edelsteentherapie

Wat is edelsteentherapie?

Edelsteen therapie wordt gebruikt bij lichamelijke, geestelijke en emotionele klachten. Deze therapie wordt al sinds de oudheid gebruikt. Verschillende volkeren gebruikten edelstenen en mineralen om hun geneeskrachtige werking.

Hoe werkt het?

Er wordt vaak gedacht dat een steen een dode materie is. Maar stenen groeien in de loop van duizenden jaren. Stenen groeien uit van een klein kristalletje naar een groot exemplaar. De stenen hebben een bepaalde uitstraling ook wel energie genoemd. Wanneer iemand ziek is of een bepaald orgaan heeft dat niet naar behoren functioneert. Dan heeft deze persoon of dier een uitstraling die niet helemaal optimaal is. Als je dan een passende steen zoekt bij de kwaal kan deze helpen de ongemakken van de kwaal te verzachten of verminderen.

Hoe gebruik je een steen bij edelstenentherapie?

De beste geneeskrachtige werking krijg je door de steen op de huid te dragen. Het liefst zo dicht mogelijk bij de zieke of aangedane plek. Je moet er wel rekening mee houden dat het enige tijd kost om een orgaan weer te laten herstellen. Het kan zelfs enkele maanden duren voordat je het genezende effect voelt. Soms kan de steen gaat verkleuren of dat er zelfs barsten in de steen komen. Dit is het teken dat de steen werkzaam is. Het gebeurt overigens niet bij iedere soort steen.

Helende kleuren van edelstenen.

Bij een hotstone massage worden er zo donker mogelijke stenen gebruikt. De kleur kan verschillen afhankelijk van de plaats op het lichaam waar de stenen worden gelegd. Als je edelstenen voor de  geneeskrachtige werking wilt gebruiken is niet alleen de soort steen belangrijk. Ook de kleur van de steen speelt een grote rol. Het vinden van de juiste steen is niet zo moeilijk als je wel denkt. Wanneer je weet welke steen je nodig hebt voor de therapie. Dan kijk je bewust naar de stenen en voel je vaak zelf wel aan welke steen goed voor je is.