ametrien geneeskracht

Geneeskracht van de ametrien

Ametrien valt onder de kwarts familie. Het is een mineraal die als edelsteen vervaardigt en verkocht wordt. De edelsteen is een combinatie van de paarse amethist en gele citrien.

Wat is ametrien?

Ametrien is een kwarts en hoort bij de bergkristal. Deze kwarts heeft een naam dat een mengeling is van amethist en citrien en heeft een lavendelachtige kleur. Voorheen werd deze steen ook wel bolivianiet genoemd. Dit komt doordat de steen vernoemd was naar de plek waar hij voor het eerst was gevonden. Het heeft de naam Ametrien gekregen doordat bolivianiet niet uniek was en dit voor enige verwarring zorgde. Een andere benaming wat deze steen nog heeft gehad was trystien. De originele naam in deze tijd is Ametrien en is hierna onveranderd gebleven.

Algemene informatie

Ametrien hoort oorspronkelijk bij de bergkristal. De steen bestaat voornamelijk uit ijzer en hier heeft het dan ook zijn kleur aan te danken. De steen kan in verschillende vormen en maten voorkomen maar is meestal doorzichtig. Meestal heeft de steen een paarse/lavendelachtige kleur maar kan soms ook wat geel of oranje bevatten.

Werking en geneeskracht

 • De steen ondersteunt je bij het vertrouwen op jezelf.
 • De steen is goed om energieblokkades te verhelpen, dit kunt u al merken als u de steen in de handen houdt.
 • Geeft u creativiteit een boost en helpt u bij het ontwikkelen en ontplooien van uw talenten.
 • Helpt goed tegen stress.
 • De steen helpt u om uw eigen pad te blijven volgen en hier minder snel vanaf te wijken.
 • Helpt u te vertrouwen op eigen kunnen en geeft u levensvreugde
 • Kan u beschermen bij bewustwording in de vijfde dimensie.
 • Ametrien kan u helpen om uw ideeën om te zetten in daden.
 • Ook kan Ametrien u helpen bepaalde zaken helder en inzichtelijk te krijgen.

Wat is het effect van Ametrien op de gezondheid?

 • Ametrien heeft vele effecten op de gezondheid van het lichaam.
 • De steen heeft een positieve werking op het zenuwstelsel en stofwisseling
 • Het stimuleert de organen
 • De steen is goed voor het huid, haar, botten en de spieren
 • Het geeft u meer energie
 • Het verlicht de pijn bij ontstekingen in de gewrichten
 • De steen werkt goed voor alles wat te maken heeft met het hoofd
 • De steen helpt u om te ontspannen
 • Deze steen kan goed helpen bij maagklachten.

Verzorging

Net zoals bij vele stenen kunt u de steen in het maanlicht leggen. Dit doet u in de nacht van de volle maan. Dit helpt de steen te reinigen en vervolgens met nieuwe energie op te laden. De dag erna kunt u de steen weer bij u dragen en zal het weer de kracht en werking hebben wat u van de steen gewend bent. Het is niet verstandig om de steen in de zon te leggen. Dit beschadigd namelijk de steen en geeft de steen een andere kleur.

Sterrenbeeld en Chakra’s

Ametrien werkt het beste bij het sterrenbeeld weegschaal. Als u de steen neerlegt op de desbetreffende chakra’s heeft het een sterkere werking dan dat u ze in de hand houdt. De chakra’s die horen bij Ametrien zijn: Het voorhoofdchakra, het kruinchakra en de zonnevlecht. De zonnevlecht bevorderd het handelen, het naar buiten brengen van de dingen die je wilt. Het kruinchakra helpt u in verbinding te staan met het universum en de kosmos. Het voorhoofdchakra heeft te maken met het denkvermogen en inzicht.

Geschiedenis en ethymologie

Vroeger was de steen niet meer als een amethist. Ze wisten nog niet dat dit een andere steen was dan de amethist zelf. De eerste steen werd gevonden in Bolivia, hier is ook de eerste naam van de steen naar vernoemd. Dit is later veranderd in Ametrien en dat is tot heden zo gebleven. De steen werd voor het eerst echt pas erkend rond de jaren 80’.

Wist je dat Ametrien..

Deze 5 dingen wist u vast nog niet van de Ametrien:

 1. Helpt om goed om te gaan met verplichtingen en hier meer enthousiasme voor te hebben
 2. U kan helpen een opgewekt gevoel te hebben
 3. Een positief effect kan hebben op de huid
 4. U kan helpen bij het onderhandelen over bepaalde dingen
 5. Pas erkend werd rond 1980

Ametrien als sieraad

Ametrien kunt u gebruiken in een sieraad. Bijvoorbeeld in een hangertje, zodat u deze bij zich kunt dragen. Dit heeft dezelfde werking als dat u ze op het chakra gebied legt, alleen zal de werking iets minder sterk zijn omdat het geen direct contact maakt. De hanger kunt u aan een ketting doen. Ook kunt u de steen dragen als armband of als steentje in uw broekzak. Tenslotte kunt u de steen ook nog dragen in een ring.

Droge en branderige ogen

Om je ogen te beschermen tegen het uitdrogen knipper je regelmatig met je ogen. Op deze manier wordt er een dun laagje traanvocht over het oog verdeeld. Wanneer het traanvocht je oog niet vochtig genoeg houdt kunnen er klachten ontstaan. Klachten als bijvoorbeeld branderige ogen, droge en rode ogen, tranende ogen, last van licht hebben en constant het gevoel hebben dat er iets in je ogen zit. Een ametrien gedragen op de huid kan deze klachten doen verminderen.

Andere geneeskrachtige werkingen van de ametrien

De ametrien werkt goed bij droge en branderige ogen. Maar de energie van de edelsteen helpt ook goed voor andere lichamelijke problemen.

Opgeblazen gevoel

Als de bewegingen van je maag en darmen om het voedsel verteren niet goed werken, is dat een reden om last te krijgen van een opgeblazen gevoel. Wanneer je last hebt van een opgeblazen gevoel heb je vaak last van een soort druk op de maag en de darmen. Je kan er ook wat misselijk bij zijn en pijn in de bovenbuik voelen. Een op de huid gedragen ametrien helpt om het opgeblazen gevoel te laten verdwijnen.

Maagzweer

Een maagzweer is een soort van wondje in het slijmvlies van de maag. Wanneer je een maagzweer hebt dan kun je klachten krijgen als bijvoorbeeld brandend maagzuur, opboeren, misselijkheid en braken. een maagzweer geeft vaak pijn in de bovenbuik. De pijn van een maagzweer wordt vaak in de nacht erger. Wanneer je wat gegeten hebt neemt de pijn vaak wat af. De edelsteen ametrien gedragen op de huid  gedragen verzacht de klachten van een maagzweer.

Ametrien helpt tegen overmatig boeren laten

De oorzaak van overmatig boeren is dat je te vaak lucht op moet boeren. Een oorzaak kan zijn dat er teveel gassen in je maag zitten. Dit kan gebeuren na bijvoorbeeld het drinken van koolzuurhoudend frisdranken. Of door het inslikken van teveel lucht. Het kan zijn dat je een verkeerde sliktechniek hebt  of doordat je nerveus bent.  Een ametrien kan je helpen om het overmatig boeren tegen te gaan. Draag de steen wel op de huid voor het beste resultaat.
Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Ametrien een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Ametrien meewerkt aan en verbetering van de energie die wij nodig hebben.

Wat is Ametrien voor edelsteen?

Iedere edelsteen bestaat uit één of meerdere mineralen. Mineralen zijn samengeklonterde, vaste, stoffen die in de natuur zijn ontstaan. Het proces dat hiervoor zorgt is heel ingewikkeld en kan miljoenen jaren hebben geduurd. Maar het resultaat mag er dan ook wel zijn. Edelstenen zijn prachtig en niet alleen dat, ze zijn ook zeer krachtig en kunnen je ondersteunen bij het behalen van lichamelijke en psychische doelen. Dit geldt ook voor Ametrien.

Algemene informatie Ametrien

Voordat een mineraal wordt gepromoveerd tot een edelsteen, moet hij aan een aantal voorwaarden voldoen. Hij moet mooi zijn, zeldzaam, duurzaam (hij moet dus lang mee kunnen gaan), er moet vraag naar zijn, hij moet een bepaalde traditie hebben en hij moet draagbaar zijn. Pas als al deze kenmerken aanwezig zijn, dan mag hij het etiket edelsteen dragen.

De edele aspecten van Ametrien

Hoewel het natuurlijk nogal persoonlijk is of je iets “mooi” vindt, kan niemand ontkennen dat de Ametrien geen lelijke steen is. De prachtige kleur van de Ametrien is opmerkelijk en of je hem nu echt heel mooi vindt of niet… bijzonder is hij zeker. Verder is de Ametrien zeldzaam en hij heeft een lange levensduur. Ook met de vraag en traditie zit het goed. De Ametrien kent een rijke historie die ver terug gaat in de tijd en deze edelsteen is altijd in trek geweest. Als sieraad en/of versiering, maar zeker ook als geneeskrachtige edelsteen.

Werking en geneeskracht van Ametrien

Allereerst moet je je realiseren dat edelstenen geen toverstenen zijn. De werking en geneeskracht is vaak subtiel en niet van de één op andere dag. Ook kun je edelstenen op verschillende manieren toepassen en hebben ze een specifieke werking per toepassing.

Op deze manieren werkt de Ametrien

 • Zuiveren en in balans brengen van de energie in een ruimte: Leg een aantal Ametrien in de betreffende ruimte. Zorg ervoor dat de stenen vrij liggen van andere objecten.
 • Toevoeging van geneeskrachtige energie aan een glas drinkwater: Doe een klein steentje in een afgesloten glazen buisje en plaats deze gedurende 24 uur in een glas water op kamertemperatuur.
 • Toevoeging van geneeskrachtige eigenschappen in massageolie, lotions en crèmes: Leg de steen gedurende 24 uur in de betreffende substantie
 • Ondersteuning bij meditaties: Plaats de steen op de blote huid tijdens de meditatiesessie.
 • In balans brengen van de energiebanen in het lichaam: Draag de steen in een klein zijden zakje of verwerkt in een sieraad, op je lichaam.

De geneeskracht van Ametrien

Edelstenen ontlenen hun geneeskrachtige werking aan de energietrillingen die zich in de steen bevinden. De frequentie van deze trillingen worden door het lichaam overgenomen waardoor de verstoorde energiebalans in het lichaam weer in het gareel komt. Er treedt dus genezing op doordat je lichaamsenergie weer de juiste balans vindt. Het is bekend dat Ametrien een ondersteunend effect heeft. Voor sommige zorgt het voor een juiste bloeddruk en het tot rust komen. Ook de helderheid van je psyche hoort bij de geneeskracht van Ametrien. Daarnaast zorgen edelstenen ook voor het in balans komen van lichaam en geest. Daarnaast zijn lichamelijke aandoeningen zoals krampen, minder goed werkende organen of slecht slapen en dromen, soms geen enkel probleem voor de Ametrien om hier de geneeskracht aan te geven die er is.

Wat is het effect van Ametrien op de gezondheid?

Bij een juiste toepassing en met een beetje geduld, zal je een verbetering opmerken. De genezing met edelstenen gaat in de meeste gevallen zeer geleidelijk en niet binnen een week of twee. Vaak heb je ook helemaal niet in de gaten dat de klachten minder worden en realiseer je je pas na een maand of twee… hé, de klachten zijn een stuk minder geworden…

Verzorging van Ametrien

Ook edelstenen als Ametrien hebben onderhoud nodig als ze goed hun werk willen blijven doen. Het spreekt voor zich dat edelstenen door gebruik vies of stoffig kunnen worden. De buitenkant van de steen kun je dan schoonmaken (fysieke reiniging). Maar ook de binnenkant van de edelsteen regelmatig worden “schoongemaakt” (energetische reiniging).

Fysieke reiniging van Ametrien

Het lijkt eenvoudig… een sopje met zeep en even boenen. Niet doen! Dit komt de steen niet ten goede. Als het gebruik van water echt onvermijdelijk is, gebruik dan afgekoeld gekookt water of, beter nog, bronwater zonder koolzuur. Dit bevat minder kalk en de edelsteen zal dan minder snel worden aangetast door kalkafzetting. Maak de steen na gebruik van water, droog met een zachte schone doek. Als het om oppervlakkig vuil gaat kun je beter een zachte kwast gebruiken om de edelsteen schoon te maken.

Energetische reiniging van Ametrien

Tijdens het gebruik van de steen verliest hij zijn positieve energie aan de omgeving en/of drager. Ook neemt hij negatieve energie in zich op. Deze wisselwerking zorgt ervoor dat de steen een heilzaam effect kan hebben. Het is dus zaak om de steen regelmatig energetisch te reinigen. Slechte energie eruit (ontladen) en positieve energie erin (opladen).

Ontladen en opladen van Ametrien

Er zijn verschillende manieren om edelstenen te ontladen en weer op te laden zodat ze hun ondersteunende en helende werking behouden:

 • Reinigen in aarde: Begraaf de steen in de grond. Hij ontlaadt zich dan van negatieve energie waardoor de positieve energiestromen weer kunnen vloeien. Zet een stokje in de grond zodat je niet vergeet waar je de steen hebt begraven. Of doe de steen in een potje met aarde.
 • Reinigen met water: Het water moet stromend zijn zodat negatieve energie wordt afgevoerd. Gebruik afgekoeld gekookt water of bronwater zonder koolzuur.
 • Reinigen met hitte: Leg de edelsteen een tijdje in het felle zonlicht. Negatieve energie zal dan verdampen door de hitte.
 • Reinigen met lucht: Berook de edelsteen met wierook. Mirre, Lavendel en Salie zijn ook erg effectief
 • Ontladen met Hematiet: Leg de edelsteen een nacht lang in een bakje met Hematiet edelsteentjes. Deze ijzerhoudende steentjes trekken negatieve energie uit edelstenen.
 • Opladen met Bergkristal: Leg de edelsteen overdag een uur of 4 in een schaaltje met Bergkristal steentjes.

Reinig de Ametrien ongeveer één keer per week als je hem regelmatig op je draagt.

Sterrenbeeld en Chakra’s die horen bij Ametrien

Ieder sterrenbeeld heeft een eigen edelsteen. Sommige sterrenbeelden zijn zelfs verbonden met meerdere edelstenen en andersom (dus een edelsteen kan bij meerdere sterrenbeelden horen). Iedere edelsteen heeft invloed op één of meerdere Chakra’s. Een Chakra is een centrale plaats in je lichaam, waar energiebanen samenkomen. In de westerse wereld wordt er vanuit gegaan dat een menselijk lichaam zeven Chakra’s heeft.

Steenbok

Een Steenbok is geboren tussen 22 december en 19 januari en hoort bij de Wortel Chakra. Een disbalans in de Wortel Chakra kan nervositeit en angst veroorzaken. De Ametrien helpt je dan om je minder onzeker te voelen en je kracht te geven om angsten onder ogen te zien. Het geeft je moed en innerlijke kracht.

Waterman

Een Waterman is geboren tussen 20 januari en 19 februari en hoort bij de Wortel Chakra. De Ametrien helpt een verstoorde status van je Wortel Chakra in balans te brengen. Een verstoorde Wortel Chakra merk je door gevoelens van onzekerheid, nervositeit en angsten.

Vissen

Ben je Vissen van sterrenbeeld, dan ben je tussen 20 februari en 20 maart ter wereld gekomen. De Chakra die bij Vissen hoort is de Sacrale Chakra. De Sacrale Chakra staat voor relaties en seksualiteit. Blokkades in die gebieden kunnen in balans komen door het dragen van Ametrien. Je zult je meer open voelen voor anderen en meer kunnen genieten van het leven.

Ram

Een Ram is geboren tussen 21 maart en 20 april en hoort bij de Zonnevlecht Chakra. De Zonnevlecht Chakra (ook Solar Plexus Chakra genoemd) is waar persoonlijke kracht, balans en zelfvertrouwen gebundeld zijn. Om je Zonnevlecht Chakra in balans te krijgen of te openen, kan de Ametrien helpen.

Stier

De Stier is geboren tussen 21 april en 20 mei en hoort bij de Hart Chakra. Als je Hart Chakra in balans is, dan voel je je liefdevol en open naar andere mensen toe. Ervaar je tegengestelde gevoelens (boosheid, eenzaamheid en ben je negatief of verbitterd), dan kan de Ametrien je ondersteunen met het loslaten van negatieve gevoelens.

Tweeling

Tweelingen zijn geboren tussen 21 mei en 21 juni. Dit sterrenbeeld hoort bij de Keel Chakra. Deze Chakra staat in het kader van expressie, wilskracht en keuze. De Keel Chakra verwijst naar het onder woorden brengen van je gevoelens en gedachten. Wanneer je hier een blokkade in voelt, dan kan de Ametrien je wellicht helpen.

Kreeft

Een Kreeft heeft tussen 21 juni en 22 juli voor het eerst het levenslicht gezien en hoort bij het Derde oog Chakra. Het Derde oog Chakra staat in het teken van intuïtie, concentratie en vertrouwen in jezelf. Als je merkt dat je hier moeite mee hebt, dan kan de Ametrien ervoor zorgen dat je meer in balans komt en weer op je eigen gevoelens kunt vertrouwen.

Leeuw

De Leeuw is geboren tussen 23 juli en 23 augustus en hoort bij het Derde ook Chakra. Intuïtie, concentratie en vertrouwen in jezelf komen samen in deze Chakra. Bij een disbalans in deze gevoelens kun je door het dragen van een Ametrien, weer in balans komen op dit gebied.

Maagd

Een Maagd kwam tussen 24 augustus en 23 september ter wereld en hoort bij de Keel Chakra. Als je Keel Chakra in balans is, dan kun je gevoelens en gedachten goed onder woorden brengen. Merk je dat je in een fase zit waarin dit moeizaam gaat, dan helpt het om een Ametrien bij je te dragen.

Weegschaal

Een Weegschaal is geboren tussen 24 september en 23 oktober en hoort bij de Hart Chakra. De Hart Chakra staat voor liefdevolle en prettige contacten met andere mensen. Voel je je verbitterd, eenzaam en/of boos, dan kan het dragen van Ametrien je helpen om dit om te draaien. Je zult een gelukkiger mens worden.

Schorpioen

Een Schorpioen is geboren tussen 24 oktober en 22 november en hoort bij de Zonnevlecht Chakra. Een Zonnevlecht Chakra (ook Solar Plexus Chakra genoemd) die in balans is, geeft zelfvertrouwen en innerlijke kracht en balans. Als je hier moeite mee hebt, dan helpt het om een Ametrien op je lichaam te dragen.

Boogschutter

De Boogschutter is geboren tussen 23 november en 21 december en hoort bij de Sacrale Chakra. Als de Sacrale Chakra in balans is, dan geniet je van het leven. Relaties en seksualiteit geven je plezier en voldoening. Draag een Ametrien bij je als dit onverhoopt niet het geval is. Deze kan er dan voor zorgen dat je weer in staat raakt om jezelf meer open te stellen voor anderen en de dag weer met positiviteit tegemoet kunt zien.

Geschiedenis en etymologie van Ametrien

De geschiedenis van edelstenen gaat ver terug. En je kunt ervan uit gaan dat het moment dat de Ametrien ooit gevonden is door iemand, en deze persoon de schoonheid ervan erkende, dat dat het moment was dat de Ametrien begon met geschiedenis te schrijven.

De Ametrien door de eeuwen heen

Het is uiteraard niet te achterhalen welke koning, keizer of kerkelijke hoogheid de Ametrien het eerst in het openbaar heeft gedragen. Maar de bijzondere eigenschappen werden direct herkend en de Ametrien werd langzaam maar zeker steeds meer gebruikt als toevoeging in sieraden en ter versiering van ornamenten. De geneeskrachtige eigenschappen van de Ametrien werd door toeval ontdekt. En ook niemand weet wanneer dit exact heeft plaatsgevonden. Het belangrijkste is dat de krachten waren opgemerkt en op waarde geschat werden. Hierdoor kunnen we vandaag de dag nog steeds de vruchten daarvan plukken.

De etymologie van de Ametrien

De oorsprong van het woord Ametrien ligt in de tijd van de oude talen. Oud-Grieks, latijn of een nog oudere taal. Generatie op generatie werd de naam doorgegeven en naar mate de tijd verstreek en de Ametrien ook in andere landen werd genoemd, veranderde de benaming. Uiteindelijk in de Nederlandse taal aangekomen, vond wederom een verbastering plaats en zo komt het dat wij deze prachtige edelsteen als Ametrien hebben leren kennen.

Wist je dat…

 

 • Natuurlijke kledingstoffen de heilzame werking van de Ametrien bevorderen en synthetische stoffen de werking belemmeren?
 • Van de 4.000 mineralen die wereldwijd zijn erkend er maar 200 mineralen “edel” zijn en dat de Ametrien er daar één van is?
 • De simpelste, maar zeer effectieve, manier om de Ametrien te reinigen is door hem in je handen te nemen en een aantal malen hard te blazen met je eigen adem?
 • Je aan de energie van de Ametrien kunt voelen of deze bij jou past of niet? Houd hem in je handen en concentreer je op de steen in je hand. Voel je hem van temperatuur veranderen? Bepaal dan of je je hier prettig bij voelt of niet. Bij een positief gevoel, is de Ametrien geschikt om bij je te dragen.
 • Je de Ametrien zoveel mogelijk apart van andere stenen moet bewaren. Edelstenen kunnen elkaars helende werking namelijk teniet doen. Om er zeker van te zijn dat bij elkaar gestopte edelstenen geen “ruzie” krijgen, doe je er verstandig aan om ze apart in een zakje of doosje te bewaren.

Ametrien als sieraad

Het spreek voor zich dat de Ametrien uitstekend geschikt is om als sieraad te dragen. Ook kun je de Ametrien aanbieden bij een goede juwelier met het verzoek om hem te verwerken in een ketting, armband, ring of ander ornament naar keuze. Dit leidt vaak tot verrassende en zeer originele ontwerpen en oplossingen. Er zijn ook workshops en cursussen te volgen waarbij je je eigen Ametrien zelf mag verwerken tot sieraad.