Granaat, een helende edelsteen


Granaat komt in allerlei kleuren voor zoals in het wit, roze, oranje, rood, groen, bruin en in het zwart. Een blauwe granaat wordt weinig gevonden en is dus heel zeldzaam. De rode granaat heeft een grotere genezingskracht vergeleken bij de andere kleuren. Van deze kleur worden dan ook de meeste sieraden gemaakt. Granaat is één van de edelstenen die voorkomt in de Thaise orde van de negen edelstenen.

Energie van de granaat

Vooral de rode granaat is al eeuwen lang een steen die bekend staat om de geneeskrachtige werking. Daarom is het een geliefde steen bij uitoefenaars van de edelsteentherapie.

Stoornissen aan de ruggengraat

Rugpijn is een veel voorkomend probleem. Belangrijke delen van de rug zijn de ruggengraat, de spieren en bindweefselbanden die daarbij horen.

Voorbeelden van aandoeningen aan de rug zijn spit, hernia en artrose. Het dragen van een rode granaat op de huid kan deze klachten doen verzachten.

Granaat zuivert het bloed

Je bloed kan vervuild zijn door bijvoorbeeld gifstoffen die zich opeenhopen. Een oorzaak hiervan kan zijn dat je nieren, darmen of lever niet voldoende hun werk doen. Dit kan natuurlijk een medische oorzaak hebben. Het is ook mogelijk doordat je teveel ongezond en vet voedsel eet. Wanneer deze gifstoffen zich in het bloed gaan opstapelen stromen deze gifstoffen door het bloed. Door gezond bloed voorkom je niet alleen ziektes maar voorkomt ook dat je een droge of doffe huid krijgt. Een granaat gedragen op de huid helpt je bloed te zuiveren. Draag de rode steen wel op de huid.

Ondersteunt opname van vitaminen en mineralen

Mineralen en vitamines zijn stoffen die voorkomen in ons voedsel. Deze stoffen komen in kleine hoeveelheden voor. Je lichaam kan zelf geen vitamines maken een uitzondering daarop is de vitamine D en K. De vitamine K komt in kleine hoeveelheden in de darmen voor. Maar voor veel mensen is de vitamine D die zij binnenkrijgen niet voldoende. Ook mineralen maakt ons lichaam niet zelf aan. Variëren met je voeding en gezond eten is belangrijk om mineralen op te nemen die je lichaam nodig heeft. Een rode granaat helpt je lichaam te ondersteunen bij de opname van vitaminen en mineralen. Belangrijk daarbij is om de edelsteen op de huid te dragen.

Spataderen

Spataderen zijn verwijde aders in de benen. Wanneer de kleppen in de aders niet meer goed sluiten stroomt het bloed weer terug. Spataderen veroorzaken vermoeide benen, soms jeuk en pijn. Een rode granaat helpt de werking van de aders te ondersteunen en helpt daardoor het verminderen van spataderen. Draag de steen op de huid om het beste resultaat te verkrijgen.

Judy

De interesse van Judy voor edelstenen en mineralen begon toen zij Edwin (andere blogger van deze website) een edelstenenverzamelpakket cadeau gaf. Zij vond dit zo leuk dat zij ook is gaan verzamelen en honderden boeken en websites heeft verslonden over dit onderwerp. Op edelstenen.blog schrijft zij vanuit haar eigen passie en visie.

Recent Content

link to Blizzard stone kopen

Blizzard stone kopen

Heel goed, je gaat Blizzard stone kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Met de Blizzard stone heb je een mooie edelsteen uitgezocht en nu is de vraag: Waar kun je de Blizzard stone kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: […]
link to Blizzard stone

Blizzard stone

Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Blizzard stone een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Blizzard stone meewerkt aan en verbetering van de energie die wij nodig hebben. Wat is Blizzard stone? Iedere edelsteen bestaat uit één of meerdere mineralen. Mineralen zijn samengeklonterde, vaste, stoffen die in de natuur […]

AANBIEDING – €135,- korting

Unieke Kans: Voor Iedereen Die Op Zoek Is Naar Ontspanning!

Yoga Nidra Chakra Cursus. Bekijk de cursus via de button hieronder of lees ons Yoga Nidra cursus blog

Yoga Chakra aanbieding