Agaat

Agaat, een spirituele helper

De edelsteen agaat wordt in verschillende kleuren gevonden. De kleuren van agaat variëren van wit, verschillende tinten bruin, blauw, roodbruin en grijs. Agaat wordt gebruikt als siersteen, om sieraden van te maken en als helende steen bij verschillende klachten. Ook is de agaat op spiritueel gebied een sterke steen. Hieronder staan enkele voorbeelden van de werking beschreven.

Wat is agaat?

Agaat staat bekend als een stabilisator. De steen biedt ondersteuning als je aarding in je leven nodig hebt. Behalve voor zijn ondersteunende energie wordt deze edelsteen al heel lang bewonderd om zijn schoonheid. Agaat heeft een dromerige kwaliteit met kenmerkende banden die bestaan uit minerale afzettingen. Die zijn gelaagd in een perfect cirkelvormige symmetrie rond de omtrek. Een combinatie van stollingsgesteente met siliciumdioxide-afzettingen. De afzettingen die in het grondwater worden aangetroffen geven deze halfedelsteen zijn kenmerkende uiterlijk.

Agaat als edelsteen

Iedere edelsteen bestaat uit één of meerdere mineralen. Mineralen zijn samengeklonterde, vaste, stoffen die in de natuur zijn ontstaan. Het proces dat hier voor zorgt is heel ingewikkeld en kan miljoenen jaren hebben geduurd. Maar het resultaat mag er dan ook wel zijn. Edelstenen zijn prachtig en niet alleen dat, ze zijn ook zeer krachtig en kunnen je ondersteunen bij het behalen van lichamelijke en psychische doelen. Dit geldt ook voor Agaat.

De agaat: een krachtige steen

Agaat heeft ongelooflijk krachtige aardingsmogelijkheden en is beschikbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, paars, zwart, grijs, geel, roze, rood en bruin. De steen behoort tot de kwartsfamilie, waardoor het een populair kristal is voor genezing. Dat komt vooral vanwege de samenstelling van siliciumdioxide, een mineraal dat ook in het menselijk lichaam wordt aangetroffen.

De agaat voor stabiliteit

De verscheidenheid aan chalcedon banden helpt ook om je gevoel van stabiliteit te versterken, wat ongelooflijk evenwichtig kan zijn als je gevangen zit in een cyclus van zorgen en overdenkingen. Het werkt door je te verbinden met de zachte vibraties van de aarde, waardoor het een zachte steen wordt met een lichte, diffuse energie.

Agaat beschermt

Bij eeuwenoude culturen, waaronder islamitische beschavingen, Babyloniërs en Egyptenaren, werden agaten vaak gebruikt als bescherming tegen negatieve energie. Die negatieve energieën variëren van bijgeloof tot tragedies en natuurrampen. Agaten helpen je om je middelpunt te vinden, zodat je met meer gratie en gemak door het leven kunt gaan.

Soorten agaten

Agaat is de naam die wordt gegeven aan talrijke variëteiten van gestreepte Chalcedon, een mineraal uit de kwarts-familie. De naam komt van de rivier de Achetes op Sicilië, waar Agaat voor het eerst werd gevonden. Meestal zijn er banden met lagen of strepen. Sommige soorten hebben “oog”-markeringen of kleurvlekken, anderen hebben gefossiliseerde insluitsels. De concentrische banden van Agaat zijn er in bijna elke kleur die de aarde kan produceren, inclusief een kleurloze vorm. Er zijn honderden, zo niet duizenden soorten agaat. Ze zijn te vinden over de hele wereld.

BLUE LACE

Blue Lace Agaat heeft een zachte, rustgevende elegantie, zoals hemelsblauwe wateren die vrijkomen uit de greep van de winter. Het sierlijke, cirkelvormige ontwerp heeft een stimulerend, positief effect op emoties en houding. Het is geen steen van bescherming, maar eerder van aanmoediging en ondersteuning. Zijn cirkelvormige stromende energie kalmeert en verheft.

CRAZY LACE

Crazy Lace Agaat wordt ook wel de Laughter Stone of ‘Happy Lace’ genoemd. Het wordt geassocieerd met zonnige Mexicaanse feesten en dansen en brengt vreugde aan degenen die het dragen. Het is geen steen van bescherming, maar van steun en aanmoediging, het verheffen van gedachten en het bevorderen van optimisme. Zijn sierlijke ontwerp creëert een cirkelvormige stroom van energie, stimulerend voor de geest en houding.

DENDRITISCHE AGAAT

Dendritische-Agaat staat bekend als de Stone of Plentitude. Het brengt overvloed in alle gebieden van het leven, van zakelijke tot agrarische ondernemingen. Dendritische-Agaat werd geassocieerd met de oude Griekse dryaden (bos- en boomgeesten) en werd begraven in de velden op het moment van zaaien om een goede oogst te verzekeren.

VUURAGAAT

Vuur-Agaat, bekend als de spirituele vlam van absolute perfectie, draagt een groot mysterie opgesloten in zijn diepbruine kristal. Je hoeft alleen de steen aan te raken en vurige sintels ontbranden. Kijk in de diepte en de vlammen springen in zijn kamers. Bestudeer het aandachtig en het zal je bijna zijn geheimen laten zien.

LAGUNA AGAAT

Laguna-Agaat is het meest geprezen gestreepte agaatsoort ter wereld. Het staat bekend om zijn extreem strakke strepen en levendige schakeringen van rood en scharlakenrood. Laguna-Agaat wordt gevonden in een gebied van ongeveer vier vierkante mijlen in een afgelegen bergketen in de staat Chihuahua, Mexico.

MOSAGAAT

Door de geschiedenis en alle culturen heen is Mos Agaat bekend als het kristal van tuinders en landbouwers. Het werd beschouwd als een wonderbaarlijke helende steen voor stampriesters uit het verleden, waardoor ze de macht hadden om met het menselijke organische systeem in wisselwerking te treden. Mosagaat werd dan ook gebruikt als een talisman om strijders sterk en zegevierend te maken.

Werking en geneeskracht van Agaten

Vergeleken met andere edelstenen in het mineralenrijk stralen Agaat stenen een lagere, zachtere frequentie uit. Daardoor zijn ze ideaal voor mensen die willen vertragen en gecentreerd willen raken. De kalmerende en stress verlichtende eigenschappen helpen je verbinding te maken met de energie van de aarde door harmonie te brengen in je ziel, lichaam en geest. Als je onevenwichtig bent, kunnen de helende eigenschappen van de steen middels zachte vibraties je opnieuw helpen kalibreren en uitlijnen.

Deze helende effecten kunnen vooral bereikt worden met Blue Lace, de perfecte steen voor iedereen die moeite heeft zijn gedachten te uiten. Dit type edelsteen is gemaakt van lichtblauwe en witte chalcedonbanden, die de helende energie van het waterelement uitstralen. De therapeutische frequenties van Blue Lace helpen om golven van kalm zelfvertrouwen binnen te brengen die niet overweldigend, maar stabiel en constant zijn.

Wat is het effect van Agaat op de gezondheid?

Er zijn honderden verschillende soorten agaten. In feite zou men alleen agaat steen variëteiten kunnen verzamelen en alle kristallen kunnen opbouwen die men nodig heeft voor het helen van lichaam en geest. Dit is inbegrepen in de agaat voordelen die het hart van agaat vormen, wat ‘balans en harmonie in lichaam en geest’ betekent. Het kan gemakkelijk worden bereikt met verschillende variëteiten van agaat.

Agaat-mineraalgesteenten worden geassocieerd met kalmte en volwassenheid. Veel soorten agaat stenen beschermen tegen buitensporige negativiteit. Agaat stenen met regelmatige, consistente strepen geeft rustgevende energie, harmonie en vrede. Agaten met onregelmatige, inconsistente strepen geeft stimulerende energie die actie en daadkracht aanmoedigt. Als je last hebt van angst of stress, is Agaat een van de beste kristallen om er een kalmere, meer gebalanceerde toestand mee te bereiken. De kalmerende, aardende energie van dit kristal leidt je uit een staat van paniek of een overweldigend gevoel, en helpt je om je opnieuw te ontwikkelen.

De spirituele genezende eigenschappen van agaat bevorderen groei en stabiliteit. Ze stimuleren een stille introspectie en contemplatie en bieden een verzachtende, ondersteunende energie voor spirituele groei en vertrouwen in je spiritualiteit.

Fysieke genezing

Fysieke helende eigenschappen van agaat gesteenten zijn nuttig in de gebieden van het spijsverteringsstelsel en holle organen zoals de baarmoeder, darmen en maag, en zorgen voor kalmerende trillingen. Agaat kristallen kunnen ook helpen bij het genezen van huidproblemen, met name allergische reacties en jeuk van insectenbeten. Agaat stenen helpen ook om de ogen gezond te houden. De helende eigenschappen breiden zich ook uit naar het hart en de bloedsomloop. Dit type gestreepte chalcedon versterkt het hart om een betere doorbloeding te bevorderen. Agaat edelstenen kunnen helpen koorts, epilepsiesymptomen en slaapwandelen te verminderen.

Emotionele genezing

De emotionele helende eigenschappen van agaat zorgen voor verbeterde percepties en een beter begrip van de realiteit. Analytische vaardigheden en concentratie worden ook sterker. De ondersteunende, kalmerende vibraties in het hart van agaat, betekenen zelfanalyse, eerlijkheid en zelfacceptatie. Negativiteit wordt onder controle gebracht om een positievere kijk te bevorderen. Bitterheid en woede vallen weg, positiviteit en het verlangen en het vermogen om vooruit te komen in het leven worden groter.

Verzorging van Agaat edelstenen

Het zijn redelijk duurzame stenen met een Mohs-hardheid van 6,5 tot 7. Dit betekent dat alleen materialen boven deze classificatie agaat kunnen krassen of beschadigen. Het is het beste om jouw agaat-edelstenen op te bergen in een stoffen zakje, uit de buurt van direct zonlicht om schade te voorkomen, vooral verkleuring. Omdat de meeste agaten worden geverfd om de natuurlijke kleur te verbeteren, moet je extra voorzichtig zijn bij het reinigen van de steen. Gebruik mild zeepwater om agaat juwelen schoon te maken, maar vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of ultrasone reinigers.

Agaat kan heel eenvoudig worden gereinigd met warm zeepsop en een zachte borstel. Houd wel rekening mee dat het kwarts is. Zorg ervoor dat je geen andere voorwerpen gebruikt die harder zijn dan agaat voor schrobben of schoonmaken. Je moet langdurige blootstelling aan extreme hitte vermijden, omdat dit permanente schade aan de edelsteen kan veroorzaken. Wanneer agaat wordt bewaard, moet dit gebeuren in een met stof omzoomde doos of worden gewikkeld in een zachte doek. Het moet worden weggehouden van andere edelstenen en sieraden om onnodige schade of krassen van andere, hardere edelstenen te voorkomen.

Geschiedenis en etymologie van Agaat

Agaten werden oorspronkelijk gevonden op Sicilië langs de oevers van de rivier de Achetes, vandaar de naam Agaat. Oude Romeinen waardeerden de Agaat voor zijn befaamde medicinale en talismanische eigenschappen. Poedervormig en vermengd met water, werd gezegd dat het ‘t gif van slangen zou tegengaan. Plinius, een Romeinse historicus, citeerde de Magii als onderwijs in Perzië dat stormen zouden kunnen worden afgewend door brandende Agaten. Aangenomen werd dat agaten hun dragers aangenaam en overtuigend maakten en hen de gunst van God gaven, hen behoedden voor alle gevaren en hen in staat stelden om aardse obstakels, zoals harde wind en bliksem, te overwinnen. Oude zeevaarders gebruikten Agaat in amuletten van bescherming tegen de woede van de golvende oceaan.

Historisch gezien is Agaat ontdekt met de artefacten van neolithische mensen en werd het gebruikt als genezende amuletten en versieringen die dateren uit Babylon. De genezende eigenschappen van agaat werden gebruikt in het Oude Egypte en het oude Griekenland. De stenen bereikten uiteindelijk Afrika en verspreidden zich door het Midden-Oosten naar Rusland. In de jaren 1400 ging de steenhouwerij- en polijstindustrie van start in Duitsland, dankzij deze prachtige gestreepte chalcedon stenen. Het bedrijf is uitgegroeid tot een complete industrie en het draait vandaag de dag nog steeds goed.

Wist je dat …..

1. van agaat wordt aangenomen dat het de waarheid onderscheidt, omstandigheden aanvaardt en een krachtige emotionele genezer is? De legende zegt dat Agaat het geheugen en de concentratie verbetert, het uithoudingsvermogen vergroot en eerlijkheid aanmoedigt. Van agaat wordt gezegd dat het bijzonder gunstig is voor mensen die onder het teken Tweeling geboren zijn, omdat het hen helpt om kalm en geconcentreerd te blijven.

2. men gelooft dat het slapeloosheid voorkomt en zorgt voor aangename dromen, om persoonlijke moed te vergroten en tegen gevaar te beschermen? Agaat zorgt voor een kalmerende invloed, verbetert de perceptie, concentratie en helpt om iemands analytische talenten te ontwikkelen en te vergroten.

3. Agaat-edelstenen (zoals de meeste andere edelstenen) komt in een verscheidenheid van kleuren, zoals rood, geel, roze, blauw, oranje, zwart, grijs, regenboog (multi-gekleurde) en zelfs gestreept? De kleur die je kiest, hangt af van jouw voorkeur. Vanwege de poreuze aard van Agaat worden de meeste edelstenen geverfd om het uiterlijk te verbeteren.

4. Agaat te vinden is in vele vormen, waaronder rond, peer, vierkant en smaragd? Als Agaat vakkundig wordt gesneden, verbetert het de natuurlijke banden van de steen. Het moet ook worden gesneden om te passen bij het sieraad waar het in gemaakt gaat worden, om de beste kleur en uiterlijk naar voren te brengen.

5. duidelijkheid een kritische factor is bij het kiezen van agaat-edelstenen? Kristalheldere-Agaat zonder opvallende insluitsels is erg waardevol. Zorg ervoor dat de steen schoon is en geen scheuren of krassen bevat. Echter, met sommige soorten Agaat, zoals Mos en dendritische Agaat, zijn het juist de insluitsels die de waarde verhogen. Deze kunnen relatief duurder zijn en zijn zeer gewild vanwege hun unieke aard.

Agaat als sieraad

Agaat is een stijlvolle en elegante steen die prachtig past bij elke outfit. Beroemde ontwerpers zoals Chanel en Yves Saint Laurent hebben Agaat gebruikt in hun ontwerpen en beroemdheden sportten vaak met de felgekleurde steen. Keer op keer verschijnt agaat in de mode scene als het ‘in’-ding. Maar hoe moet je agaatsieraden dragen?

Agaatkettingen

Omdat agaat een opvallende steen is, kan een agaatketting echt kleur en stijl toevoegen aan je algehele look. Je kunt kiezen voor een minimalistische stijl door een delicate en stijlvolle agaathanger aan een ketting te kiezen. Deze gaat goed samen met formele en vrijetijdskleding. Als je iemand bent die graag een statement maakt, overweeg dan een dikke agaatketting. Dit geeft je outfit kleur en brengt het naar het volgende niveau van glamour.

Agaatarmbanden en manchetten

Met Agaatkralen armbanden kun je een vleugje kleur toevoegen aan je algehele look. Deze zijn gemakkelijk te vinden en zijn er in vele kleuren. Als je op zoek bent naar een glamoureuze uitstraling voor een nachtelijke ceremonie, overweeg dan een Agaatmanchet. Het is in het oog springend en stijlvol en verbetert meteen je algehele look. Nogmaals, de kleur die je kiest hangt af van je outfit, hoewel blauwe en roze agaten vrij populaire kleuren zijn.

Agaatoorringen en ringen

Agaatoorbellen zijn eenvoudig en klassiek, ideaal voor een dag- of avondlook. Kies een sierlijk paar kralen of bengeloorbellen. De Agaat daarin is zeer opvallend. Agaatringen zijn een geweldige keuze voor zowel mannen als vrouwen. In coctailringen geven ze een gewaagde blijk van vertrouwen en stijl. Je kunt ook geweldige vintage ontwerpen voor agaatringen vinden. Vanwege de natuurlijke antieke look gebruikten veel sieradenontwerpers uit het verleden, met name de Art Nouveau, agaat voor vintage ringen.

Agaat coasters

Agaat coasters zijn een zeer populaire manier om de steen te gebruiken. Deze zijn gemaakt van plakjes agaatgesteente die gepolijst zijn om de natuurlijke patronen van de steen te laten zien. De buitenranden van de deze coaster zijn vaak ingepakt in metaal of goud of verzilverd om de schoonheid van het stuk te verbeteren. Agaat coasters zijn erg mooi en een geweldige manier om je interieur te verlevendigen. Ze geven een gevoel van luxe en prestige aan elk huis.

Sterrenbeeld en Chakra’s die horen bij Agaat

Agaat geboortesteen

Er zijn agaat geboortestenen voor sommige gelukkige mensen. Alle agaatvoordelen in het hart van de agaatbetekenis worden voor u vergroot als het uw geboortesteen is. Agaat geboortestenen zijn als volgt:

 • CrazyLace agaatgeboortestenen voor degenen die geboren zijn tussen 22 oktober en 20 november als de overheersende kleur rood is. Als de CrazyLace-Agaat vooral scharlaken is, dan is het de agaatgeboortesteen voor mensen die hun verjaardag vieren tussen 25 september en 21 oktober
 • BlueLace agaatgeboortestenen behoren aan diegenen die geboren zijn tussen 19 februari en 19 maart. Deze agaatgeboortesteen is vooral rustgevend.
 • Agaatstenen zijn van oudsher de oude geboortesteen voor mensen die in mei en juni zijn geboren.
 • Mos-Agaat is de moderne geboortesteen voor mensen die in januari en september zijn geboren.

Agaat sterrenbeeld

Agaat zodiac stenen zijn buitengewoon krachtig. Tot de Agaatdierenriemstenen behoren de volgende stenen:

 • BlueLace en CrazyLace zijn de dierenriemstenen voor diegenen die zijn geboren onder het sterrenbeeld Tweelingen. Ze vieren hun verjaardag tussen 21 mei en 20 juni.
 • BlueLace-agaat is de dierenriemsteen voor mensen die zijn geboren onder het sterrenbeeld Vissen. Ze vieren hun verjaardag tussen 19 februari en 20 maart.
 • Vuuragaat is de moderne geboortesteen voor mensen geboren onder het sterrenbeeld Ram en Maagd. Ze vieren hun verjaardag tussen 21 maart en 19 april respectievelijk tussen 23 augustus en 22 september.

Agaat chakra

Agaat chakra is over het algemeen geweldig voor de aura. Agaat trillingen elimineren negatieve energieën en moedigen positieve energie aan voor balans en harmonie, in overeenstemming met de betekenis van agaat kristallen. Agaat chakra is zeer reinigend voor alle chakra’s en er zijn een agaten voor elk chakra.

Bepaalde soorten agaat edelstenen kunnen worden gebruikt met specifieke chakra’s:

 • Blue Lace resoneert met de keelchakra en de Derde-Oog- of voorhoofdchakra.
 • Crazy Lace resoneert met het Derde Oog of de wenkbrauwchakra.
 • Vuuragaat kan resoneren met verschillende chakra’s, afhankelijk van de primaire kleur. Rode en bruine vuuragaten resoneren met de basis- of wortelchakra. Vuur-Agaat dat voornamelijk goud of oranje is, resoneert met de sacrale chakra en solar plexus chakra. Vuuragaten die voornamelijk groen zijn, resoneren met de hartchakra.
 • Laguna-agaat resoneert met de basis- of wortelchakra. Dit geldt vooral voor Laguna-agaatkristallen die voornamelijk rood of scharlaken zijn.
 • Mosagaat resoneert met de hartchakra.