Edelstenen voor kinderen en voor in de kinderkamer


Kinderen, edelstenen en mineralen zijn een goede combinatie. Zij kunnen soms vol bewondering naar een edelsteen kijken. Kinderen voelen de energie van edelstenen ook goed aan. Bij volwassenen wordt op enkele uitzonderingen na de energie vaak wat minder sterk gevoeld. Dit is de reden dat sommige edelstenen dan ook uitermate geschikt zijn voor in de kinderkamer.

Wat is een juist formaat edelsteen voor een kind?

Omdat kinderen vaak gevoeliger zijn voor de energie van edelstenen is het verstandig om met een kleine steen te beginnen. Een te grote steen kan een te heftige werking hebben voor een kind. Belangrijk is dan ook om even aan te kijken hoe je kind op een steen reageert.

Welke kleuren edelstenen zijn geschikt voor kinderen?

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte steen voor je kind neem dan geen donker gekleurde steen. Stenen als bijvoorbeeld de granaat, robijn, zwarte onyx en de vuuragaat zijn niet geschikt voor kinderen. Omdat deze en andere donkergekleurde stenen te sterke energie afgeven voor een kind. Kijk dus liever voor licht gekleurde kleuren stenen. Ook een tijgeroog mag niet langer dan één week door kinderen gedragen worden. Deze steen kan de energiestroom namelijk remmen.

De keuze van een edelsteen of mineraal

Kinderen zijn meestal zelf heel goed in staat om een steen uit te kiezen die bij hun past. Zij voelen zelf aan welke steen zij op dat moment behoefte hebben. Gebruik bij kinderen maar één steen tegelijk. Meerdere stenen kunnen elkaars energie tegenwerken. Het kan ook gebeuren dat de energieën van meerdere stenen te heftig voor je kind  worden.

Edelstenen als sieraad voor kinderen

Kinderen kunnen een edelsteen of mineraal aan een armband of ketting op de huid dragen. Pas echter wel op dat ze kleine steentjes hiervan niet in de mond kunnen stoppen(verstikkingsgevaar). Om deze redenen is het dan ook verstandig om bij jonge kinderen de steen op een hoge plaats in de kinderkamer te plaatsen.

Edelstenen voor in de babykamer

De eerste dagen na de geboorte van je baby is een periode van wennen aan het nieuwe leven. Maar ook voor je baby is het wennen. Na negen maanden in eens uit de veilige warme baarmoeder opeens op de wereld komen. Soms gebeurt het dat je baby daardoor in het begin een beetje onrustig is. Hieronder staan enkele stenen beschreven. Stenen waarvan de energie je baby wat beter kan laten wennen aan zijn/haar nieuwe leven.

  • Blauwe chalcedoon: Deze steen geeft troost en geeft je baby een rustig gevoel.
  • Bergkristal: Zorgt ervoor dat de energie in de babykamer gezuiverd wordt. Bergkristal geeft een rustgevende energie.
  • Rozenkwarts: Deze liefdevolle steen zorgt ervoor dat je baby rustiger slaapt.

Stenen voor kinderen in de peuter en kleuterleeftijd

Kinderen op deze leeftijd krijgen veel prikkels binnen. Ze zijn vaak de hele dag op ontdekkingstocht uit en leren veel in deze leeftijdsfase. Om deze indrukken goed te kunnen verwerken kunnen de onderstaande edelstenen wat rust brengen.

Groene aventurijn

Deze steen zorgt voor een kalmerende werking voor de geest. Zodat je peuter of kleuter wat tot rust kan komen na een drukke dag.

Bergkristal

Zorgt ervoor dat de kinderkamer gezuiverd wordt van negatieve energie. Deze negatieve energie wordt omgezet naar rustgevende energie.

Barnsteen

Is een steen die negatieve energie overzet in positieve energie. Barnsteen geeft een positief en vrolijk gevoel.

Versteend hout

Heeft een kalmerende energie. Is een fijne steen voor kinderen die uit logeren gaan. Versteend hout helpt tegen heimwee.

Edelstenen voor kinderen tussen de zes en tien jaar

In deze leeftijd veranderd er veel in het leven van je kind. Je kind verandert van een kleuter naar een schoolkind. Op deze leeftijd worden ze langzaam aan onafhankelijker van je. Maar zij krijgen juist nu ook veel te verwerken. De onderstaande stenen kunnen er aan bijdragen wat rust in hun leven te brengen.

  • Amethist: Deze edelsteen helpt bij slaapproblemen. Helpt om boosheid en angst te verminderen.
  • Rode jaspis: Helpt je kind rustiger te worden bij spanningen.
  • Turkoois: Geeft je kind een beschermd gevoel en trekt positieve energie aan.
  • Labradoriet: Is een fijne steen voor hoog gevoelige kinderen. Labradoriet zorgt ervoor dat zij de energie bij zichzelf houden.
  • Aventurijn: Kalmeert bij boosheid en een geïrriteerd gevoel. Absorbeert de elektromagnetische straling. Bijvoorbeeld van mobiele telefoons, tablets, computer of laptop.

De verzorging van de edelstenen

Belangrijk is dat de stenen regelmatig gereinigd worden. De stenen nemen negatieve energieën op uit hun omgeving. Dus moeten ze hiervan gereinigd worden. Dit kan door de stenen te ontladen en weer op te laden. Eén van de gemakkelijkste manieren is om de steen onder koud stromend water te leggen. Doe dit ongeveer vijf minuten. Om de steen weer op te laden is het goed om deze in de vensterbank voor een aantal uren in het zon of  het maanlicht te leggen. Let er wel op dat sommige stenen niet tegen water of zonlicht kunnen. Voor deze stenen kun je bijvoorbeeld hematiet steentjes kopen voor het ont-en opladen. Ook de trillingen van een klankschaal kunnen je stenen reinigen van negatieve energie.

Judy

De interesse van Judy voor edelstenen en mineralen begon toen zij Edwin (andere blogger van deze website) een edelstenenverzamelpakket cadeau gaf. Zij vond dit zo leuk dat zij ook is gaan verzamelen en honderden boeken en websites heeft verslonden over dit onderwerp. Op edelstenen.blog schrijft zij vanuit haar eigen passie en visie.

Recent Content

link to Lodestone kopen

Lodestone kopen

Heel goed, je gaat Lodestone kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Met de Lodestone heb je een mooie edelsteen uitgezocht en nu is de vraag: Waar kun je de Lodestone kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: waar let je […]
link to Kwarts kopen

Kwarts kopen

Heel goed, je gaat Kwarts kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Met de Kwarts heb je een mooie edelsteen uitgezocht en nu is de vraag: Waar kun je de Kwarts kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: waar let je […]

AANBIEDING – €135,- korting

Unieke Kans: Voor Iedereen Die Op Zoek Is Naar Ontspanning!

Yoga Nidra Chakra Cursus. Bekijk de cursus via de button hieronder of lees ons Yoga Nidra cursus blog

Yoga Chakra aanbieding