lavasteen

Lavasteen, energie uit de aarde

Wil je sterker, daadkrachtiger en meer volhardend worden? Draag een Lavasteen bij je. Deze krachtige brenger van energie helpt je om door te zetten op het pad dat jij voor jezelf uitkiest.

Lavasteen, brengt daadkracht en geeft moed

Lava is steen in een vloeibare vorm. Het ontstaat wanneer een vulkaan uitbarst. Tijdens zo een uitbarsting komt er lava naar buiten. Doordat de hete lava afkoelt ontstaat er een gesteente. Het is een bijzondere spirituele steen. Lavasteen correspondeert aan de 1chakra de basischakra. Hieronder staat beschreven waarbij deze steen je op spiritueel gebied kan helpen.

Helpt je te aarden

Aarden wordt ook wel gronden genoemd. Een goede gronding is belangrijk het betekent dat je aanwezig bent in je lichaam. Wanneer je niet goed geaard bent is het vaak moeilijk voor je om de energieën die je van andere mensen opneemt te verwerken. Het voordeel van geaard zijn is dat je dan niet snel uit balans bent te brengen. De balans vinden is vaak moeilijker dan het lijkt. Vooral voor mensen die zogezegd teveel in hun hoofd zitten. In het kort komt het er op neer dat je geest je lichaam moet voelen. En dat je de aarde voelt waar je op staat. Een lavasteentjes aan een ketting of armband kan je helpen om jezelf te aarden. Draag deze steentjes voor het beste resultaat op de huid.

Geeft doorzettingsvermogen

Als je doorzettingsvermogen hebt dan ben je in staat een taak te volbrengen. Ook al gaat dat niet altijd even gemakkelijk. Doorzettingsvermogen krijg je niet vanzelf. Maar je kan wel proberen om een doorzetter te worden. Door te proberen je op het resultaat te focussen. En de obstakels die je tegenkomt als een uitdaging te gaan zien. En niet te denken in onmogelijkheden.

Lavasteen helpt bij overgevoeligheid van prikkels

Overgevoeligheid van prikkels wordt ook wel hoog gevoeligheid genoemd. Mensen die hier last van hebben ervaren de prikkels uit hun omgeving intenser dan andere mensen. Prikkels zoals sterke geuren, lawaai, fel licht en een drukke omgeving. Op het moment dat je teveel prikkels van buitenaf krijgt kan je jezelf gespannen gaan voelen. Je kan hierdoor verschillende klachten krijgen. Bijvoorbeeld fysieke klachten als migraine, allergie, maag en darmklachten en hoofdpijn. Bovendien loop je een groter risico op chronische vermoeidheid en een burn-out te krijgen. Als je hoog gevoelig bent dan is het heel goed om te aarden. Belangrijk is ook om jezelf grenzen te stellen. Een armband of ketting van lavasteentjes kan je helpen de prikkels wat minder hard binnen te laten komen en te aarden. Draag de steentjes wel direct op de huid.

Alles wat je nog meer moet weten over Lavasteen

Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Lavasteen een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Lavasteen meewerkt aan en verbetering van de energie die wij nodig hebben.

Wat is Lavasteen?

Iedere edelsteen bestaat uit één of meerdere mineralen. Mineralen zijn samengeklonterde, vaste, stoffen die in de natuur zijn ontstaan. Het proces dat hiervoor zorgt is heel ingewikkeld en kan miljoenen jaren hebben geduurd. Maar het resultaat mag er dan ook wel zijn. Edelstenen zijn prachtig en niet alleen dat, ze zijn ook zeer krachtig en kunnen je ondersteunen bij het behalen van lichamelijke en psychische doelen. Dit geldt ook voor Lavasteen.

Lavasteen voor eigen krachtige omgeving of als cadeau

Wij hebben vele vormen van Lavasteen inmiddels in ons bezit. We gebruiken het op allerlei verschillende manieren. En natuurlijk geven wij graag Lavasteen als cadeau aan onze vrienden en bekenden. Vooral met de betekenis erbij wordt dit cadeau zeer gewaardeerd.

Algemene informatie Lavasteen

Voordat een mineraal wordt gepromoveerd tot een edelsteen, moet hij aan een aantal voorwaarden voldoen. Hij moet mooi zijn, zeldzaam, duurzaam (hij moet dus lang mee kunnen gaan), er moet vraag naar zijn, hij moet een bepaalde traditie hebben en hij moet draagbaar zijn. Pas als al deze kenmerken aanwezig zijn, dan mag hij het etiket edelsteen dragen.

De edele aspecten van Lavasteen

Hoewel het natuurlijk nogal persoonlijk is of je iets “mooi” vindt, kan niemand ontkennen dat de Lavasteen geen lelijke steen is. De prachtige kleur van de Lavasteen is opmerkelijk en of je hem nu echt heel mooi vindt of niet… bijzonder is hij zeker. Verder is de Lavasteen zeldzaam en hij heeft een lange levensduur. Ook met de vraag en traditie zit het goed. De Lavasteen kent een rijke historie die ver terug gaat in de tijd en deze edelsteen is altijd in trek geweest. Als sieraad en/of versiering, maar zeker ook als geneeskrachtige edelsteen.

Werking en geneeskracht van Lavasteen

Allereerst moet je je realiseren dat edelstenen geen toverstenen zijn. De werking en geneeskracht is vaak subtiel en niet van de één op andere dag. Ook kun je edelstenen op verschillende manieren toepassen en hebben ze een specifieke werking per toepassing.

Op deze manieren werkt de Lavasteen

 • Zuiveren en in balans brengen van de energie in een ruimte: Leg een aantal Lavasteen in de betreffende ruimte. Zorg ervoor dat de stenen vrij liggen van andere objecten.
 • Toevoeging van geneeskrachtige energie aan een glas drinkwater: Doe een klein steentje in een afgesloten glazen buisje en plaats deze gedurende 24 uur in een glas water op kamertemperatuur.
 • Toevoeging van geneeskrachtige eigenschappen in massageolie, lotions en crèmes: Leg de steen gedurende 24 uur in de betreffende substantie
 • Ondersteuning bij meditaties: Plaats de steen op de blote huid tijdens de meditatiesessie.
 • In balans brengen van de energiebanen in het lichaam: Draag de steen in een klein zijden zakje of verwerkt in een sieraad, op je lichaam.

De geneeskracht van Lavasteen

Edelstenen ontlenen hun geneeskrachtige werking aan de energietrillingen die zich in de steen bevinden. De frequentie van deze trillingen worden door het lichaam overgenomen waardoor de verstoorde energiebalans in het lichaam weer in het gareel komt. Er treedt dus genezing op doordat je lichaamsenergie weer de juiste balans vindt. Het is bekend dat Lavasteen een ondersteunend effect heeft. Voor sommige zorgt het voor een juiste bloeddruk en het tot rust komen. Ook de helderheid van je psyche hoort bij de geneeskracht van Lavasteen. Daarnaast zorgen edelstenen ook voor het in balans komen van lichaam en geest. Daarnaast zijn lichamelijke aandoeningen zoals krampen, minder goed werkende organen of slecht slapen en dromen, soms geen enkel probleem voor de Lavasteen om hier de geneeskracht aan te geven die er is.

Wat is het effect van Lavasteen op de gezondheid?

Bij een juiste toepassing en met een beetje geduld, zal je een verbetering opmerken. De genezing met edelstenen gaat in de meeste gevallen zeer geleidelijk en niet binnen een week of twee. Vaak heb je ook helemaal niet in de gaten dat de klachten minder worden en realiseer je je pas na een maand of twee… hé, de klachten zijn een stuk minder geworden…

Verzorging van Lavasteen

Ook edelstenen als Lavasteen hebben onderhoud nodig als ze goed hun werk willen blijven doen. Het spreekt voor zich dat edelstenen door gebruik vies of stoffig kunnen worden. De buitenkant van de steen kun je dan schoonmaken (fysieke reiniging). Maar ook de binnenkant van de edelsteen regelmatig worden “schoongemaakt” (energetische reiniging).

Fysieke reiniging van Lavasteen

Het lijkt eenvoudig… een sopje met zeep en even boenen. Niet doen! Dit komt de steen niet ten goede. Als het gebruik van water echt onvermijdelijk is, gebruik dan afgekoeld gekookt water of, beter nog, bronwater zonder koolzuur. Dit bevat minder kalk en de edelsteen zal dan minder snel worden aangetast door kalkafzetting. Maak de steen na gebruik van water, droog met een zachte schone doek. Als het om oppervlakkig vuil gaat kun je beter een zachte kwast gebruiken om de edelsteen schoon te maken.

Energetische reiniging van Lavasteen

Tijdens het gebruik van de steen verliest hij zijn positieve energie aan de omgeving en/of drager. Ook neemt hij negatieve energie in zich op. Deze wisselwerking zorgt ervoor dat de steen een heilzaam effect kan hebben. Het is dus zaak om de steen regelmatig energetisch te reinigen. Slechte energie eruit (ontladen) en positieve energie erin (opladen).

Ontladen en opladen van Lavasteen

Er zijn verschillende manieren om edelstenen te ontladen en weer op te laden zodat ze hun ondersteunende en helende werking behouden:

 • Reinigen in aarde: Begraaf de steen in de grond. Hij ontlaadt zich dan van negatieve energie waardoor de positieve energiestromen weer kunnen vloeien. Zet een stokje in de grond zodat je niet vergeet waar je de steen hebt begraven. Of doe de steen in een potje met aarde.
 • Reinigen met water: Het water moet stromend zijn zodat negatieve energie wordt afgevoerd. Gebruik afgekoeld gekookt water of bronwater zonder koolzuur.
 • Reinigen met hitte: Leg de edelsteen een tijdje in het felle zonlicht. Negatieve energie zal dan verdampen door de hitte.
 • Reinigen met lucht: Berook de edelsteen met wierook. Mirre, Lavendel en Salie zijn ook erg effectief
 • Ontladen met Hematiet: Leg de edelsteen een nacht lang in een bakje met Hematiet edelsteentjes. Deze ijzerhoudende steentjes trekken negatieve energie uit edelstenen.
 • Opladen met Bergkristal: Leg de edelsteen overdag een uur of 4 in een schaaltje met Bergkristal steentjes.

Reinig de Lavasteen ongeveer één keer per week als je hem regelmatig op je draagt.

Sterrenbeeld en Chakra’s die horen bij Lavasteen

Ieder sterrenbeeld heeft een eigen edelsteen. Sommige sterrenbeelden zijn zelfs verbonden met meerdere edelstenen en andersom (dus een edelsteen kan bij meerdere sterrenbeelden horen). Iedere edelsteen heeft invloed op één of meerdere Chakra’s. Een Chakra is een centrale plaats in je lichaam, waar energiebanen samenkomen. In de westerse wereld wordt er vanuit gegaan dat een menselijk lichaam zeven Chakra’s heeft.

Steenbok

Een Steenbok is geboren tussen 22 december en 19 januari en hoort bij de Wortel Chakra. Een disbalans in de Wortel Chakra kan nervositeit en angst veroorzaken. De Lavasteen helpt je dan om je minder onzeker te voelen en je kracht te geven om angsten onder ogen te zien. Het geeft je moed en innerlijke kracht.

Waterman

Een Waterman is geboren tussen 20 januari en 19 februari en hoort bij de Wortel Chakra. De Lavasteen helpt een verstoorde status van je Wortel Chakra in balans te brengen. Een verstoorde Wortel Chakra merk je door gevoelens van onzekerheid, nervositeit en angsten.

Vissen

Ben je Vissen van sterrenbeeld, dan ben je tussen 20 februari en 20 maart ter wereld gekomen. De Chakra die bij Vissen hoort is de Sacrale Chakra. De Sacrale Chakra staat voor relaties en seksualiteit. Blokkades in die gebieden kunnen in balans komen door het dragen van Lavasteen. Je zult je meer open voelen voor anderen en meer kunnen genieten van het leven.

Ram

Een Ram is geboren tussen 21 maart en 20 april en hoort bij de Zonnevlecht Chakra. De Zonnevlecht Chakra (ook Solar Plexus Chakra genoemd) is waar persoonlijke kracht, balans en zelfvertrouwen gebundeld zijn. Om je Zonnevlecht Chakra in balans te krijgen of te openen, kan de Lavasteen helpen.

Stier

De Stier is geboren tussen 21 april en 20 mei en hoort bij de Hart Chakra. Als je Hart Chakra in balans is, dan voel je je liefdevol en open naar andere mensen toe. Ervaar je tegengestelde gevoelens (boosheid, eenzaamheid en ben je negatief of verbitterd), dan kan de Lavasteen je ondersteunen met het loslaten van negatieve gevoelens.

Tweeling

Tweelingen zijn geboren tussen 21 mei en 21 juni. Dit sterrenbeeld hoort bij de Keel Chakra. Deze Chakra staat in het kader van expressie, wilskracht en keuze. De Keel Chakra verwijst naar het onder woorden brengen van je gevoelens en gedachten. Wanneer je hier een blokkade in voelt, dan kan de Lavasteen je wellicht helpen.

Kreeft

Een Kreeft heeft tussen 21 juni en 22 juli voor het eerst het levenslicht gezien en hoort bij het Derde oog Chakra. Het Derde oog Chakra staat in het teken van intuïtie, concentratie en vertrouwen in jezelf. Als je merkt dat je hier moeite mee hebt, dan kan de Lavasteen ervoor zorgen dat je meer in balans komt en weer op je eigen gevoelens kunt vertrouwen.

Leeuw

De Leeuw is geboren tussen 23 juli en 23 augustus en hoort bij het Derde ook Chakra. Intuïtie, concentratie en vertrouwen in jezelf komen samen in deze Chakra. Bij een disbalans in deze gevoelens kun je door het dragen van een Lavasteen, weer in balans komen op dit gebied.

Maagd

Een Maagd kwam tussen 24 augustus en 23 september ter wereld en hoort bij de Keel Chakra. Als je Keel Chakra in balans is, dan kun je gevoelens en gedachten goed onder woorden brengen. Merk je dat je in een fase zit waarin dit moeizaam gaat, dan helpt het om een Lavasteen bij je te dragen.

Weegschaal

Een Weegschaal is geboren tussen 24 september en 23 oktober en hoort bij de Hart Chakra. De Hart Chakra staat voor liefdevolle en prettige contacten met andere mensen. Voel je je verbitterd, eenzaam en/of boos, dan kan het dragen van Lavasteen je helpen om dit om te draaien. Je zult een gelukkiger mens worden.

Schorpioen

Een Schorpioen is geboren tussen 24 oktober en 22 november en hoort bij de Zonnevlecht Chakra. Een Zonnevlecht Chakra (ook Solar Plexus Chakra genoemd) die in balans is, geeft zelfvertrouwen en innerlijke kracht en balans. Als je hier moeite mee hebt, dan helpt het om een Lavasteen op je lichaam te dragen.

Boogschutter

De Boogschutter is geboren tussen 23 november en 21 december en hoort bij de Sacrale Chakra. Als de Sacrale Chakra in balans is, dan geniet je van het leven. Relaties en seksualiteit geven je plezier en voldoening. Draag een Lavasteen bij je als dit onverhoopt niet het geval is. Deze kan er dan voor zorgen dat je weer in staat raakt om jezelf meer open te stellen voor anderen en de dag weer met positiviteit tegemoet kunt zien.

Geschiedenis en etymologie van Lavasteen

De geschiedenis van edelstenen gaat ver terug. En je kunt ervan uit gaan dat het moment dat de Lavasteen ooit gevonden is door iemand, en deze persoon de schoonheid ervan erkende, dat dat het moment was dat de Lavasteen begon met geschiedenis te schrijven.

De Lavasteen door de eeuwen heen

Het is uiteraard niet te achterhalen welke koning, keizer of kerkelijke hoogheid de Lavasteen het eerst in het openbaar heeft gedragen. Maar de bijzondere eigenschappen werden direct herkend en de Lavasteen werd langzaam maar zeker steeds meer gebruikt als toevoeging in sieraden en ter versiering van ornamenten. De geneeskrachtige eigenschappen van de Lavasteen werd door toeval ontdekt. En ook niemand weet wanneer dit exact heeft plaatsgevonden. Het belangrijkste is dat de krachten waren opgemerkt en op waarde geschat werden. Hierdoor kunnen we vandaag de dag nog steeds de vruchten daarvan plukken.

De etymologie van de Lavasteen

De oorsprong van het woord Lavasteen ligt in de tijd van de oude talen. Oud-Grieks, latijn of een nog oudere taal. Generatie op generatie werd de naam doorgegeven en naar mate de tijd verstreek en de Lavasteen ook in andere landen werd genoemd, veranderde de benaming. Uiteindelijk in de Nederlandse taal aangekomen, vond wederom een verbastering plaats en zo komt het dat wij deze prachtige edelsteen als Lavasteen hebben leren kennen.

Wist je dat…

 

 • Natuurlijke kledingstoffen de heilzame werking van de Lavasteen bevorderen en synthetische stoffen de werking belemmeren?
 • Van de 4.000 mineralen die wereldwijd zijn erkend er maar 200 mineralen “edel” zijn en dat de Lavasteen er daar één van is?
 • De simpelste, maar zeer effectieve, manier om de Lavasteen te reinigen is door hem in je handen te nemen en een aantal malen hard te blazen met je eigen adem?
 • Je aan de energie van de Lavasteen kunt voelen of deze bij jou past of niet? Houd hem in je handen en concentreer je op de steen in je hand. Voel je hem van temperatuur veranderen? Bepaal dan of je je hier prettig bij voelt of niet. Bij een positief gevoel, is de Lavasteen geschikt om bij je te dragen.
 • Je de Lavasteen zoveel mogelijk apart van andere stenen moet bewaren. Edelstenen kunnen elkaars helende werking namelijk teniet doen. Om er zeker van te zijn dat bij elkaar gestopte edelstenen geen “ruzie” krijgen, doe je er verstandig aan om ze apart in een zakje of doosje te bewaren.