegeven. En omdat je nooit weet welke of wat voor energie dit is geweest, is het verstandig om de Albiet eerst geheel te ontladen. Je wilt immers de energie van de Albiet ontvangen en niet die van zijn vorige eigenaren.

Ontladen na het Albiet kopen

Je kunt op een aantal manieren de Albiet ontladen van (negatieve) energie:

 • Leg de edelsteen in een bakje met grond of aarde of begraaf hem in de tuin (zet een stokje in de grond zodat je hem kunt terugvinden).
 • Koop kleine Hematiet stenen (kan bijvoorbeeld bij Bol.com) en laat de Albiet een nacht hierin liggen.
 • Als je de Albiet een tijdje in het felle zonlicht plaatst, dan verdampt negatieve energie uit de steen.
 • Houd de Albiet onder stromend bronwater zonder koolzuur. Negatieve energie stroomt dan weg.
 • Berook de Albiet met wierook, Mirre, Lavendel of Salie. Negatieve energie trekt hiermee ook uit de edelsteen.

Opladen na het Albiet kopen

Na een effectieve ontlading is het zaak om de Albiet weer te voorzien van zijn eigen (heilzame) energie. Hier heb je hem immers voor aangeschaft. Als je de Albiet een aantal dagen met rust laat, dan zal hij zijn energie uiteindelijk vanzelf weer opladen maar je kunt dit proces ook een handje helpen. Opladen kun je op verschillende manieren doen:

 • Leg de Albiet een nacht in het maanlicht.
 • In plaats van maanlicht kun je de Albiet ook opladen in het vroege zonlicht of in de late zonnestralen.
 • “Begraaf” de Albiet in een bakje met Bergkristal
 • In plaats van Bergkristal kun je ook Seleniet gebruiken.

Nadat je de Albiet hebt gereinigd kun je hem in je handen nemen en er een aantal malen krachtig op blazen. Je verbindt de Albiet dan met jouw eigen energie. Voel je het verschil?

Chakra stenen kopen

Wanneer je in je lichaam of in je psyche een bepaalde disbalans ervaart, dan kan het zomaar zijn dat er een Chakra uit balans is. Een Chakra is een centraal punt in je lichaam waar energiebanen samenkomen. Er zijn verschillende overtuigingen en/of stromingen die Chakra’s benoemen. In de westerse wereld gaat men meestal uit van zeven Chakra’s. Je kunt alle zeven Chakra stenen kopen als set. Deze stenen gebruik je dan bijvoorbeeld ter ondersteuning tijdens meditatie. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de specifieke edelsteen aan te schaffen die jou kan helpen bij je gevoelens van disbalans of andere problematiek. Dus een edelsteen die een specifieke Chakra ondersteunt.

 • Wortelchakra – De Albiet brengt verlichting bij problemen die te maken hebben met de onderrug, dikke darm, heupen, bekken en billen.
 • Sacraal chakra – De Albiet ondersteun hier de werking van nieren, blaas, bloedsomloop, geslachtsorganen, baarmoeder en waterhuishouding.
 • Zonnevlechtchakra – De Albiet heeft een positieve invloed op de spijsvertering, maag, lever en milt.
 • Hartchakra – De Albiet versterkt het hart, de longen en de ademhaling.
 • Keelchakra – Bij mentale disbalans helpt hier de Albiet om meer evenwicht te brengen.
 • Derde oogchakra – De Albiet helpt hier de energiebanen die te maken hebben met de hormoonhuishouding. Ook helpt het je bij een blokkade op spiritueel en/of creatief niveau.
 • Kruinchakra – De Albiet zorgt bij deze Chakra voor een innerlijke rust, vrede en harmonie. Het is de bron van je gemoedstoestand.

Een geboortesteen kopen

Iedere maand heeft een eigen edelsteen. Je kunt iemand de edelsteen cadeau doen van zijn of haar geboortemaand. Maar je kunt ook een andere gelegenheid vieren met een maandspecifieke edelsteen. Bijvoorbeeld een jubileum of andere blijde gebeurtenis.

 • Januari – Granaat – bevordert moed, hoop en zelfvertrouwen. Geeft ook energie en kracht.
 • Februari – Amethist – heeft een beschermende en zuiverende werking en bevordert zelfinzicht.
 • Maart – Aquamarijn – werkt kalmerend en ondersteunt communicatie en bij spreken in het openbaar.
 • April – Diamant – levert zuivere energie en bevordert hierdoor inzichten op spiritueel gebied.
 • Mei – Smaragd – stimuleert liefde, oprechtheid, inspiratie en beïnvloedt relaties en vriendschappen op een positieve manier.
 • Juni – Alexandriet – staat voor liefde, geluk en kennis.
 • Juni – Maansteen – bevordert intuïtie en kalmeert het gevoelsleven.
 • Juni – Parel – brengt rust vrede en verlichting. Heeft een zuiverende werking op ziel en geest.
 • Juli – Robijn – geeft energie en werkt activerend.
 • Augustus – Peridoot – helpt om negatieve invloeden van buitenaf te blokkeren en opgekropte emoties los te laten.
 • September – Albiet – stimuleert helder en nuchter denken en werkt kalmerend op de geest.
 • Oktober – Opaal – maakt vrolijk en stemt optimistisch.
 • Oktober Toermalijn – werkt beschermend en reinigend. Zorgt ervoor dat energiebanen weer in balans komen.
 • November – Albiet – trekt voorspoed, geluk en succes aan en geeft energie en levensvreugde.
 • November – topaas – bevordert empathie, eerlijkheid, vreugde en artistieke creativiteit.
 • December – Tanzaniet – helpt je om je eigen pad te kiezen en meer op eigen benen te staan.
 • December – Turkoois – zorgt voor innerlijke rust en helpt bij depressie, apathie en paniekaanvallen.
 • December – Zirkoon – maakt energiebanen vrij en activeert Chakra’s. Geeft levensenergie.

Albiet kopen voor in huis

 • Altaar/stilte ruimte – Bergkristal, Amethist en Rozenkwarts. De combinatie van deze drie Albiet zorgt voor een natuurlijk verwerking van innerlijke pijn en helpt je in balans te komen tijdens een meditatiesessie.
 • Slaapkamer – Amethist, Lapis lazuli en Lepidoliet helpen bij slaapproblemen. Als je wordt geteisterd door angstige dromen, dan kan Rozenkwarts je helpen.
 • Badkamer – Een Albiet, Amethist, Jade of Labradoriet in je bad leggen, helpt je te ontspannen en in balans te komen.
 • Kinderkamer – VuurAlbiet, Seleniet en AbrikoosAlbiet werken beschermend voor baby’s. Ook Rozenkwarts, de brenger van liefde, harmonie en rust, wordt vaak gebruikt in een babykamer.
 • Woonkamer – Amethist, Bergkristal en Calciet zijn geschikte Albiet voor je woonkamer. Ze brengen rust, zuiveren de atmosfeer en maken tevreden en vrolijk.
 • Studeer-/werkkamer – Fluoriet helpt je om kennis tot je te nemen en bevordert logisch en analytisch nadenken.
 • Creatieve ruimte – AbrikoosAlbiet, Ametrien, Opaal en Turkoois helpen je om je creativiteit te verhogen.

Zorg dat de Albiet vrij ligt van andere stenen zodat zijn energie onbelemmerd de ruimte heeft om zich te verspreiden.

Albiet kopen conclusie

Je kunt dus bij meerdere goede aanbieders Albiet kopen en je doet er verstandig aan om je goed te oriënteren welke (web)winkel aansluit op jouw wensen.