kwarts kopen

Kwarts kopen

Kwarts is een van de meest voorkomende mineralen op aardkorst en is een vorm van siliciumdioxide. Meer dan 12% van het volume van de aardkorst wordt vertegenwoordigt met kwarts. Er zijn enorm veel verschillende kwarts varianten en het komt voor in allerlei kleuren. De kleuren worden bepaald door invloeden van buitenaf. Zoals verhitting of insluitingen van ijzermineralen. Kwarts wordt verdeeld in twee groepen, dit is afhankelijk van de grootte van de steen en de individuele kristallen.

Kwarts sieraden in allerlei soorten en kleuren

Er zijn sieraden van kwarts in allerlei soorten en kleuren, dit komt natuurlijk door de vele kwarts varianten. Van iedere variant is wel een ring, kettinghanger, ketting of armband te vinden. Bijvoorbeeld gemaakt van aardbeienkwarts, lemon kwarts, amethyst of rozenkwarts. Ieder sieraad heeft wel een bijzondere uitstraling, maar de keuze is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. De kwarts edelstenen zijn vaak licht doorschijnend met een mooie glans. Zo lijkt de heldere bergkristal, verwerkt in een sieraad, op een echt juweel. Dit komt door de transparante kleur en glans.

Er is dus keuze genoeg wat betreft sieraden met kwarts. Dit is ook het geval bij de grove stenen en glad geslepen knuffelstenen. Ook de ruwe kwarts kopen kan in alle kleuren en varianten. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een kwarts cluster of kwarts geode. Een kwarts cluster is een ruwe steen waar je duidelijk meerdere kristallen op ziet. Dit kunnen kleine, maar ook grote kristallen zijn. Dit is verschillend per steen. Een kwarts geode is een holle steen, waarin je binnen in de bijzondere groei van kwarts kunt zien. Zowel de cluster als geode zien er prachtig uit, door de kristallen hebben deze stenen een mooie glinstering en de natuurlijke vorm komt goed tot zijn recht.

Iedere kwarts een eigen werking

Iedere kwarts heeft zijn eigen werking. Dit is afhankelijk van de kleur maar ook van de vorm van de kristal. Bij de verschillende kwartssoorten op deze website staat uitgelegd wat de werking is van de edelsteen.