Obsidiaan kopen

Obsidiaan kopen

Obsidiaan is snel gestolde lava, dit wordt ook wel vulkanisch glas genoemd. De lava koelt in zo’n snel tempo af dat een kristalrooster onmogelijk is. Meestal is de steen zwart van kleur en heeft het witte of lichtgrijze spikkels, ook wel sneeuwvlokjes genoemd. Naast de donkere kleur komt obsidiaan ook voor in het bruin. In de steentijd werd deze steen al gebruikt, toen werden er werktuigen van gemaakt.

Obsidiaan kopen als sieraden, beeldjes en losse stenen

Voor sieraden met obsidiaan wordt meestal de zwarte variant met de lichte stippen gebruikt. Dit ziet er erg apart uit en de kleuren zijn neutraal wat het ideaal maakt voor een sieraad. Er worden vaak kralen geslepen van de steen waar uiteindelijk kettingen, armbanden en oorbellen mee worden gemaakt. Ook zijn er ketting hangers en ringen met obsidiaan. Obsidiaan kopen kan gemakkelijk, het aanbod is redelijk groot. Naast de zwart/witte sieraden zijn er ook zwarte en bruinkleurige obsidiaan sieraden, hiervan is het aanbod wat minder groot. Obsidiaan sieraden kopen is niet zo duur, de stenen hebben een gemiddelde prijs.

Er worden ook verschillende soorten beeldjes gemaakt van deze edelsteen, zoals boeddha’s, engelen, hartjes of zelfs dieren. Er zijn ook gladde stenen zonder specifiek figuur, deze zijn glad getrommeld en worden als knuffelsteen verkocht.

Ruwe obsidiaan bestaat uit platte vlakken. De steen is meestal donkergrijs of zwart van kleur, ook hier zie je de sneeuwvlokjes terug komen. De bruine stenen hebben vaak zwarte spikkels. De ruwe brokken worden veelal bij vulkanen gevonden.

Een reinigende werking op de aura

Het is een krachtige steen wat betreft het weghouden van negatieve energieën, zowel uit je omgeving als uit jezelf. Het heeft een reinigende werking op de aura en heeft een beschermende energie. Het heeft een ontspannende werking en biedt steun bij genezingsprocessen van het lichaam. Het lost blokkades en spanningen op en stimuleert de spirituele groei. Het vermindert klachten als griep, verkoudheid, menstruatieklachten en pijn.