Granaat kopen als ketting

Granaat kopen

Granaat is een kristal en komt voor in verschillende kleuren. De meest bekende is de dieprode kleur, de andere kleuren waarin granaat voorkomt zijn zwart, bruin, rood, roze, oranje, groen, wit en transparant. Deze edelsteen is enorm hard en vormt zich diep onder de grond. Het formaat is variabel, er zijn zowel kleine als grote granaat stenen. De grote brokken worden voornamelijk in de Amerikaanse staten gevonden.

Sieraden met dieprode kristallen

Granaat wordt veelal in duurdere sieraden verwerkt, meestal worden voor sieraden dieprode kristallen gebruikt. Doordat het mooi wordt geslepen ziet het er uit als een waar juweel. Deze edelsteen wordt gebruikt voor oorbellen, ringen, armbanden en kettingen. Er worden meestal meerdere kleine steentjes gebruikt waardoor het sieraad nog meer schittert. In een ketting of ketting hanger wordt ook wel gebruik gemaakt van wat grotere stenen, dit is een echte blikvanger.

Er worden ook sieraden gemaakt van de andere kleuren granaat, deze zijn minder duur dan de sieraden met heldere, dieprode stenen. Van de andere kleuren worden ook kralenkettingen gemaakt, bedeltjes en sleutelhangers.

Als losse steen kun je granaat kopen als ronde bol, knuffel steen of ruwe steen. Deze stenen zijn meestal donker van kleur en niet transparant. Hierdoor zijn ze ook minder prijzig. Echter zien ook deze stenen er bijzonder uit en hebben ze vaak verschillende kleuren. Het aanbod van granaat stenen is niet erg groot, voor sieraden kun je het beste bij een juwelier of webshop gaan en voor andere varianten kun je meestal terecht bij een edelstenenwinkel of een webshop gericht op edelstenen.

Granaat geeft kracht

Als je er even doorheen zit en geen uitweg meer ziet kan granaat je hulp bieden, deze edelsteen zorgt er namelijk voor dat je weer nieuwe energie en kracht krijgt. Het versterkt het uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen en zorgt voor meer zelfvertrouwen. Het stimuleert positiviteit en levenslust. Daarnaast zorgt het voor een goed werkend immuunsysteem en zorgt het ervoor dat vitamines beter in het lichaam worden opgenomen.