Cavansiet

Cavansiet, de blauwe genezer

Het mineraal cavansiet wordt gevonden in de kleuren blauw tot turkoois blauw. De steen heeft een glasglans. Cavansiet wordt gebruikt in de sieradenindustrie en om de spirituele energie. Het is echter ook een steen die bij verschillende kwalen ingezet kan worden. Hieronder zijn enkele klachten beschreven waarbij de energie van dit mineraal je kan helpen.

Oorsuizen

Oorsuizen wordt ook wel tinnitus genoemd. Mensen die last hebben van oorsuizen horen vaak een fluitend, zoemend, sissend, brommend of een ander geluid. Zij horen dit geluid terwijl dit niet van de omgeving komt. Sommige mensen horen dit geluid constant en bij anderen komt het in tussenpozen voor. Oorsuizen wort als erg irritant ervaren.  Het kan zelfs slaapproblemen, concentratieproblemen, prikkelbaarheid en depressie veroorzaken. Een cavansiet kan helpen de klachten die je ervaart door het oorsuizen te verzachten. Draag het mineraal wel op de huid.

Stijve gewrichten

Een gewricht kun je zien als een “scharnier” tussen twee botten. Wanneer je gewrichten stijf en pijnlijk worden dan spreek je over gewrichtsklachten. De oorzaak hiervan kan overbelasting of artrose zijn. Je merkt dat je minder gemakkelijk beweegt en bukt. Een cavansiet op de huid gedragen kan verlichting geven bij pijnlijke stijve gewrichten

Migraine

Migraine is een aanval van heftige hoofdpijn. Meestal heb je aan één kant van je hoofd een bonzende pijn. Sommige mensen hebben tijdens zo een aanval ook last van misselijkheid en overgeven. Geluid en licht wordt ook bijna niet verdragen tijdens zo een aanval. Wanneer je een cavansiet over de pijnlijke plek wrijft kan dit helpen de pijn te verzachten.

Cavansiet verzacht de klachten bij keelpijn

Bij keelpijn kan je een branderig gevoel in je keel hebben. Maar de symptomen kunnen ook heftiger zijn. Een andere klacht kan zijn dat je moeite hebt met slikken. Dit kan komen door een zwelling in je keel. Andere klachten die je kunt krijgen bij keelpijn zijn rode en opgezwollen amandelen, witte stippen achter in je keel en een droge keel. Een cavansiet kan helpen de klachten die je ondervindt als gevolg van keelpijn te verzachten. Draag voor het beste resultaat het mineraal rechtstreeks op de huid.