Jade al 50 jaar de edelsteen van de staat Wyoming


 

Op 25 januari 1967 werd in de staat Wyoming, Verenigde Staten, een wet aangenomen. Deze wet bepaalde dat de edelsteen jade symbool staat voor de Amerikaanse staat. Het is de official state gemstone. Nu, 50 jaar later, wordt dit groots gevierd. Wyoming heeft een interessante geschiedenis met deze edelsteen en dit wordt dan ook gevierd.

Meerdere varianten jade worden tentoongesteld in het Wyoming State Geological Survey (WSGS). De tentoonstelling is vanaf begin januari geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00-16:00.

Geschiedenis van jade in Wyoming

Jade uit WyomingDat jade de officiële edelsteen van de staat is geworden, komt door zowel de interesse van professionele bedrijven als amateurs. Begin 1930 werden de eerste jadestenen gevonden in de regio. Het hoogtepunt van de jademijnen was in 1960, toen professionele bedrijven interesse toonden in grootschalige winning. In 1970 begon dit iets af te nemen.

Over hoe de jade-gekte in gang is gezet, bestaan meerdere verhalen over. Het bekendste verhaal is dat van een schaapherder. De man was werkzaam in het Crooks Mountain gebied in 1931, waar hij een grote donkergroene steen vond. Dit bleek nefriet jade te zijn. Hij verkocht dit aan een lokaal museum. Nadat de steen tentoon werd gesteld, raakten steeds meer mensen geïnteresseerd in het vinden van jade in het gebied.

Officiële wet aangenomen

De 39th Wyoming Legislature stelde in 1965 voor om jade als steen van de staat te gebruiken. De wet werd kort daarna aangenomen en ging officieel in op 25 januari 1967. Officieel is het type nefriet jade de steen, maar over het algemeen wordt er gesproken over Wyoming Jade. De Jade uit deze staat wordt wereldwijd geroemd om de hoge kwaliteit en de mooie kleuren.

Tentoonstelling

In het WSGS worden meer dan 50 varianten van jade tentoongesteld. Je kunt de stenen zien in allerlei soorten, maten, kleuren en varianten. Sommigen hebben de bekende groene kleur, maar er zijn ook zwarte en grijze jadevarianten aanwezig. De grootste attractie van de tentoonstelling is de jadesteen van bijna 100 kilo, die in 1940 in de buurt van Jeffrey City werd gevonden door het koppel Ray en Irene Morgan. De tentoonstelling duurt de gehele maand januari.

Edwin

Edwin heeft op 8 jarige leeftijd een edelstenen-verzamelpakket van zijn ouders cadeau gehad. In dit pakket zat iedere week een nieuwe edelsteen of mineraal met daarbij informatie. De passie voor edelstenen en mineralen is toen begonnen. Op edelstenen.blog schrijft hij alles wat te maken heeft met dit onderwerp.

Recent Content

link to Blizzard stone kopen

Blizzard stone kopen

Heel goed, je gaat Blizzard stone kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Met de Blizzard stone heb je een mooie edelsteen uitgezocht en nu is de vraag: Waar kun je de Blizzard stone kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: […]
link to Blizzard stone

Blizzard stone

Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Blizzard stone een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Blizzard stone meewerkt aan en verbetering van de energie die wij nodig hebben. Wat is Blizzard stone? Iedere edelsteen bestaat uit één of meerdere mineralen. Mineralen zijn samengeklonterde, vaste, stoffen die in de natuur […]

AANBIEDING – €135,- korting

Unieke Kans: Voor Iedereen Die Op Zoek Is Naar Ontspanning!

Yoga Nidra Chakra Cursus. Bekijk de cursus via de button hieronder of lees ons Yoga Nidra cursus blog

Yoga Chakra aanbieding