Larimar, een mineraal uit de Dominicaanse Republiek


Larimar is een mineraal dat alleen te vinden is in de Dominicaanse Republiek.  Kleuren waarin het mineraal gevonden wordt zijn wit, groenblauw en in licht- en donkerblauw.  De vindplaats van het mineraal werd in 1916 door een priester ontdekt. De steen wordt vaak gebruikt voor de vervaardiging van sieraden. Tevens is het een mineraal dat graag gebruikt wordt bij de edelstenentherapie om de helende eigenschappen.

Versterkt de botten

De ontwikkeling van de botten de sterkte en groei begint al op heel jonge leeftijd. Deze ontwikkeling gaat je leven lang door. Er zijn twee verschillende processen de botvernieuwing en botgroei. De botvernieuwing blijft je hele leven doorgaan terwijl de botgroei stopt wanneer je lichaam volgroeid is.

Dit is de reden dat de larimar ook heel goed is voor kinderen in de groei. Draag de steen op de huid voor het beste resultaat.

Larimar bij aderverkalking bloedvaten

De term aderverkalking wordt gebruikt voor het dichtslibben van de aderen. In de bloedvaatwand kan door de loop van jaren ophopingen van vet en lichaamscellen ontstaan. Deze zorgen voor vernauwingen in de bloedvaten. Later wordt er daardoor ook kalk in de bloedvaatwand afgezet. Hier komt de naam slagaderverkalking vandaan. In een nog later stadium komen er ophopingen in de bloedvaatwand. Ophopingen van bloedcellen en vetten waaronder ook cholesterol. Erfelijkheid speelt een rol maar er zijn nog andere oorzaken. Bijvoorbeeld hoge bloeddruk, roken, hoog cholesterolgehalte en een verhoogd glucose gehalte kunnen één van de oorzaken zijn. Een larimar kan de werking van de bloedvaten versterken. Draag de steen wel direct op de huid. Hiermee bereik je het beste resultaat.

Gewrichtsontsteking

Er zijn verschillende vormen van gewrichtsontsteking. Enkele voorbeelden zijn Bechterew, jicht en reumatische artritis. De ziekte van Bechterew is een reumatische aandoening. Bij deze ziekte krijg je chronische ontstekingen. De ontstekingen komen vooral voor in de gewrichten, bekken en de wervelkolom. Ook komen bij deze ziekte vaak oogontstekingen voor. Een larimar op de huid gedragen verlicht de pijn bij deze gewrichtsontsteking.

Pseudo-jicht

Deze gewrichtsontsteking lijkt op jicht. Het komt meestal voor in de pols en knie, maar ook bij de andere grote gewrichten van de armen en benen. De klachten die je door deze aandoening kunt krijgen zijn pijnaanvallen, en stijve gewrichten. Een larimar op de huid gedragen geeft verlichting tegen deze vorm van ontsteking.

Judy

De interesse van Judy voor edelstenen en mineralen begon toen zij Edwin (andere blogger van deze website) een edelstenenverzamelpakket cadeau gaf. Zij vond dit zo leuk dat zij ook is gaan verzamelen en honderden boeken en websites heeft verslonden over dit onderwerp. Op edelstenen.blog schrijft zij vanuit haar eigen passie en visie.

Recent Content

link to Blizzard stone kopen

Blizzard stone kopen

Heel goed, je gaat Blizzard stone kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Met de Blizzard stone heb je een mooie edelsteen uitgezocht en nu is de vraag: Waar kun je de Blizzard stone kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: […]
link to Blizzard stone

Blizzard stone

Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Blizzard stone een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Blizzard stone meewerkt aan en verbetering van de energie die wij nodig hebben. Wat is Blizzard stone? Iedere edelsteen bestaat uit één of meerdere mineralen. Mineralen zijn samengeklonterde, vaste, stoffen die in de natuur […]

AANBIEDING – €135,- korting

Unieke Kans: Voor Iedereen Die Op Zoek Is Naar Ontspanning!

Yoga Nidra Chakra Cursus. Bekijk de cursus via de button hieronder of lees ons Yoga Nidra cursus blog

Yoga Chakra aanbieding