Edelstenen en examens

Edelstenen die helpen bij en tijdens examens

Kinderen, maar ook volwassenen, moeten op school of werk examens maken. Toetsen zijn in het leven onvermijdelijk. Dit zijn voor veel mensen spannende periodes. Men leert veel voor een examen en hoopt natuurlijk op het beste resultaat. Edelstenen kunnen rust en inzicht brengen. Je kunt bijvoorbeeld edelstenen op de huid dragen of in een broekzak doen. Er zijn stenen die helpen om kalm te blijven, zelfvertrouwen te geven en die stress voor een examen voorkomen. Hieronder staan vier edelstenen en mineralen beschreven die kunnen helpen bij examenstress en de voorbereiding op een test.

Blauwe chalcedoon – Geeft kalmte en vertrouwen

De chalcedoon wordt vaak cadeau gegeven aan mensen die meer rust en kalmte nodig hebben bij een situatie. Vooral bij examens en examenstress is het een populaire steen. Met deze steen op zak of op de huid gedragen zal de drager meer vertrouwen hebben en de geleerde kennis beter om kunnen zetten in woorden. Ook tijdens de voorbereiding op een test of toets geeft het rust, waardoor het leren beter gaat.

Crysoberil – Voor een goede voorbereiding

Deze steen wordt gebruikt bij mensen die last hebben van faalangst. Iets wat helaas bij veel mensen voorkomt bij een examen.  Ook staat de crysoberil voor ‘uitgaan van eigen kennis’. Het ondersteunt ook bij de voorbereiding op een test. Een mooie gele edelsteen om bij je te hebben tijdens deze lastige tijden.

Edeltopaas – Geeft kracht en vermogen om een examens te maken

De edeltopaas staat voor overwinning, vermogen en kracht. Ga uit van je eigen kracht, kennis en jouw vermogen. De steen kan deze eigenschappen versterken. Als je uiteindelijk het examen hebt gehaald versterkt het ook het gevoel van euforie.

Lapis Lazuli – Wees jezelf en doe je eigen ding

De mooie lapis lazuli edelsteen staat voor jezelf zijn. Tijdens een examen ondersteunt het de positieve eigenschappen op gebied van eigen kennis en dingen op je eigen manier doen. Als je van eigen kracht uitgaat en jezelf bent, wordt het examen alleen maar makkelijker.